Το AT450X των Bobcat και Agtonomy είναι ηλεκτρικό και αυτόνομο στον αμπελώνα

Κοινοποίηση:

Η Bobcat παρουσίασε στην έκθεση Consumer Electrics Show (CES) στο Λας Βέγκας ένα νέο ηλεκτροκίνητο συμπαγή μηχάνημα για αυτόνομη χρήση. Το Bobcat AT450X είναι ένα συμπαγές αρθρωτό «τρακτέρ» για χρήση στη διαμόρφωση του τοπίου, τη συντήρηση χώρων ή για ειδικές καλλιέργειες.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαΐου 2024

Χάρη στην τεχνολογία της Agtonomy, οι εργασίες εκτελούνται και αυτόνομα. Το AT450X μπορεί να λειτουργήσει και σε κλειστά κτίρια, όπως θερμοκήπια ή μεγάλες αποθήκες, χάρη στην μηδενικών ρύπων κίνησή του. Η Bobcat προσδιορίζει τη μέγιστη ισχύ του μηχανήματος σε 41 kW/56 ίππους και την ισχύ PTO σε 19,7 kW/26,8 ίππους.

Για αυτόνομη λειτουργία, ο χειριστής καθορίζει τις διαδρομές εργασίας μέσω της εφαρμογής της Agtonomy για κινητά και μπορεί να σχεδιάζει, να εκτελεί και να παρακολουθεί τις εργασίες μέσω της ίδιας εφαρμογής. Μπορούν επίσης να συνδεθούν και να ελεγχθούν μαζί πολλά μηχανήματα, τα οποία χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να μαθαίνουν συνεχώς και να αντιδρούν δυναμικά στο περιβάλλον. Τα συστήματα που βασίζονται στην όραση επιτρέπουν στο AT450X να αναγνωρίζει γνωστά και άγνωστα αντικείμενα και να διακόπτει αυτόματα τη λειτουργία, εάν είναι απαραίτητο.

Το AT450X με μπαταρία συνδυάζει μέσα του το ανθεκτικό και αρθρωτό τρακτέρ της Bobcat με το λογισμικό και την ενσωματωμένη τεχνολογία της Agtonomy για την υποστήριξη της λειτουργίας χωρίς εκπομπές ρύπων και της αυτόνομης λειτουργίας, επιτρέποντας έτσι στους αγρότες να αυτοματοποιήσουν εργασίες έντασης εργασίας και χρόνου.   Το AT450X έχει σχεδιαστεί επίσης και για την αυτόνομη ή απομακρυσμένη εκτέλεση κρίσιμων γεωργικών εργασιών σε εφαρμογές όπως οι αμπελώνες και οι οπωρώνες.

Οι αγρότες μπορούν να κατευθύνουν από απόσταση το τρακτέρ για να εκτελέσει ένα ευρύ φάσμα εργασιών, όπως κούρεμα, ψεκασμό, ζιζανιοκτονία ακριβείας, μεταφορά προϊόντων και υλικών και άλλες δραστηριότητες. Η συνεργασία μεταξύ της Bobcat και της Agtonomy κινείται και πέρα από το AT450X, καθώς οι δύο εταιρείες συνεργάζονται για τη δημιουργία πιο καινοτόμων τρόπων αύξησης της παραγωγικότητας και της απόδοσης σε μια σειρά από εξοπλισμό της Bobcat.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Vestrum 120 ActiveDrive 8 με φορτωτή Τ και Farmlift 742 στην DLG-Feldtage 2024

Τα τηλεσκοπικά Farmlift είναι πλέον ριζικά αναβαθμισμένα, ενώ η αυξημένη απόδοση του Vestrum 120 ActiveDrive 8 με τον εμπρόσθιο φορτωτή της σειράς T αποτελεί πακέτο αποδοτικό, αφού τρακτέρ και βραχίονας αλληλοβοηθούνται, για να προσφερθεί 35% μεγαλύτερη ανυψωτική ισχύς.

Ξεπερνώντας τα όρια της αυτοματοποίησης με το ρομπότ ζιζανιοκτονίας της FarmWise

Η FarmWise, αξιοποιώντας τη δύναμη της όρασης υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης (AI), βάζει τη ναυαρχίδα Vulcan να διαχειριστεί τα ζιζάνια της Καλιφόρνια. Και το καταφέρνει σε ειδικές καλλιέργειες.

Με 12 νέα χορτοκοπτικά τύπου πεταλούδας στην γκάμα της η Massey Ferguson

Με μεγάλη ποικιλία σε πλάτη εργασίας και στόχευση σε και μια σειρά από διαφορετικούς τύπους πεδίων, η Massey Ferguson φιλοδοξεί να εισέλθει ως λύση στις καλλιέργειες κάθε απαιτητικού παραγωγού με τα συνολικά 12 μοντέλα χορτοκοπτικών στην γκάμα της.

Προτεινόμενα

Τα μηχανήματα χορτονομής της Massey Ferguson που θα πρωταγωνιστήσουν το 2025

Η Massey Ferguson φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες που προκύπτουν με τη διαθεσιμότητα μεγάλων μηχανημάτων ικανών να εγγυηθούν την υψηλότερη δυνατή απόδοση, αξιοποιώντας στο έπακρο τα όλο και στενότερα χρονικά περιθώρια που επιβάλλουν οι καιρικές συνθήκες.