Ρηχή κατεργασία του εδάφους και μηχανική αντιμετώπιση ζιζανίων από τα Lemken Koralin

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Οι επιλογές για μηχανική ζιζανιοκτονία με ταυτόχρονη εξαιρετικά ρηχή επεξεργασία του εδάφους από την εταιρεία Lemken είναι συγκεκριμένες και συνώνυμες της ευέλικτης και αποτελεσματικής εφαρμογής.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Στη γκάμα προϊόντων της Lemken, το Koralin είναι το παρελκόμενο που προσφέρει λύση σε δύο συγκεκριμένες εργασίες, αυτή της επεξεργασίας και της μηχανικής αντιμετώπισης των ζιζανίων. Μετά την ημιαναρτώμενη έκδοση, η Lemken παρουσιάζει τώρα και μια πλήρως αναρτώμενη έκδοση, καθιστώντας το μηχάνημα προσιτό σε μεγαλύτερο αριθμό γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Χάρη στο τμήμα με τα δόντια πλήρους πλάτους, το Koralin είναι κατάλληλο τόσο για εξαιρετικά λεπτή κατεργασία όσο και για μηχανική καταπολέμηση των ζιζανίων που κόβει σε όλο το πλάτος εργασίας.

Το Koralin λειτουργεί με ένα σύστημα σύνδεσης τριών σημείων και οι τρεις σειρές των δοντιών του είναι τοποθετημένες συμμετρικά με απόσταση μεταξύ τους 30 εκατοστών σε πλάτος εργασίας 6,6 μέτρων. Τα στελέχη του αρότρου DeltaCut, πλάτους 38 εκατοστών, εγγυώνται επιφανειακή κατεργασία σε όλο το πλάτος με βάθος εργασίας μόλις δύο εκατοστών.

Σε αντίθεση με τους συμβατικούς καλλιεργητές με ελαστικά δόντια, τα στελέχη του αρότρου είναι άκαμπτα και επομένως διατηρούν το βάθος εργασίας με ακρίβεια. Τα δόντια στερεώνονται με κοχλίες διάτμησης, αλλά μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με αυτόματη προστασία υπερφόρτωσης.

Σημειωτέον, στο Koralin ο έλεγχος του βάθους γίνεται υδραυλικά μέσω μιας βαλβίδας ελέγχου διπλής ενέργειας. Οι υδραυλικοί κύλινδροι των πλευρικά και κεντρικά διατεταγμένων τροχών ελέγχου βάθους είναι έξυπνα συνδεδεμένοι. Αυτό όχι μόνο μειώνει τους χρόνους εγκατάστασης, αλλά εξασφαλίζει και την απόλυτη ευθυγράμμιση παράλληλα με το έδαφος.

Ανάλογα με την εφαρμογή, υπάρχει επιλογή κυλίνδρων για επανασυμπύκνωση και θραύση. Αυτά μπορούν να συνδυαστούν με σβάρνα ενός ή δύο σειρών ή, εναλλακτικά, ο κύλινδρος μπορεί να αντικατασταθεί πλήρως από σβάρνα τεσσάρων σειρών. Το Koralin προσφέρει, τέλος, υψηλή απόδοση εξοικονόμησης νερού κατά την πρώτη και τη δεύτερη θραύση του πρέμνου. Είναι επίσης κατάλληλο για την ενσωμάτωση ενδιάμεσων καλλιεργειών και για τον έλεγχο ζιζανίων πριν από τη σπορά, για παράδειγμα.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Ευημερία και ανάπτυξη όλων των μελών της P J Condellis S.A. το 2024

Η P J Condellis S.A. διοργάνωσε και φέτος την ετήσια εκδήλωση Κοπής της Πίτας. Σε κλίμα χαράς, τα στελέχη της εταιρείας βρέθηκαν όλοι μαζί για να ανταλλάξουν ευχές, και να επισημάνουν τη δέσμευσή τους στην ευημερία και την ανάπτυξη όλων των μελών.

Η Nobili με τα αναβαθμισμένα ψεκαστικά Ventis στην έκθεση Enovitis in Campo 2024

Η αναβαθμισμένη σειρά ψεκαστικών Ventis είναι ένα από τα τρία μηχανήματα της Nobili που ξεχωρίζουν στην έκθεση Enovitis in Campo 2024, με το σύστημα OTF PLUS να εισάγεται με σκοπό τις βελτιώσεις στην περιοχή της απόδοσης και της βιωσιμότητας.

Η σβάρνα ζιζανίων Lemken Thulit με δόντια μήκους 575 mm έφτασε στην Ελλάδα

Τη σβάρνα ζιζανίων Lemken Thulit έφερε στην Ελλάδα η εταιρεία Στασινός Α.Ε. Πρόκειται για ένα µηχάνηµα που συµπληρώνει βέλτιστα την καινοτόµο τεχνολογία σκαλιστηριού Lemken και καθιστά τη διαχείριση ζιζανίων παράγοντα επιτυχίας για την αροτραία καλλιέργειά σας.