Το AT450X των Bobcat και Agtonomy είναι ηλεκτρικό και αυτόνομο στον αμπελώνα

Κοινοποίηση:

Η Bobcat παρουσίασε στην έκθεση Consumer Electrics Show (CES) στο Λας Βέγκας ένα νέο ηλεκτροκίνητο συμπαγή μηχάνημα για αυτόνομη χρήση. Το Bobcat AT450X είναι ένα συμπαγές αρθρωτό «τρακτέρ» για χρήση στη διαμόρφωση του τοπίου, τη συντήρηση χώρων ή για ειδικές καλλιέργειες.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαΐου 2024

Χάρη στην τεχνολογία της Agtonomy, οι εργασίες εκτελούνται και αυτόνομα. Το AT450X μπορεί να λειτουργήσει και σε κλειστά κτίρια, όπως θερμοκήπια ή μεγάλες αποθήκες, χάρη στην μηδενικών ρύπων κίνησή του. Η Bobcat προσδιορίζει τη μέγιστη ισχύ του μηχανήματος σε 41 kW/56 ίππους και την ισχύ PTO σε 19,7 kW/26,8 ίππους.

Για αυτόνομη λειτουργία, ο χειριστής καθορίζει τις διαδρομές εργασίας μέσω της εφαρμογής της Agtonomy για κινητά και μπορεί να σχεδιάζει, να εκτελεί και να παρακολουθεί τις εργασίες μέσω της ίδιας εφαρμογής. Μπορούν επίσης να συνδεθούν και να ελεγχθούν μαζί πολλά μηχανήματα, τα οποία χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να μαθαίνουν συνεχώς και να αντιδρούν δυναμικά στο περιβάλλον. Τα συστήματα που βασίζονται στην όραση επιτρέπουν στο AT450X να αναγνωρίζει γνωστά και άγνωστα αντικείμενα και να διακόπτει αυτόματα τη λειτουργία, εάν είναι απαραίτητο.

Το AT450X με μπαταρία συνδυάζει μέσα του το ανθεκτικό και αρθρωτό τρακτέρ της Bobcat με το λογισμικό και την ενσωματωμένη τεχνολογία της Agtonomy για την υποστήριξη της λειτουργίας χωρίς εκπομπές ρύπων και της αυτόνομης λειτουργίας, επιτρέποντας έτσι στους αγρότες να αυτοματοποιήσουν εργασίες έντασης εργασίας και χρόνου.   Το AT450X έχει σχεδιαστεί επίσης και για την αυτόνομη ή απομακρυσμένη εκτέλεση κρίσιμων γεωργικών εργασιών σε εφαρμογές όπως οι αμπελώνες και οι οπωρώνες.

Οι αγρότες μπορούν να κατευθύνουν από απόσταση το τρακτέρ για να εκτελέσει ένα ευρύ φάσμα εργασιών, όπως κούρεμα, ψεκασμό, ζιζανιοκτονία ακριβείας, μεταφορά προϊόντων και υλικών και άλλες δραστηριότητες. Η συνεργασία μεταξύ της Bobcat και της Agtonomy κινείται και πέρα από το AT450X, καθώς οι δύο εταιρείες συνεργάζονται για τη δημιουργία πιο καινοτόμων τρόπων αύξησης της παραγωγικότητας και της απόδοσης σε μια σειρά από εξοπλισμό της Bobcat.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Fendt Former C με δύο ρότορες, κεντρική μονάδα παράδοσης και πλήθος τεχνολογιών

Τα συλλεκτικά Former C είναι εντελώς καινούργια για το 2024, φέρουν πλήθος τεχνολογικών λύσεων, που προάγουν την άνεση αλλά και την υγεία του υλικού, το οποίο παραδίδεται ποιοτικά και αξιοποιείται αποδοτικά από τους παραγωγούς.

Προτεινόμενα

Σχεδιασμένη για Ευρώπη και με λειτουργίες αυτονομίας η μεσαία σειρά Daedong GX

Οι επενδύσεις της κορεατικής εταιρείας δε σταματούν και το τρακτέρ της σειράς GX εγκαινιάζει μια νέα εποχή για τον όμιλο, αφού τα μοντέλα διαθέτουν πλήθος τεχνολογιών όπως οι λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης και άλλα συστήματα «συμβατά» με τις επιθυμίες και των Ευρωπαίων αγοραστών.

Με 12 νέα χορτοκοπτικά τύπου πεταλούδας στην γκάμα της η Massey Ferguson

Με μεγάλη ποικιλία σε πλάτη εργασίας και στόχευση σε και μια σειρά από διαφορετικούς τύπους πεδίων, η Massey Ferguson φιλοδοξεί να εισέλθει ως λύση στις καλλιέργειες κάθε απαιτητικού παραγωγού με τα συνολικά 12 μοντέλα χορτοκοπτικών στην γκάμα της.

Το καλύτερο Case IH που έχει δοκιµαστεί ποτέ στο profi είναι το Puma 260 CVXDrive

Ξετυλίγει όλα τα µυστικά του, και… γενικά είναι το καλύτερο Case IH που έχει δοκιµαστεί ποτέ στο profi. ∆ιαβάστε για το νέο Puma 260 CVXDrive και µάθετε τι µας άρεσε και τι όχι, µια και πρόκειται για ένα αρκετά ιδιαίτερο µοντέλο.

Επέκταση γκάμας τρακτέρ με τρία νέα «Utility» μοντέλα ανακοινώνει η Bobcat

Η εταιρεία Bobcat Company επεκτείνει τη σειρά τρακτέρ της με την παρουσίαση τριών τρακτέρ. Τα Bobcat UT6066, UT6566 και UT6573 είναι κατασκευασμένα για εργασίες βαρέως τύπου, ενώ διευκολύνουν τους χειριστές όλων των επιπέδων να πετύχουν περισσότερα στις εκτάσεις τους.