Claas: Το «Success Story» των 500.000 θεριζοαλωνιστικών και οι επετειακές εκδόσεις

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η CLAAS από το 1936 «κλειδώνει» ένα ορόσημο κατασκευής 500.000 θεριζοαλωνιστικών, κάτι που θα φέρει και αισθητική διαφοροποίηση στα ειδικά επετειακά μοντέλα LEXION, TRION, EVION και DOMINATOR, τα οποία θα παρουσιαστούν σε διάφορες εμπορικές εκθέσεις και επιδείξεις.

Από την ίδρυσή της το 1936, η CLAAS είναι πρωτοπόρος στην τεχνολογία των θεριζοαλωνιστικών μηχανών. Η πορεία της ξεκίνησε με το γνωστό ως M.D.B. σύστημα. Η εταιρεία σημείωσε σημαντική επιτυχία με τη σειρά SUPER στις δεκαετίες του 1940 και 1950, ενώ στη δεκαετία του 1950 ακολούθησε η εισαγωγή αυτοκινούμενων θεριζοαλωνιστικών μηχανών με μοντέλα όπως το HERCULES και το SF.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Τη δεκαετία του 1960 και του 1970 υπήρξε περαιτέρω καινοτομία με μοντέλα όπως τα MATADOR GIGANT, DOMINATOR και άλλα, τα οποία καθιέρωσαν την CLAAS ως ηγέτη της αγοράς στην Ευρώπη.

Το 1995, η LEXION 480 εισήγαγε την πρωτοποριακή υβριδική τεχνολογία APS, φέρνοντας επανάσταση στις επιδόσεις και τη γεωργία ακριβείας. Η CLAAS συνέχισε να καινοτομεί με την τεχνολογία TERRA TRAC το 1997 και το σύστημα αυτοματισμού CEMOS το 2013, το οποίο ενίσχυσε την ευφυΐα και την αποδοτικότητα των μηχανημάτων.

Οι πρόσφατες προσθήκες στην οικογένεια των θεριζοαλωνιστικών μηχανών CLAAS, οι σειρές TRION και EVION, που θα κυκλοφορήσουν το 2021 και το 2023 αντίστοιχα, συνεχίζουν να διευρύνουν τα όρια της αποτελεσματικότητας και της αυτοματοποίησης στον αλωνισμό. Τα μοντέλα αυτά διαθέτουν το σύστημα διαχείρισης κινητήρα DYNAMIC POWER και διευρυμένες λειτουργίες CEMOS, προσφέροντας μια σειρά μονάδων κοπής από συμβατικά έως υπερσύγχρονα, αυτοματοποιημένα συστήματα.

Οι σειρές DOMINATOR και LEXION αντιπροσωπεύουν την πλειονότητα των 500.000 μονάδων που παρήχθησαν, ενώ άλλα μοντέλα όπως τα SUPER, EUROPA και TUCANO συμβάλλουν ακολούθως σημαντικά. Το δίκτυο παραγωγής της CLAAS εκτείνεται σε πολλές ηπείρους, με εγκαταστάσεις παραγωγής στη Γερμανία, την Ινδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, εξασφαλίζοντας παγκόσμια παρουσία.

Η CLAAS ηγείται τοσο στη γεωργία ακριβείας όσο και στον αυτοματισμό, ενσωματώνοντας ηλεκτρονικά βοηθήματα όπως η συσκευή ελέγχου απόδοσης το 1974 και το CEMOS το 2013. Η εταιρεία έχει επίσης πρωτοπορήσει στη χαρτογράφηση των αποδόσεων, στη διαχείριση στόλου με τηλεμετρία και στην ψηφιακή δικτύωση μέσω συστημάτων όπως το TELEMATICS και το CLAAS connect.

Οι εορτασμοί της επετείου θα αναδείξουν το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της CLAAS και τη δέσμευση της εταιρείας στην καινοτομία, την αποτελεσματικότητα και την υποστήριξη των πελατών. Τα μηχανήματα ειδικής έκδοσης θα διαθέτουν μοναδικά σχέδια και θα είναι διαθέσιμα για την περίοδο συγκομιδής του 2025.

Ο διευθύνων σύμβουλος της CLAAS, Jan-Hendrik Mohr, τόνισε την αφοσίωση της εταιρείας στην εμπιστοσύνη των πελατών και τη διεθνή επάρκεια στην παραγωγή θεριζοαλωνιστικών μηχανών, υπογραμμίζοντας το σλόγκαν «More than a machine», που αντικατοπτρίζει το ολοκληρωμένο δίκτυο υποστήριξης και εξυπηρέτησης.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα

Πιο προηγμένη από ποτέ η νέα γενιά χορτοκοπτικών Disco 9300 της Claas

Αγρότες και εργολάβοι μπορούν να βασίζονται στα προηγμένα μηχανήματα DISCO 9300 C AUTO SWATHER και Disco 9300 Direct Swather, στα οποία η Claas εισάγει όλη τη τεχνογνωσία της αλλά και την καινοτόμο λύση κοχλία, με τους υποψήφιους αγοραστές να έχουν την επιλογή συλλογής θημωνιάς ή ευρείας εναπόθεσης αυτής, ακόμη και όταν κόβουν χωρίς ξηραντικό.

Claas Rollant 630 RC Uniwrap: Ο πήχης ψηλά σε επιδόσεις και ανθεκτικότητα

Η γενιά των χορτοδετικών-τυλιχτικών Uniwrap αναβαθμίζεται αισθητά και τώρα στο επίκεντρο της εξέλιξης βρίσκεται η μεγαλύτερη ισχύς, η μεγαλύτερη άνεση του χειριστή και το χαμηλότερο κόστος επεξεργασίας σε συνδυασμό με έναν ακόμη πιο ανθεκτικό σχεδιασμό για τα εξαρτήματα κίνησης που υπόκεινται σε μεγάλη φθορά.

Με έγκριση για χρήση βιοκαυσίμου τρακτέρ, αλωνιστικές και ενσιρωτικές της Claas

Το υδρογονοκατεργασμένο φυτικό έλαιο (HVO) θα είναι στο εξής το πλέον το καύσιμο που θα μπορούν εναλλακτικά οι ιδιοκτήτες των υψηλού κυβισμού μηχανημάτων της Claas να χρησιμοποιούν, με τα τρακτέρ, τις αλωνιστικές και τις ενσιρωτικές με Stage V κινητήρα να έρχονται ήδη από τον Οκτώβριο του 2023 εφοδιασμένα με το συγκεκριμένο καύσιμο, εκ του εργοστασίου.