Παγκόσμια πρεμιέρα για τις νέες θεριζοαλωνιστικές John Deere Τ5/T6

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Οι δύο νέες σειρές εκτείνονται σε 8 συνολικά μοντέλα με ισχύ από 305 έως 466 ίππους, διαθέτουν υπερσύγχρονη καμπίνα από την X9 και πλήθος τεχνολογιών ακριβείας αναφορικά με τη συγκομιδή και άνεση του χειριστή.

Η John Deere παρουσίασε τις θεριζοαλωνιστικές T5 και T6, με οκτώ νέα μοντέλα συνολικά στην γκάμα. Τα μηχανήματα θα κινούνται από 6,8 λίτρων κινητήρα μέγιστης ισχύος 305 ίππων στο μοντέλο T5 400, ενώ θα τοποθετείται και ο ισχυρός κινητήρας JD9X 9 λίτρων απόδοσης 466 ίππων στο κορυφαίο μοντέλο T6 800.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Υψηλή παραγωγικότητα

Ο θάλαμος τροφοδοσίας, σχεδιασμένος στο ίδιο πλάτος με το υπόλοιπο κανάλι καλλιέργειας (1,67 μ. για τα μοντέλα 6 οδηγών), εξαλείφει τους περιορισμούς ροής σε όλη τη μηχανή. Σε συνδυασμό με τη μεγάλη περιοχή αλωνισμού και διαχωρισμού των T5 και T6, αυτό προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις συγκομιδής, λέει η εταιρεία. Οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές του 2025 διαθέτουν επίσης νέες επιλογές για το χειρισμό των σιτηρών, νέες επιλογές δεξαμενών σιτηρών έως 13.500 λ. για την T6 (+23%) και 11.500 λ. για την T5 (+15%).

Επιπλέον, οι χειριστές μπορούν να επωφεληθούν από το ρυθμιζόμενο στόμιο, επιτρέποντας μεγαλύτερο έλεγχο της εκφόρτωσης, ανεξάρτητα από το ρυμουλκούμενο που έχει κανείς. Η ταχύτητα εκφόρτωσης σε μέγιστη απόδοση φτάνει τα 150 λ./δευτ., επιτρέποντας τη γρήγορη εκφόρτωση 10 τόνων σιτηρών σε μόλις 90 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, διατίθενται επιλογές αντιστάθμισης πλευρικής κλίσης, με βασική αντιστάθμιση έως 7% κλίση και το προαιρετικό πακέτο πλευρικής κλίσης (αντιστάθμιση έως 14% κλίση) και την τεχνολογία HillMasterTM με αντιστάθμιση έως 22% κλίση.

Συγκομιδή ακριβείας

Όσον αφορά τη γεωργία ακριβείας, οι ολοκαίνουργιες θεριζοαλωνιστικές μηχανές T5 και T6 είναι εξοπλισμένες με προηγμένη τεχνολογία John Deere Precision Ag Technology, συμπεριλαμβανομένου του ενσωματωμένου δέκτη StarFireTM 7500 και της οθόνης G5Plus CommandCenterTM. Το G5Plus CommandCenter παρέχει στους χειριστές μια μεγάλη οθόνη υψηλής ευκρίνειας 12,8″ με διαισθητικές λειτουργίες μενού, προσφέροντας απόλυτο έλεγχο και ορατότητα κατά τη συγκομιδή.

Επιπλέον, οι χειριστές έχουν τη δυνατότητα να εξοπλίσουν τη θεριζοαλωνιστική μηχανή με την εκτεταμένη οθόνη G5Plus. Αυτό επιτρέπει στους χειριστές να ελέγχουν περισσότερες λειτουργίες ταυτόχρονα, όπως η προβολή των λειτουργιών ελέγχου του οχήματος στην κύρια οθόνη και των εφαρμογών γεωργίας ακριβείας, όπως το AutoPath, το Machine Sync ή το Grain Sensing στην εκτεταμένη οθόνη. Το Machine Sync επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει την ταχύτητα, την κατεύθυνση και τη θέση του τρακτέρ, διευκολύνοντας την ακριβή εκφόρτωση χωρίς διαρροές, ακόμη και το γέμισμα του ρυμουλκούμενου εν κινήσει. Η τεχνολογία Grain Sensing προσφέρει μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο της υγρασίας, της πρωτεΐνης και του αμύλου, για παράδειγμα, στο σιτάρι και το κριθάρι, διευκολύνοντας το διαχωρισμό σπόρων υψηλότερης αξίας και πρωτεΐνης ακόμη και κατά τη συγκομιδή.

Εξαιρετική άνεση με την καμπίνα από την X9

Η άνεση και η ευκολία του χειριστή είναι πρωταρχικής σημασίας στο σχεδιασμό των T5 και T6. Η ευρύχωρη καμπίνα -από την X9- περιλαμβάνει ηλεκτρική πόρτα που σφραγίζει υπό πίεση, για να αποτρέπεται η είσοδος σκόνης και υπολειμμάτων στην καμπίνα.

Το προαιρετικό ActiveSeat II προσφέρει πλήρως ρυθμιζόμενα ηλεκτρονικά χειριστήρια, ψύξη παντού και τεχνολογία ηλεκτρονικής ανάρτησης για απόλυτη άνεση του οδηγού. Για πρόσθετες οθόνες και κινητές συσκευές, η καμπίνα διαθέτει επίσης 10 βολικά τοποθετημένα σημεία φόρτισης 12 V και USB.

Το σύστημα infotainment προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες επικοινωνίας και ήχου, καθώς και πλήρη υποστήριξη των Apple CarPlay και Android Auto. Το χειριστήριο CommandPRO είναι μια φιλική προς το χρήστη, εργονομική και προσαρμόσιμη μονάδα ελέγχου της θεριζοαλωνιστικής μηχανής, η οποία διευκολύνει τον προγραμματισμό και την αποθήκευση διαφορετικών ρυθμίσεων για διαφορετικούς οδηγούς στην οθόνη αφής, όπως η ταχύτητα του ιμάντα, το ύψος του καρουλιού, η αναδίπλωση του κοχλία εκφόρτωσης ή η κλίση της μονάδας τροφοδοσίας.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Fendt Former C με δύο ρότορες, κεντρική μονάδα παράδοσης και πλήθος τεχνολογιών

Τα συλλεκτικά Former C είναι εντελώς καινούργια για το 2024, φέρουν πλήθος τεχνολογικών λύσεων, που προάγουν την άνεση αλλά και την υγεία του υλικού, το οποίο παραδίδεται ποιοτικά και αξιοποιείται αποδοτικά από τους παραγωγούς.

Προτεινόμενα

Έκλεισε 50 χρόνια ζωής η σειρά ενσιρωτικών μηχανών Jaguar της Claas

Οι αυτοκινούμενες χορτοκοπτικές μηχανές JAGUAR, η ναυαρχίδα της σειράς μηχανημάτων Claas, γιορτάζουν τα 50ά γενέθλιά τους, αφού από το 1973, όταν η εταιρεία με έδρα το Harsewinkel κυκλοφόρησε στην αγορά το πρώτο μοντέλο της ιστορικής σειράς, το 60 SF, πέρασε μισός αιώνας.

Ιδανικός συνεργάτης για τον κτηνοτρόφο το John Deere 6120M

Τι κάνεις όταν από τα 800 αιγοπρόβατα, επιβιώνουν µόνο τα 50 ύστερα από µία βιβλική καταστροφή; Την απάντηση έρχεται να δώσει ένα ζευγάρι νεαρών κτηνοτρόφων που ξέρουν ότι µε δυνατές συνεργασίες όπως αυτή µε την Agrotech S.A η πρόοδος γίνεται µονόδροµος.

Σπορά βάµβακος µε Amazone Precea και John Deere 6120M: Αχτύπητο δίδυµο για σπορά ακριβείας

Η ολοκαίνουρια πνευµατική σπαρτική µηχανή Amazone Precea µαζί µε το τρακτέρ νέο John Deere 6150M µπήκε σε σπορά βάµβακος σε κτήµατα του θεσσαλικού κάµπου, αποδεικνύοντας στην πράξη την ακρίβεια στην τοποθέτηση σπόρων.