Παγκόσμια πρεμιέρα για τις νέες θεριζοαλωνιστικές John Deere Τ5/T6

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Οι δύο νέες σειρές εκτείνονται σε 8 συνολικά μοντέλα με ισχύ από 305 έως 466 ίππους, διαθέτουν υπερσύγχρονη καμπίνα από την X9 και πλήθος τεχνολογιών ακριβείας αναφορικά με τη συγκομιδή και άνεση του χειριστή.

Η John Deere παρουσίασε τις θεριζοαλωνιστικές T5 και T6, με οκτώ νέα μοντέλα συνολικά στην γκάμα. Τα μηχανήματα θα κινούνται από 6,8 λίτρων κινητήρα μέγιστης ισχύος 305 ίππων στο μοντέλο T5 400, ενώ θα τοποθετείται και ο ισχυρός κινητήρας JD9X 9 λίτρων απόδοσης 466 ίππων στο κορυφαίο μοντέλο T6 800.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Υψηλή παραγωγικότητα

Ο θάλαμος τροφοδοσίας, σχεδιασμένος στο ίδιο πλάτος με το υπόλοιπο κανάλι καλλιέργειας (1,67 μ. για τα μοντέλα 6 οδηγών), εξαλείφει τους περιορισμούς ροής σε όλη τη μηχανή. Σε συνδυασμό με τη μεγάλη περιοχή αλωνισμού και διαχωρισμού των T5 και T6, αυτό προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις συγκομιδής, λέει η εταιρεία. Οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές του 2025 διαθέτουν επίσης νέες επιλογές για το χειρισμό των σιτηρών, νέες επιλογές δεξαμενών σιτηρών έως 13.500 λ. για την T6 (+23%) και 11.500 λ. για την T5 (+15%).

Επιπλέον, οι χειριστές μπορούν να επωφεληθούν από το ρυθμιζόμενο στόμιο, επιτρέποντας μεγαλύτερο έλεγχο της εκφόρτωσης, ανεξάρτητα από το ρυμουλκούμενο που έχει κανείς. Η ταχύτητα εκφόρτωσης σε μέγιστη απόδοση φτάνει τα 150 λ./δευτ., επιτρέποντας τη γρήγορη εκφόρτωση 10 τόνων σιτηρών σε μόλις 90 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, διατίθενται επιλογές αντιστάθμισης πλευρικής κλίσης, με βασική αντιστάθμιση έως 7% κλίση και το προαιρετικό πακέτο πλευρικής κλίσης (αντιστάθμιση έως 14% κλίση) και την τεχνολογία HillMasterTM με αντιστάθμιση έως 22% κλίση.

Συγκομιδή ακριβείας

Όσον αφορά τη γεωργία ακριβείας, οι ολοκαίνουργιες θεριζοαλωνιστικές μηχανές T5 και T6 είναι εξοπλισμένες με προηγμένη τεχνολογία John Deere Precision Ag Technology, συμπεριλαμβανομένου του ενσωματωμένου δέκτη StarFireTM 7500 και της οθόνης G5Plus CommandCenterTM. Το G5Plus CommandCenter παρέχει στους χειριστές μια μεγάλη οθόνη υψηλής ευκρίνειας 12,8″ με διαισθητικές λειτουργίες μενού, προσφέροντας απόλυτο έλεγχο και ορατότητα κατά τη συγκομιδή.

Επιπλέον, οι χειριστές έχουν τη δυνατότητα να εξοπλίσουν τη θεριζοαλωνιστική μηχανή με την εκτεταμένη οθόνη G5Plus. Αυτό επιτρέπει στους χειριστές να ελέγχουν περισσότερες λειτουργίες ταυτόχρονα, όπως η προβολή των λειτουργιών ελέγχου του οχήματος στην κύρια οθόνη και των εφαρμογών γεωργίας ακριβείας, όπως το AutoPath, το Machine Sync ή το Grain Sensing στην εκτεταμένη οθόνη. Το Machine Sync επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει την ταχύτητα, την κατεύθυνση και τη θέση του τρακτέρ, διευκολύνοντας την ακριβή εκφόρτωση χωρίς διαρροές, ακόμη και το γέμισμα του ρυμουλκούμενου εν κινήσει. Η τεχνολογία Grain Sensing προσφέρει μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο της υγρασίας, της πρωτεΐνης και του αμύλου, για παράδειγμα, στο σιτάρι και το κριθάρι, διευκολύνοντας το διαχωρισμό σπόρων υψηλότερης αξίας και πρωτεΐνης ακόμη και κατά τη συγκομιδή.

Εξαιρετική άνεση με την καμπίνα από την X9

Η άνεση και η ευκολία του χειριστή είναι πρωταρχικής σημασίας στο σχεδιασμό των T5 και T6. Η ευρύχωρη καμπίνα -από την X9- περιλαμβάνει ηλεκτρική πόρτα που σφραγίζει υπό πίεση, για να αποτρέπεται η είσοδος σκόνης και υπολειμμάτων στην καμπίνα.

Το προαιρετικό ActiveSeat II προσφέρει πλήρως ρυθμιζόμενα ηλεκτρονικά χειριστήρια, ψύξη παντού και τεχνολογία ηλεκτρονικής ανάρτησης για απόλυτη άνεση του οδηγού. Για πρόσθετες οθόνες και κινητές συσκευές, η καμπίνα διαθέτει επίσης 10 βολικά τοποθετημένα σημεία φόρτισης 12 V και USB.

Το σύστημα infotainment προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες επικοινωνίας και ήχου, καθώς και πλήρη υποστήριξη των Apple CarPlay και Android Auto. Το χειριστήριο CommandPRO είναι μια φιλική προς το χρήστη, εργονομική και προσαρμόσιμη μονάδα ελέγχου της θεριζοαλωνιστικής μηχανής, η οποία διευκολύνει τον προγραμματισμό και την αποθήκευση διαφορετικών ρυθμίσεων για διαφορετικούς οδηγούς στην οθόνη αφής, όπως η ταχύτητα του ιμάντα, το ύψος του καρουλιού, η αναδίπλωση του κοχλία εκφόρτωσης ή η κλίση της μονάδας τροφοδοσίας.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Vestrum 120 ActiveDrive 8 με φορτωτή Τ και Farmlift 742 στην DLG-Feldtage 2024

Τα τηλεσκοπικά Farmlift είναι πλέον ριζικά αναβαθμισμένα, ενώ η αυξημένη απόδοση του Vestrum 120 ActiveDrive 8 με τον εμπρόσθιο φορτωτή της σειράς T αποτελεί πακέτο αποδοτικό, αφού τρακτέρ και βραχίονας αλληλοβοηθούνται, για να προσφερθεί 35% μεγαλύτερη ανυψωτική ισχύς.

Ξεπερνώντας τα όρια της αυτοματοποίησης με το ρομπότ ζιζανιοκτονίας της FarmWise

Η FarmWise, αξιοποιώντας τη δύναμη της όρασης υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης (AI), βάζει τη ναυαρχίδα Vulcan να διαχειριστεί τα ζιζάνια της Καλιφόρνια. Και το καταφέρνει σε ειδικές καλλιέργειες.

Με 12 νέα χορτοκοπτικά τύπου πεταλούδας στην γκάμα της η Massey Ferguson

Με μεγάλη ποικιλία σε πλάτη εργασίας και στόχευση σε και μια σειρά από διαφορετικούς τύπους πεδίων, η Massey Ferguson φιλοδοξεί να εισέλθει ως λύση στις καλλιέργειες κάθε απαιτητικού παραγωγού με τα συνολικά 12 μοντέλα χορτοκοπτικών στην γκάμα της.

Προτεινόμενα

Ιδανική για καθημερινή εργασία στον αχυρώνα η σειρά Keyline από τη Deutz-Fahr με 75 έως 106 ίππους

Με ένα πακέτο βασικών αλλά λειτουργικών χαρακτηριστικών, τα μοντέλα Keyline 5 είναι τα ιδανικά τρακτέρ για καθημερινή εργασία στον αχυρώνα, στην αυλή ή ως δεύτερο τρακτέρ για ελαφρές εργασίες σε μεγαλύτερα αγροκτήματα.

Eργασία ελάχιστης παρέμβασης με την τεχνολογία LiDAR στα χορτοδετικά Case

Η Case IH παρουσίασε τον αυτοματισμό αυτό στο Ορλάντο της Φλόριντα (2024 NCBA Cattle Con) και επιτρέπει τη λειτουργία χωρίς χέρια σε σταθερά μεγάλα τετράγωνα χορτοδετικά ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας του χειριστή.

Με πλάτος βραχίονα έως 36 μέτρα, JDLink και POWRSPRAY το ψεκαστικό John Deere 300M

Ανταποκρινόμενο στις τελευταίες τάσεις που ορίζει ο τομέας του ψεκασμού, το 300Μ μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία των αυτοκινούμενων ψεκαστικών με συστήματα γεωργίας ακριβείας και ένα βιώσιμο τρόπο εργασίας που σέβεται το περιβάλλον.

Best seller επιλογή στην Ελλάδα η χορτοδετική John Deere F441M

Η σχεδίαση των χορτοδετικών John Deere βασίζεται σε αναλυτικές πληροφορίες και δεδοµένα χρηστών από όλο τον κόσµο . Με 60 και πλέον χρόνια κατασκευαστικής εµπειρίας αποτελούν την επιλογή πάνω από 350.000 πελατών στον πλανήτη.