Η σβάρνα ζιζανίων Lemken Thulit με δόντια μήκους 575 mm έφτασε στην Ελλάδα

Κοινοποίηση:

Τη σβάρνα ζιζανίων Lemken Thulit έφερε στην Ελλάδα η εταιρεία Στασινός Α.Ε. Πρόκειται για ένα µηχάνηµα που συµπληρώνει βέλτιστα την καινοτόµο τεχνολογία σκαλιστηριού Lemken και καθιστά τη διαχείριση ζιζανίων παράγοντα επιτυχίας για την αροτραία καλλιέργειά σας.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Η σβάρνα Lemken Thulit επιτρέπει την έγκαιρη χρήση του µηχανικού ελέγχου των ζιζανίων και συµβάλλει σε καλλιέργειες απαλλαγµένες από ζιζάνια χωρίς τη χρήση χηµικής φυτοπροστασίας.

Τι κάνει το Thulit τόσο ευέλικτο;

Οι προκλήσεις για τον επιτυχή µηχανικό έλεγχο των ζιζανίων αυξάνονται συνεχώς. Πρέπει να ξεκινά µε µικρά και ευαίσθητα φυτά και να είναι εφικτό σε όλες τις καλλιέργειες και όσο το δυνατόν περισσότερα στάδια ανάπτυξης των φυτών. Για τη σβάρνα Thulit, η Lemken έχει αναπτύξει έναν µοναδικό συνδυασµό σχήµατος δοντιού-τζινιού και υδραυλικής ρύθµισης αυτών . Εξασφαλίζει σταθερή πίεση επαφής σε όλη τη διαδροµή της διαδικασίας µε κάθε ρύθµιση.

Το σχήµα του δοντιού-τζινιού

Τα δόντια έχουν µήκος 575 mm διαγώνια µε κάµψη 120° . Αυτές οι διαστάσεις είναι βέλτιστες για τη διασφάλιση σταθερής πίεσης δοντιού ανεξάρτητα από τη θέση του δοντιού. Με διάµετρο 8 mm είναι πολύ σταθερά. Αυτό εξασφαλίζει καλή µετάδοση ισχύος στο έδαφος και αποτρέπει την πλευρική εκτροπή. Εποµένως, λειτουργούν οµοιόµορφα χωρίς επικαλύψεις ή αστοχίες σε όλο το πλάτος εργασίας του µηχανήµατος και αφαιρούν αξιόπιστα τα ζιζάνια.

Η περιοχή φθοράς 120 mm εγγυάται µεγάλη διάρκεια ζωής των δοντιών. Εάν είναι απαραίτητο, τα δόντια µπορούν εύκολα να αντικατασταθούν χρησιµοποιώντας το σύστηµα γρήγορης αλλαγής.

Το σύστηµα γρήγορης αλλαγής δοντιών

Εάν είναι απαραίτητο, τα δόντια µπορούν εύκολα να αντικατασταθούν χρησιµοποιώντας το σύστηµα γρήγορης αλλαγής.

Αυτό απαιτεί µόνο µερικά βήµατα :

1. Αφαίρεση της µπιέλας χωρίς εργαλεία

2. Χαλαρώστε το µπουλόνι

3. Αφαιρέστε το δόντι της σβάρνας

4. Τοποθετήστε το νέο δόντι.

Ρύθµιση πίεσης υδραυλικού δοντιού

Η πίεση δοντιού-Τζινιού µπορεί να ρυθµίζεται συνεχώς από την καµπίνα του τρακτέρ, ακόµα και κατά την οδήγηση.

Οι επιλογές ρύθµισης κυµαίνονται από απαλό σβήσιµο κάτω από το βάρος των δοντιών (< 100 g) έως µέγιστη δύναµη επαφής 5.000 g ανά δόντι. Η έµµεση φόρτωση των δοντιών της σβάρνας εξασφαλίζει σταθερή πίεση σε κάθε εφαρµογή, τόσο σε επίπεδες επιφάνειες όσο και κατά την εργασία σε καλλιέργειες κορυφογραµµής-σαµάρια.

Απόσταση για το καλύτερο αποτέλεσµα

Τα δόντια του Thulit είναι διατεταγµένα ασύµµετρα σε 8 σειρές µε απόσταση 180 mm . Με 32 δόντια ανά µέτρο πλάτους εργασίας, η απόσταση γραµµής είναι 31,25 mm. Αυτή η διάταξη παρέχει 15 τοις εκατό µεγαλύτερη διαγώνια απόσταση από τις συµβατικές σβάρνες. Ως αποτέλεσµα, το Thulit λειτουργεί σχεδόν χωρίς φράξιµο, ακόµη και µε µεγάλες ποσότητες οργανικής ύλης.

Τα µηχανήµατα της Lemken διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Στασινός ΑΕ (τηλ. 2324/022508)

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Στην ευκολία χρήσης επικεντρώθηκε η Pöttinger για τις νέες σπαρτικές Vitasem

Τα νέα μοντέλα διαθέτουν έως και 25% μεγαλύτερες χοάνες για αυξημένη χωρητικότητα σπόρων, διευκολύνοντας για μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ των γεμισμάτων και βελτιώνοντας τη συνολική απόδοση.