Eξοπλισμένες με σύστημα ελέγχου Profiline έρχονται οι νέες τσάπες Pöttinger Flexcare

Κοινοποίηση:

Οι μηχανικοί τσάπες Pöttinger Flexcare μπορούν τώρα να εξοπλιστούν με το προαιρετικό σύστημα ελέγχου Profiline, ανεξάρτητα από την έκδοση.

Διαθέσιμα σε όλα τα μηχανήματα με έως και 16 σειρές, τα μηχανήματα Profiline μπορούν να ελεγχθούν απευθείας μέσω τερματικού ISObus ή άλλου συμβατού τερματικού ελέγχου. Με υδραυλικά συστήματα ανίχνευσης φορτίου, κάθε στοιχείο τσάπας διαθέτει κύλινδρο διπλής ενέργειας, ώστε να μπορεί να ανυψωθεί και να χαμηλώσει με το πάτημα της οθόνης.

Με το GPS, είναι επίσης δυνατό να ελέγχονται αυτόματα μεμονωμένες μονάδες σε σφηνοειδείς γωνίες, επικαλύψεις και κατά μήκος των ορίων του χωραφιού. Το Flexcare διατίθεται σε πλάτη εργασίας 4,7, 6,2 και 9,2 μέτρων. Οι απαιτήσεις ισχύος είναι 80, 110 και 150 ίπποι, αντίστοιχα. Με 820 χλστ. ελεύθερο χώρο κάτω από το πλαίσιο, τα τρία μοντέλα διπλώνουν σε πλάτος μεταφοράς 3,0 μ.

Ο καλλιεργητής μηχανικής ζιζανιοκτονίας Flexcare έρχεται σχεδιασμένος για τις μελλοντικές προκλήσεις της γεωργίας, που δεν είναι άλλες από την μειωμένη αποτελεσματικότητα των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, όταν αυτά εφαρμόζονται μακροχρόνια, με αποτέλεσμα οι επιβλαβείς οργανισμοί να γίνονται ανθεκτικοί στη χημική λύση.

Εστιάζοντας στις μηχανικές λύσεις λύσεις, η εταιρεία εξελίσσει περισσότερο το Flexcare, οι ρυθμίσεις του οποίου μπορούν να προσαρμοστούν για διαφορετικές συνθήκες λειτουργίας. Πολλές από τις ρυθμίσεις μάλιστα μπορούν να γίνουν χωρίς την ανάγκη εργαλείων. Διαφορετικά στελέχη ποδιών, λεπίδες αντιμετωπίσης των ζιζανίων και εργαλεία που ακολουθούν επιτρέπουν στο μηχάνημα να βελτιστοποιείται στις συνθήκες λειτουργίας, ενώ και τα διάφορα συστήματα ελέγχου εξασφαλίζουν τα καλύτερα αποτελέσματα εργασίας.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαρτίου 2024

Επιλογές τρόπου αντιμετώπισης

Σύμφωνα με την Pöttinger, μπορούν να εφαρμοστούν κάθε φορά διαφορετικοί τρόποι εργασίας του Flexcare, ενώ, όταν το ζιζάνιο κόβεται αμέσως, τα φύλλα διαχωρίζονται εντελώς από το ριζικό σύστημα. Αυτό σταματά την ανάπτυξη των φυτών καθώς το ριζικό σύστημα καταστρέφεται και τα φύλλα στεγνώνουν. Στη συνέχεια το ζιζάνιο αναποδογυρίζεται και σκεπάζεται με χώμα ώστε να αποφευχθεί η φωτοσύνθεση λόγω της έλλειψης ηλιακού φωτός, με τη δονούμενη κίνηση των εργαλείων να διασπά αποτελεσματικά τις επικαλύψεις.

Ποικιλία εργαλείων

Ο καλλιεργητής Flexcare μπορεί να χειριστεί πλάτη σειρών μεταξύ 25 και 160 εκ., με την εταιρεία να λέει ότι αριθμός των στελεχών μηχανικής ζιζανιοκτονίας μπορεί να επιλεγεί ελεύθερα ανάλογα με το πλάτος του πλαισίου. Κάθε φορέας εργαλείων μπορεί να προσαρμοστεί για έως και πέντε στελέχη, ανάλογα με το τι θα επιλέξει ο χρήστης. πιπλέον, μπορούν να προσαρτηθούν μεγάλοι δίσκοι φυτοπροστασίας καθώς και τσάπες τύπου δαχτύλου ως τα ακόλουθα εργαλεία. Να τονιστεί πως με μια προκαθορισμένη μήτρα οπών και κλίμακες ένδειξης σε κάθε εξάρτημα διευκολύνεται και στο τέλος επιτυγχάνεται η πανομοιότυπη ρύθμιση όλων των εργαλείων.

Υψηλή ακρίβεια

Ένα ενσωματωμένο υδραυλικό πλαίσιο αλλαγής βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό και εξασφαλίζει άνετη λειτουργία. Το υδραυλικά ελεγχόμενο πλαίσιο μειώνει σημαντικά την κόπωση του οδηγού διατηρώντας παράλληλα υψηλό επίπεδο ακρίβειας. Με τη συνεχή προσαρμογή του πλαισίου στη σειρά, αποφεύγονται οι ζημιές των φυτών και οι απώλειες των καλλιεργειών, ενώ παράλληλα αντισταθμίζονται οι ανακρίβειες φύτευσης. Το αποτέλεσμα είναι μια στενή επεξεργασμένη σειρά.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Συμμαχία Kubota και Allianz Hydrogen Engine για περαιτέρω ανάπτυξη κινητήρων υδρογόνου

Η κίνηση αυτή αποτελεί την τελευταία πρωτοβουλία της επιχειρηματικής μονάδας Kubota Engines Europe, η οποία προωθεί τη χρήση διαφόρων εναλλακτικών καυσίμων, όπως το υδρογόνο. Η τελευταία προσθήκη ο 3,8 λίτρων απόδοσης 85 kW για χρήση και σε τρακτέρ

Με βραβείο σχεδιασμού Red Dot πλέον η ναυαρχίδα MF 9S από την Massey Ferguson

Η ναυαρχίδα MF 9S στέφεται νικητής στα βραβεία σχεδιασμού της κατηγορίας από το θεσμό Red Dot, με τη διεθνή επιτροπή να απονέμει το βραβείο κυρίως για την καινοτόμο λύση Protect-U και της καμπίνας, στοιχεία που ξεχώρισαν και στη σειρά 8S.

Προτεινόμενα

Ενισχύεται η αγορά τρακτέρ από την αναπροσαρμογή των Σχεδίων Βελτίωσης

Αναπροσαρμογή Σχεδίων Βελτίωσης και μετατόπιση του κέντρου βάρους από άλλες δράσεις στην αγορά τρακτέρ, φέρνει η κατάργηση των βάσεων (μόρια) στη Θεσσαλία και τον Έβρο, γεγονός το οποίο αποτιμάται θετικά από τους ντόπιους εισαγωγείς που προσβλέπουν σε «ζεστή» αγορά και τον επόμενο χρόνο.