Με έξι εκδόσεις, τεχνολογία και άνεση η σειρά MF3 των ειδικών Massey Ferguson

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Από την γκάμα της εταιρείας δε λείπουν τα εξειδικευμένα τρακτέρ, με την κατασκευάστρια να προσφέρει μια πολύ πλούσια σειρά ειδικά για εργασίες σε αμπελώνες, θερμοκήπια και στενά επικλινή εδάφη.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου-Αυγούστου 2024

Massey Ferguson και Carraro Agritalia συναντήθηκαν, για να αναπτύξουν μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά εξειδικευμένων τρακτέρ, με τη συνεισφορά τω ίδιων των παραγωγών. Η σειρά MF 3 προέκυψε από το διάλογο μεταξύ του κατασκευαστή και των αμπελουργών για τη δημιουργία ενός προϊόντος που θα ικανοποιούσε κάθε είδους ζήτηση: το αποτέλεσμα είναι μια σειρά τρακτέρ που κυμαίνεται από 75 έως 120 ίππους, διαθέσιμα σε εκδόσεις με καμπίνα ή πλατφόρμα και σε διατάξεις Essential ή Efficient, έτσι ώστε κάθε πελάτης να μπορεί να βρει το κατάλληλο τρακτέρ στα μέτρα του.

Η σειρά MF 3 Special διατίθεται σε 6 διαφορετικές εκδόσεις: GE ground effect, WF wide orchard και AL alpine για λοφώδη ή ορεινά εδάφη. Το MF 3 VI είναι το στενότερο από τα εξειδικευμένα τρακτέρ της Massey Ferguson, με πλάτος εργασίας που κυμαίνεται από 1 μέτρο έως 1,30 μέτρα. Το τρακτέρ διατίθεται μόνο σε έκδοση με καμπίνα και προσφέρει ισχύ από 75 έως 120 ίππους.

Η έκδοση SP αποτελεί τη μέση λύση μεταξύ των εκδόσεων VI και FR, προσφέροντας πλάτος από 1,25 έως 1,50 μέτρα με πιο ευρύχωρη καμπίνα και ισχύ από 75 έως 120 ίππους. Για οπωρώνες και αμπελώνες με φαρδιές σειρές υπάρχει το MF 3 FR, το οποίο διαθέτει φαρδύτερο μπροστινό άξονα και διατίθεται τόσο σε έκδοση καμπίνας με έως 120 ίππους όσο και σε έκδοση πλατφόρμας με έως 105 ίππους.

Αυτή η έκδοση προσφέρει πλάτη μεταξύ 1,45 και 1,80 μέτρων. Η έκδοση χαμηλού προφίλ GE ground effect είναι σχεδιασμένη για εργασίες κάτω από δέντρα, σε θερμοκήπια και σε αμπελώνες με στέγαστρα, με μέγιστη ισχύ 105 ίππων και πλάτος εργασίας από 1,40 έως 1,60 μέτρα. Για αμπελώνες και οπωρώνες σε πλαγιές, υπάρχει το MF 3 WF, το οποίο διαθέτει φαρδύτερους άξονες που επιτρέπουν πλάτος από 1,70 μέτρα έως 2,20 μέτρα. Αυτή η έκδοση διατίθεται με καμπίνα και μέγιστη ισχύ 120 ίππων ή με πλατφόρμα και μέγιστη ισχύ 105 ίππων. Τέλος, η Massey Ferguson προσφέρει και το AL alpine με καμπίνα χαμηλού προφίλ ή επίπεδου δαπέδου, ένα τρακτέρ που είναι κατάλληλο για λοφώδη εδάφη. Η καμπίνα έχει πλάτος 1,40 μέτρα και το πλάτος εργασίας είναι 1,70 μέτρα. Το MF 3 AL διατίθεται με 75 έως 105 ίππους.

Η σειρά MF 3 Speciali αποτελείται από πέντε μοντέλα: MF 3.75, MF 3.85, MF 3.95, MF 3.105 και MF3.115. Αυτά διαθέτουν μέγιστη ισχύ 120 ίππων, ενώ το εισαγωγικό μοντέλο των 75 ίππων είναι εξοπλισμένο με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 3,4 λίτρων FPT Stage V, ο οποίος συμμορφώνεται με τους κανονισμούς αντιρρύπανσης χάρη στο κλασικό σύστημα εξωτερικού φίλτρου ανακυκλοφορίας σωματιδίων.

Σε όλα τα άλλα μοντέλα χρησιμοποιείται ένας τετρακύλινδρος, δεκαεξαβάλβιδος κινητήρας FPT 3,6 λίτρων με ηλεκτρονικό σύστημα common rail, ο οποίος συμμορφώνεται με τους κανονισμούς Stage V χάρη στην εξωτερική ανακυκλοφορία καυσαερίων, το DPF, τον καταλύτη οξείδωσης DOC και το SCR. Για να αυξηθεί η ευελιξία, ο κινητήρας έχει τοποθετηθεί πάνω από τον μπροστινό άξονα.

Η υψηλή ευελιξία διαμόρφωσης της ειδικής σειράς MF 3 αντικατοπτρίζεται επίσης στα κιβώτια ταχυτήτων, με διαφορετικές επιλογές για τα μοντέλα καμπίνας και πλατφόρμας. Για το πρώτο, υπάρχει μια νέα μονάδα 5 ταχυτήτων, 3 περιοχών για συνολικά 30+15 σχέσεις, με λειτουργία ECO, που επιτρέπει μέγιστη ταχύτητα 40 χλμ./ώρα στις 1700 σ.α.λ., μειώνοντας τον θόρυβο και την κατανάλωση καυσίμου. Αυτό το κιβώτιο ταχυτήτων διατίθεται επίσης στο βασικό εξοπλισμό με τα ηλεκτροϋδραυλικά συστήματα PowerShuttle και SpeedShift, τα οποία επιτρέπουν την αλλαγή έως και 10 ταχυτήτων χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το πεντάλ του συμπλέκτη, αλλά απλά ενεργώντας στους διακόπτες διαχείρισης σχέσεων υπό φορτίο στο μοχλό ταχυτήτων με καλώδια Bowden.

Επιπλέον, στην έκδοση Efficient με PowerShuttle και SpeedShift είναι δυνατός ο έλεγχος του κιβωτίου ταχυτήτων μέσω του joystick πολλαπλών λειτουργιών. Χαρακτηριστικά του κιβωτίου ταχυτήτων 30+15 είναι η λειτουργία «Neutral with Brake», η οποία επιτρέπει τη διακοπή και την επανεκκίνηση του τρακτέρ απλά με το πάτημα του πεντάλ του φρένου, και το σύστημα Comfort Control, το οποίο επιτρέπει τη ρύθμιση της απόκρισης της αλλαγής ταχυτήτων. Τα μοντέλα 75 ίππων και τα μοντέλα πλατφόρμας διαθέτουν κιβώτια ταχυτήτων 4 ταχυτήτων και 3 σχέσεων για συνολικά 12+12 σχέσεις, οι οποίες μπορούν να αυξηθούν σε 24+24 με την προσθήκη ενός μηχανικού γραναζιού διαχωρισμού. Ένα κιβώτιο ταχυτήτων 24+12 σχέσεων με PowerShuttle και SpeedShift διατίθεται επίσης προαιρετικά, αυξάνοντας την οδηγική άνεση κατά την εργασία.

Τα υδραυλικά αποτελούν βασικό στοιχείο των εξειδικευμένων ελκυστήρων και η Massey Ferguson προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ ενός συστήματος διπλής αντλίας 66 λίτρων/λεπτό ή μιας διαμόρφωσης τριπλής αντλίας 93 λίτρων/λεπτό. Τα μοντέλα με καμπίνα από 85 ίππους και πάνω χαρακτηρίζονται από την απουσία κεντρικού τούνελ, το οποίο υπάρχει στα μοντέλα πλατφόρμας και σε όλα τα μοντέλα 75 ίππων. Το κάθισμα προσφέρει υψηλότερη θέση οδήγησης και μεγαλύτερη διαδρομή, βελτιώνοντας την άνεση του χειριστή και αυξάνοντας την ορατότητα.

Η καμπίνα κατηγορίας IV εξασφαλίζει μέγιστη ασφάλεια κατά την επεξεργασία με φυτοπροστατευτικά προϊόντα, ενώ ο νέος πίνακας οργάνων επιτρέπει στον χειριστή να έχει ανά πάσα στιγμή υπό τον έλεγχό του βασικές πληροφορίες για το τρακτέρ, όπως ταχύτητα PTO, κατανάλωση καυσίμου, θερμοκρασίες ψυκτικού υγρού και λαδιού, μνήμη στροφών κινητήρα, θέση συνδέσμου, ρυθμίσεις βαλβίδων περιστροφής και επιλογή SpeedShift. Η άνεση οδήγησης ενισχύεται από τον αναρτημένο μπροστινό άξονα, ενώ το πακέτο φώτων LED παρέχει μέγιστη ορατότητα ακόμα και τη νύχτα.

Πληροφορίες από Meccagri

Φωτογραφίες: Meccagri και Massey Ferguson

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

To βαγόνι Schuitemaker Siwa της SVgroup πιο άνετο και τεχνολογικά προηγμένο

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του νέου Schuitemaker Rapide πέρυσι στην Agritechnica, η SVgroup εισέρχεται τώρα στην αγορά με άλλη μια νέα καινοτομία. Το ανανεωμένο Siwa θα παρουσιαστεί στην AgroTechniek Holland στο Biddinghuizen κατά 11 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Νέα σειρά τεσσάρων χορτοδετικών F5 σταθερού θαλάμου από την McHale

Στο Εθνικό Πρωτάθλημα Οργώματος της επόμενης εβδομάδας, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα F5-540, F5-550, F5-560 και F5-560 Plus, με το τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας διαθέτοντας πλήρως αυτόματο δέσιμο με φιλμ.

«Ανοιχτές Πόρτες» ετών 25 φέτος για την Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με εγκαίνια στην Ορεστιάδα

Τα 25 χρόνια «Ανοιχτές Πόρτες» γιόρτασε φέτος η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – θεσµό του αγροτικού κλάδου η οποία πραγµατοποιήθηκε σε ένα επετειακό τριήµερο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ορεστιάδα στις 7-8-9 Σεπτεµβρίου αντίστοιχα.

Προτεινόμενα

Οδηγός αγοράς για τα μικρά τρακτέρ στην Ελλάδα, ακόμη πιο ισχυρά τα δενδροκομικά

Τις δυνατότητες της µηχανικής δοκιµάζουν χρόνο µε το χρόνο τα δενδροκοµικά τρακτέρ τα οποία αν και γίνονται ολοένα και πιο ισχυρά, οι κατασκευαστές καταφέρνουν να τα διαµορφώσουν ακόµη πιο συµπαγή και ευέλικτα. Στη χώρα µας τα specialty τρακτέρ καταλαµβάνουν το µεγαλύτερο ποσοστό στα µερίδια αγοράς, µε τους επίσηµους εισαγωγείς να φροντίζουν να έχουν άµεσα στη διάθεση των Ελλήνων αγροτών ό,τι πιο προηγµένο βγαίνει από τα εργοστάσια.

Με 12 νέα χορτοκοπτικά τύπου πεταλούδας στην γκάμα της η Massey Ferguson

Με μεγάλη ποικιλία σε πλάτη εργασίας και στόχευση σε και μια σειρά από διαφορετικούς τύπους πεδίων, η Massey Ferguson φιλοδοξεί να εισέλθει ως λύση στις καλλιέργειες κάθε απαιτητικού παραγωγού με τα συνολικά 12 μοντέλα χορτοκοπτικών στην γκάμα της.

Τα μηχανήματα χορτονομής της Massey Ferguson που θα πρωταγωνιστήσουν το 2025

Η Massey Ferguson φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες που προκύπτουν με τη διαθεσιμότητα μεγάλων μηχανημάτων ικανών να εγγυηθούν την υψηλότερη δυνατή απόδοση, αξιοποιώντας στο έπακρο τα όλο και στενότερα χρονικά περιθώρια που επιβάλλουν οι καιρικές συνθήκες.