Με δύο βραβεία AE50 2024 η Fendt για τα Vario 200 και Vario 600

Κοινοποίηση:

Το Fendt 200 Vario και το νέο Fendt 600 Vario τιμήθηκαν από την Αμερικανική Εταιρεία Γεωργικής και Βιολογικής Μηχανικής (ASABE), με τα βραβεία να αναγνωρίζουν και συνολικά τον όμιλο AGCO.

Στα μέσα Φεβρουαρίου, H Αμερικανική Εταιρεία Γεωργικής και Βιολογικής Μηχανικής (ASABE) απονέμει τα αμερικανικά βραβεία AE50. Φέτος, δύο τρακτέρ της Fendt τιμήθηκαν με το σημαντικό βραβείο. «Η AGCO αισθάνεται μεγάλη τιμή για την αναγνώριση της ASABE και φέτος», δήλωσε ο Eric Hansotia, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AGCO.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η AGCO και οι μάρκες μας έχουν κερδίσει 24 βραβεία AE50, επιβεβαιώνοντας τη θέση ως ηγέτης της βιομηχανίας στην καινοτομία και τη μηχανική αριστεία που προάγει τις δυνατότητες των αγροτών, βελτιώνει τις δραστηριότητές τους και τους βοηθά να θρέψουν τον κόσμο».

Με τα δύο βραβεία AE50 2024 για το Fendt 200 και το Fendt 600 Vario, η Fendt έχει λάβει 12 βραβεία AE50 τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το Fendt 200 Vario παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στους πελάτες της Βόρειας Αμερικής τον Μάρτιο του 2023 κατά τη διάρκεια της εμπορικής έκθεσης Commodity Classic και είναι ήδη διαθέσιμο και στην Ευρώπη. Το ευέλικτο Fendt 600 Vario παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό στην Agritechnica 2023.

Κάθε χρόνο στο Συνέδριο Τεχνολογίας Γεωργικού Εξοπλισμού (AETC) της ASABE, το βραβείο AE50 απονέμεται σε 50 επιλεγμένες ιδέες ή προϊόντα γεωργικής τεχνολογίας που επιδεικνύουν το υψηλότερο επίπεδο καινοτομίας, σημαντική τεχνολογική πρόοδο και αντίκτυπο στην αγορά που εξυπηρετείται. Φέτος, το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Λούισβιλ του Κεντάκι (ΗΠΑ), ακριβώς πριν από την Εθνική Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων στο Λούισβιλ.

Το ειδικό Fendt 200 Vario

Το Fendt 200 Vario συνδυάζει μέγιστη ευελιξία και υψηλές επιδόσεις με συμπαγές μέγεθος και χαμηλό βάρος. Το μηχάνημα διαθέτει ευρύχωρη καμπίνα και FendtONE για εύκολο και άνετο χειρισμό. Η καινοτόμος φιλοσοφία Fendt DynamicPerformance αυξάνει την απόδοση του κορυφαίου μοντέλου Fendt 211 Vario. Στη Βόρεια Αμερική, τα μοντέλα Fendt 209 έως και το Fendt 211 Vario και τα αντίστοιχα μοντέλα των ειδικών τρακτέρ Fendt 200 V/F/P Vario είναι διαθέσιμα προς παραγγελία.

Ευκίνητο και αποδοτικό το Fendt 600 Vario

Το ολοκαίνουργιο Fendt 600 Vario επιτυγχάνει ισχύ 164-224 ίππων από το τετρακύλινδρο σύνολο AGCO Power CORE 50 και τα 5 λίτρα κυβισμού. Όλα τα μοντέλα της σειράς διαθέτουν την ώθηση Fendt DynamicPerformance (DP). Ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας, το Fendt DynamicPerformance παρέχει έως και 15 DP περισσότερη ισχύ. Η υψηλή ισχύς και το ωφέλιμο φορτίο με χαμηλή αναλογία ισχύος προς βάρος, το FendtONE και ένα σύστημα ρύθμισης πίεσης ελαστικών οδηγούν σε ένα αποδοτικό συνολικό πακέτο.

Σχετικά με το βραβείο AE50

Η Αμερικανική Εταιρεία Γεωργικής και Βιολογικής Μηχανικής (ASABE) τιμά τις 50 σημαντικότερες καινοτομίες στον τομέα της γεωργικής τεχνολογίας μία φορά το χρόνο από το 1984. Το Συνέδριο Τεχνολογίας Γεωργικού Εξοπλισμού της ASABE πραγματοποιείται συνήθως στο Λούισβιλ του Κεντάκι. Δέκα από τις καινοτομίες που τιμώνται με το βραβείο AE50 είναι φαβορί, για να διεκδικήσουν το βραβείο Davidson. Το βραβείο αυτό απονέμεται σε τρεις επιλεγμένες καινοτομίες και ανακοινώθηκε φέτος κατά τη διάρκεια του Commodity Classic από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου στο Χούρστον των ΗΠΑ.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Ο όμιλος AGCO και η John Deere σκοράρουν στις πωλήσεις τρακτέρ Ευρώπης

Η Γαλλία ενίσχυσε τη θέση της ως η μεγαλύτερη αγορά τρακτέρ στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας 35.665 (+2,3%) από τα περίπου 140.000 νέα τρακτέρ που ταξινομήθηκαν πέρυσι. Η AGCO κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό τρακτέρ (20.243) στις τρεις πρώτες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ η John Deere πιάνει κορυφή στη Γαλλική αγορά.

Προτεινόμενα

Επένδυση 70 εκατ. ευρώ από την AGCO για υβριδικούς, ηλεκτρικούς και εναλλακτικού καυσίμου κινητήρες

Η επένδυση ύψους 70 εκατ. ευρώ θα επιτρέψει επίσης στις εγκαταστάσεις του Linnavuori την επέκταση της κατασκευής εξαρτημάτων CVT για τα τρακτέρ του ομίλου (Fendt, Massey Ferguson και Valtra), με σχέδια για την παραγωγή περισσότερων εξαρτημάτων μετάδοσης κίνησης υψηλής ακρίβειας.