Eξοπλισμένες με σύστημα ελέγχου Profiline έρχονται οι νέες τσάπες Pöttinger Flexcare

Κοινοποίηση:

Οι μηχανικοί τσάπες Pöttinger Flexcare μπορούν τώρα να εξοπλιστούν με το προαιρετικό σύστημα ελέγχου Profiline, ανεξάρτητα από την έκδοση.

Διαθέσιμα σε όλα τα μηχανήματα με έως και 16 σειρές, τα μηχανήματα Profiline μπορούν να ελεγχθούν απευθείας μέσω τερματικού ISObus ή άλλου συμβατού τερματικού ελέγχου. Με υδραυλικά συστήματα ανίχνευσης φορτίου, κάθε στοιχείο τσάπας διαθέτει κύλινδρο διπλής ενέργειας, ώστε να μπορεί να ανυψωθεί και να χαμηλώσει με το πάτημα της οθόνης.

Με το GPS, είναι επίσης δυνατό να ελέγχονται αυτόματα μεμονωμένες μονάδες σε σφηνοειδείς γωνίες, επικαλύψεις και κατά μήκος των ορίων του χωραφιού. Το Flexcare διατίθεται σε πλάτη εργασίας 4,7, 6,2 και 9,2 μέτρων. Οι απαιτήσεις ισχύος είναι 80, 110 και 150 ίπποι, αντίστοιχα. Με 820 χλστ. ελεύθερο χώρο κάτω από το πλαίσιο, τα τρία μοντέλα διπλώνουν σε πλάτος μεταφοράς 3,0 μ.

Ο καλλιεργητής μηχανικής ζιζανιοκτονίας Flexcare έρχεται σχεδιασμένος για τις μελλοντικές προκλήσεις της γεωργίας, που δεν είναι άλλες από την μειωμένη αποτελεσματικότητα των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, όταν αυτά εφαρμόζονται μακροχρόνια, με αποτέλεσμα οι επιβλαβείς οργανισμοί να γίνονται ανθεκτικοί στη χημική λύση.

Εστιάζοντας στις μηχανικές λύσεις λύσεις, η εταιρεία εξελίσσει περισσότερο το Flexcare, οι ρυθμίσεις του οποίου μπορούν να προσαρμοστούν για διαφορετικές συνθήκες λειτουργίας. Πολλές από τις ρυθμίσεις μάλιστα μπορούν να γίνουν χωρίς την ανάγκη εργαλείων. Διαφορετικά στελέχη ποδιών, λεπίδες αντιμετωπίσης των ζιζανίων και εργαλεία που ακολουθούν επιτρέπουν στο μηχάνημα να βελτιστοποιείται στις συνθήκες λειτουργίας, ενώ και τα διάφορα συστήματα ελέγχου εξασφαλίζουν τα καλύτερα αποτελέσματα εργασίας.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαρτίου 2024

Επιλογές τρόπου αντιμετώπισης

Σύμφωνα με την Pöttinger, μπορούν να εφαρμοστούν κάθε φορά διαφορετικοί τρόποι εργασίας του Flexcare, ενώ, όταν το ζιζάνιο κόβεται αμέσως, τα φύλλα διαχωρίζονται εντελώς από το ριζικό σύστημα. Αυτό σταματά την ανάπτυξη των φυτών καθώς το ριζικό σύστημα καταστρέφεται και τα φύλλα στεγνώνουν. Στη συνέχεια το ζιζάνιο αναποδογυρίζεται και σκεπάζεται με χώμα ώστε να αποφευχθεί η φωτοσύνθεση λόγω της έλλειψης ηλιακού φωτός, με τη δονούμενη κίνηση των εργαλείων να διασπά αποτελεσματικά τις επικαλύψεις.

Ποικιλία εργαλείων

Ο καλλιεργητής Flexcare μπορεί να χειριστεί πλάτη σειρών μεταξύ 25 και 160 εκ., με την εταιρεία να λέει ότι αριθμός των στελεχών μηχανικής ζιζανιοκτονίας μπορεί να επιλεγεί ελεύθερα ανάλογα με το πλάτος του πλαισίου. Κάθε φορέας εργαλείων μπορεί να προσαρμοστεί για έως και πέντε στελέχη, ανάλογα με το τι θα επιλέξει ο χρήστης. πιπλέον, μπορούν να προσαρτηθούν μεγάλοι δίσκοι φυτοπροστασίας καθώς και τσάπες τύπου δαχτύλου ως τα ακόλουθα εργαλεία. Να τονιστεί πως με μια προκαθορισμένη μήτρα οπών και κλίμακες ένδειξης σε κάθε εξάρτημα διευκολύνεται και στο τέλος επιτυγχάνεται η πανομοιότυπη ρύθμιση όλων των εργαλείων.

Υψηλή ακρίβεια

Ένα ενσωματωμένο υδραυλικό πλαίσιο αλλαγής βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό και εξασφαλίζει άνετη λειτουργία. Το υδραυλικά ελεγχόμενο πλαίσιο μειώνει σημαντικά την κόπωση του οδηγού διατηρώντας παράλληλα υψηλό επίπεδο ακρίβειας. Με τη συνεχή προσαρμογή του πλαισίου στη σειρά, αποφεύγονται οι ζημιές των φυτών και οι απώλειες των καλλιεργειών, ενώ παράλληλα αντισταθμίζονται οι ανακρίβειες φύτευσης. Το αποτέλεσμα είναι μια στενή επεξεργασμένη σειρά.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα

Έκλεισε 50 χρόνια ζωής η σειρά ενσιρωτικών μηχανών Jaguar της Claas

Οι αυτοκινούμενες χορτοκοπτικές μηχανές JAGUAR, η ναυαρχίδα της σειράς μηχανημάτων Claas, γιορτάζουν τα 50ά γενέθλιά τους, αφού από το 1973, όταν η εταιρεία με έδρα το Harsewinkel κυκλοφόρησε στην αγορά το πρώτο μοντέλο της ιστορικής σειράς, το 60 SF, πέρασε μισός αιώνας.

Τα μηχανήματα χορτονομής της Massey Ferguson που θα πρωταγωνιστήσουν το 2025

Η Massey Ferguson φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες που προκύπτουν με τη διαθεσιμότητα μεγάλων μηχανημάτων ικανών να εγγυηθούν την υψηλότερη δυνατή απόδοση, αξιοποιώντας στο έπακρο τα όλο και στενότερα χρονικά περιθώρια που επιβάλλουν οι καιρικές συνθήκες.

Στο χωράφι με το άροτρο Amazone Tyrok 400V 6+1

Το ηµι-αναρτώµενο και αναστρεφόµενο άροτρο Tyrok της Amazone, µε τα νέα σώµατα STW35, έφτασε στα όριά του σε ένα µόνο σύνολο συνθηκών. Τόσο ο χειρισµός

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Μικρών απαιτήσεων και αποτελεσματικά σε θημωνιές τα νέα Pöttinger TOP VT

Tα TOP VT 6820 S και TOP VT 7620 S με πλευρική τοποθέτηση θημωνιάς διακρίνονται για το αυξημένο πλάτος εργασίας των 6,8 και 7,6 μέτρων αντίστοιχα, ενώ οι απαιτήσεις ισχύος από το τρακτέρ παραμένουν χαμηλές λόγω καινοτόμων χαρακτηριστικών που έχει ενσωματώσει η αυστριακή φίρμα.