Επέκταση γκάμας τρακτέρ με τρία νέα «Utility» μοντέλα ανακοινώνει η Bobcat

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η εταιρεία Bobcat Company επεκτείνει τη σειρά τρακτέρ της με την παρουσίαση τριών τρακτέρ. Τα Bobcat UT6066, UT6566 και UT6573 είναι κατασκευασμένα για εργασίες βαρέως τύπου, ενώ διευκολύνουν τους χειριστές όλων των επιπέδων να πετύχουν περισσότερα στις εκτάσεις τους.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Η Bobcat Company λανσάρει τα UT6066, UT6566 και UT6573, σχεδιασμένα με διαισθητικά, φιλικά προς τον χειριστή χειριστήρια, ως γενικής χρήσης μηχανήματα. «Υπάρχει λιγότερη απαίτηση από τους χειριστές, ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν περισσότερο, ώστε να αφήσουν πίσω τους εξαιρετικά αποτελέσματα, είτε βάζουν ένα μηχάνημα σε λειτουργία είτε μετακινούν υλικό με τον φορτωτή του τρακτέρ»., ανώτερο στέλεχος ειδικών προϊόντων της Bobcat.

Οι τρακτέρ διαθέτουν κιβώτια ταχυτήτων 12×12 power shuttle που παρέχουν ομαλή και εύκολη αλλαγή ταχυτήτων χωρίς να χρειάζεται να πατάτε το πεντάλ του συμπλέκτη. Με κινητήρες πετρελαίου Tier 4 με υπερτροφοδότηση, προσφέρουν στιβαρή απόδοση υψηλής ισχύος με εντυπωσιακή ροπή στα χαμηλά άκρα, καθώς και ένα αποδοτικό σύστημα καυσίμου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, παρέχουν αξιόπιστη εκκίνηση, γρήγορες ταχύτητες κίνησης, μεγάλη διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων, εύκολη πρόσβαση για σέρβις και απλή συντήρηση, καθώς και μειωμένο θόρυβο και κραδασμούς για άνετες εργάσιμες ημέρες πίσω από το τιμόνι.

Η κλιματιζόμενη καμπίνα, η οποία είναι στον βασικό εξοπλισμό των UT6566 και UT6573, παρέχει άνεση όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Τα τρία νέα μοντέλα διαθέτουν επίσης φαρδιά γυάλινα πάνελ, προσφέρουν καλή ορατότητα στον κοτσαδόρο 3 σημείων, φέρουν υδραυλικό και ανακλινόμενο τιμόνι και εργονομικά χειριστήρια, που είναι προσεκτικά τοποθετημένα, ώστε να βελτιώνουν την απόδοση του χειριστή και να ελαχιστοποιούν την κόπωση.   Ευελιξία εφαρμογής και προσάρτησης

Ο προαιρετικός εμπρόσθιος φορτωτής Bobcat είναι εύκολο να συνδεθεί και να αποσυνδεθεί, με δυνατότητα ελεύθερης τοποθέτησης. «Ο φορτωτής παρέχει εντυπωσιακές δυνατότητες ανύψωσης και εμβέλειας για μέγιστη παραγωγικότητα», αναφέρει η εταιρεία. Διαθέτει το σύστημα τοποθέτησης εξαρτημάτων Bobcat Bob-Tach για γρήγορες και εύκολες αλλαγές εξαρτημάτων και ενσωματωμένη υδραυλική βαλβίδα για εργασίες με ηλεκτρικά εξαρτήματα. Ο μηχανικός, αυτοεπιπεδούμενος φορτωτής διατηρεί τα πιρούνια παλετών σε επίπεδο σε όλο το εύρος της κίνησης και ελαχιστοποιεί τη διαρροή του κάδου.

Τα τρία Bobcat διαθέτουν οπίσθιο PTO 540 σ.α.λ. είτε στις 1.800 σ.α.λ. είτε στις 2.500 σ.α.λ. για μέγιστη ισχύ. Η ζεύξη 3 σημείων κατηγορίας 2 αντιπροσωπεύει την ευελιξία των τρακτέρ, επιτρέποντας στους χειριστές να αναλαμβάνουν εργασίες που απαιτούν τόσο μη ηλεκτροκίνητα όσο και ηλεκτροκίνητα εργαλεία με PTO. Οι τηλεσκοπικοί κάτω σύνδεσμοι και οι σταθεροποιητές υποστηρίζουν την εύκολη σύνδεση και αφαίρεση εργαλείων χωρίς την ανάγκη χρήσης εργαλείων. Τα απομακρυσμένα υδραυλικά συστήματα πίσω ενισχύουν περαιτέρω την ευελιξία αυτών των τρακτέρ. Οι χειριστές μπορούν να ενεργοποιήσουν το PTO με το πάτημα και το γύρισμα ενός κουμπιού.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Grimme αναβαθμίζει την αυτοκινούμενη REXOR 6300 με καινοτόμες προσθήκες

Η τελευταία γενιά της έξι σειρών μηχανής τεύτλων REXOR 6300 με χωρητικότητα 45 m³ είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά καμπίνας, με βοηθητική μονάδα ελέγχου IBX 200 ISOBUS αριστερό υποβραχιόνιο της καμπίνας, ενώ ο κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη συντήρηση και προσβασιμότητα.

Η αποκλειστική δοκιμή του Deutz-Fahr 6190 TTV στο profi Σεπτεμβρίου

Το 6190 TTV είναι το μικρότερο μοντέλο της τελευταίας σειράς 6 TTV που παρουσίασε η Deutz-Fahr το 2021. Κάτω από αυτά τα πράσινα πλαστικά υπάρχει ένα μέρος νέων εξαρτημάτων που παίρνουν τον πρώτο τους αέρα, μαζί με κάποια πιο παλιά στοιχεία. Πώς «το νέο και το παλιό» συνεργάζονται στην αποκλειστική αυτή δοκιμή;

Προτεινόμενα

Ακριβής και αποδοτική η τεχνική λίπανσης των διανομέων Bogballe

Ο κατασκευαστής λιπασματοδιανομέων Bogballe καταφέρνει επιτυχημένη διανομή χωρίς την ανάγκη άμεσων, έμμεσων ή κρυφών ρυθμίσεων από τον χρήστη και, το πιο σημαντικό, χωρίς να φορτώνει τον λιπασματοδιανομέα με περίπλοκα και δαπανηρά στην συντήρηση ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά υποβοηθήματα.

Συγκριτική δοκιμή επτά τρακτέρ ισχύος 300 ίππων με πεδίο δοκιμών τη Δανία

Tρία περιοδικά γεωργικών µηχανηµάτων από τη Φινλανδία (Koneviesti), τη Νορβηγία (Bedre Gardsdrift) και τη Σουηδία (Traktortech) µαζί µε τους Ολλανδούς συναδέλφους από το Trekker δοκίµασαν επτά τρακτέρ στην κατηγορία ισχύος 300 ίππων, όλα µε κιβώτιο ταχυτήτων συνεχώς µεταβαλλόµενων σχέσεων, GPS και ISObus. Η ∆ανία αποτέλεσε το πεδίο δοκιµών για αυτή τη σύγκριση.

Το AT450X των Bobcat και Agtonomy είναι ηλεκτρικό και αυτόνομο στον αμπελώνα

Το αρθρωτό μηχάνημα τροφοδοτείται από αντικαταστάσιμες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται χωρίς διακοπές φόρτισης, με την Bobcat να ισχυρίζεται ότι ο χρόνος λειτουργίας μπορεί να φτάσει τις 10 ώρες ανά μπαταρία.