Το AT450X των Bobcat και Agtonomy είναι ηλεκτρικό και αυτόνομο στον αμπελώνα

Κοινοποίηση:

Η Bobcat παρουσίασε στην έκθεση Consumer Electrics Show (CES) στο Λας Βέγκας ένα νέο ηλεκτροκίνητο συμπαγή μηχάνημα για αυτόνομη χρήση. Το Bobcat AT450X είναι ένα συμπαγές αρθρωτό «τρακτέρ» για χρήση στη διαμόρφωση του τοπίου, τη συντήρηση χώρων ή για ειδικές καλλιέργειες.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαΐου 2024

Χάρη στην τεχνολογία της Agtonomy, οι εργασίες εκτελούνται και αυτόνομα. Το AT450X μπορεί να λειτουργήσει και σε κλειστά κτίρια, όπως θερμοκήπια ή μεγάλες αποθήκες, χάρη στην μηδενικών ρύπων κίνησή του. Η Bobcat προσδιορίζει τη μέγιστη ισχύ του μηχανήματος σε 41 kW/56 ίππους και την ισχύ PTO σε 19,7 kW/26,8 ίππους.

Για αυτόνομη λειτουργία, ο χειριστής καθορίζει τις διαδρομές εργασίας μέσω της εφαρμογής της Agtonomy για κινητά και μπορεί να σχεδιάζει, να εκτελεί και να παρακολουθεί τις εργασίες μέσω της ίδιας εφαρμογής. Μπορούν επίσης να συνδεθούν και να ελεγχθούν μαζί πολλά μηχανήματα, τα οποία χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να μαθαίνουν συνεχώς και να αντιδρούν δυναμικά στο περιβάλλον. Τα συστήματα που βασίζονται στην όραση επιτρέπουν στο AT450X να αναγνωρίζει γνωστά και άγνωστα αντικείμενα και να διακόπτει αυτόματα τη λειτουργία, εάν είναι απαραίτητο.

Το AT450X με μπαταρία συνδυάζει μέσα του το ανθεκτικό και αρθρωτό τρακτέρ της Bobcat με το λογισμικό και την ενσωματωμένη τεχνολογία της Agtonomy για την υποστήριξη της λειτουργίας χωρίς εκπομπές ρύπων και της αυτόνομης λειτουργίας, επιτρέποντας έτσι στους αγρότες να αυτοματοποιήσουν εργασίες έντασης εργασίας και χρόνου.   Το AT450X έχει σχεδιαστεί επίσης και για την αυτόνομη ή απομακρυσμένη εκτέλεση κρίσιμων γεωργικών εργασιών σε εφαρμογές όπως οι αμπελώνες και οι οπωρώνες.

Οι αγρότες μπορούν να κατευθύνουν από απόσταση το τρακτέρ για να εκτελέσει ένα ευρύ φάσμα εργασιών, όπως κούρεμα, ψεκασμό, ζιζανιοκτονία ακριβείας, μεταφορά προϊόντων και υλικών και άλλες δραστηριότητες. Η συνεργασία μεταξύ της Bobcat και της Agtonomy κινείται και πέρα από το AT450X, καθώς οι δύο εταιρείες συνεργάζονται για τη δημιουργία πιο καινοτόμων τρόπων αύξησης της παραγωγικότητας και της απόδοσης σε μια σειρά από εξοπλισμό της Bobcat.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Σπαρτική Lemken Solitair DT: Βγάζει τα µεγάλα όπλα

Η Lemken ολοκλήρωσε τη σειρά Solitair DT με την προσθήκη ενός εννιάμετρου μοντέλου με πλάτος κάτω των 3,0 μ. και ύψος 4,0 μ. Ρίχνουμε μια ματιά στο πεδίο και μαθαίνουμε τις λεπτομέρειες.

Claas: Το «Success Story» των 500.000 θεριζοαλωνιστικών και οι επετειακές εκδόσεις

Η CLAAS από το 1936 «κλειδώνει» ένα ορόσημο κατασκευής 500.000 θεριζοαλωνιστικών, κάτι που θα φέρει και αισθητική διαφοροποίηση στα ειδικά επετειακά μοντέλα LEXION, TRION, EVION και DOMINATOR, τα οποία θα παρουσιαστούν σε διάφορες εμπορικές εκθέσεις και επιδείξεις.

Προτεινόμενα