Άνεση και υδραυλικές αναβαθμίσεις για τη νέα σειρά τηλεσκοπικών New Holland TH

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Από τις μεγάλες επιχειρήσεις βοοειδών έως τις εμπορικές μονάδες παραγωγής σανού, τα νέα τηλεσκοπικά TH της New Holland καλύπτουν ιδανικά όλες τις ανάγκες.

Η σειρά τριών μοντέλων περιλαμβάνει τα μοντέλα TH7.42 PLUS, TH7.42 ELITE και TH9.35 PLUS και παρέχει αναβαθμίσεις απόδοσης, άνεσης, λειτουργίας και στυλ. Αυτές οι βελτιώσεις και τα νέα χαρακτηριστικά ενισχύουν την ελκυστικότητα της σειράς τηλεσκοπικών της New Holland σε μια μεγάλη ποικιλία γεωργικών εφαρμογών με καινοτομία που ξεπερνάει τους άλλους κατασκευαστές.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Διάταξη ελέγχου με στόχο την απλοποίηση της λειτουργίας

Στο εσωτερικό της καμπίνας 360° Vision, οι χειριστές θα παρατηρήσουν αμέσως τη νέα έγχρωμη οθόνη LCD InfoView™ 7 ιντσών (178 χλστ.) στη δεξιά μπροστινή γωνία. Με μια γρήγορη ματιά, μπορούν να προβληθούν βασικές πληροφορίες λειτουργίας, όπως η ταχύτητα εδάφους, οι στροφές του κινητήρα και τα επίπεδα καυσίμου, καθώς και η προαιρετική κάμερα οπισθοπορείας κατά την όπισθεν. Δίπλα στην οθόνη, ένας νέος δείκτης ροπής φορτίου (LMI) με LED και επίπεδο κινδύνου ευστάθειας προειδοποιεί τον χειριστή εάν το μηχάνημα φτάσει στη μέγιστη επιτρεπόμενη κατάσταση φορτίου.

Οι χειριστές θα επωφεληθούν από ένα νέο υποβραχιόνιο, που έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιεί την άνεση των χεριών και των καρπών κατά τη χρήση του χειριστηρίου. Αυτό το μπράτσο διαθέτει ένα σύστημα που επιτρέπει στους χειριστές να πραγματοποιούν ρυθμίσεις του μηχανήματος και να αλληλεπιδρούν με την οθόνη InfoView χωρίς να αλλάζουν τη θέση του χεριού. Ένα νέο πληκτρολόγιο βρίσκεται επίσης στο μπράτσο και περιλαμβάνει χειριστήρια για μια ποικιλία λειτουργιών, διαχείριση στροφών κινητήρα, διαχείριση υδραυλικής ισχύος, επιθετικότητα βραχίονα, κάμερα οπισθοπορείας και πολλά άλλα.

Ένα νέο joystick είναι τοποθετημένο στο μπροστινό μέρος του μπράτσου και ενσωματώνει τον έλεγχο των υδραυλικών συστημάτων 3ης λειτουργίας, της μετατόπισης προς τα εμπρός και προς τα πίσω, του συμπλέκτη του κιβωτίου ταχυτήτων και της λειτουργίας της μπούμας. Με μια βελτιωμένη λειτουργία συνεχούς ροής, η ταχύτητα του κινητήρα και η παροχή βοηθητικής ροής μπορούν να ρυθμιστούν με ακρίβεια και να ενεργοποιηθούν στο κουμπί του joystick για την οδήγηση ενός εξαρτήματος. Το κουμπί ελέγχου στροφών κινητήρα επιτρέπει στον χειριστή να ρυθμίσει και να αποθηκεύσει μια σ.α.λ. για τη λειτουργία ενός συγκεκριμένου προσαρτήματος.

Μία λειτουργία για κάθε εργασία

Δεν υπάρχουν δύο ίδιες εργασίες που διεκπεραιώνει ένας τηλεσκοπικός γερανοφόρος σε ένα αγρόκτημα. Ως απάντηση, η New Holland απλοποίησε τη λειτουργία με μια επιλογή από εξατομικευμένες λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί για να μεγιστοποιούν την παραγωγικότητα του χειριστή ανάλογα με την εκάστοτε εργασία. Είτε πρόκειται για γρήγορη λειτουργία είτε για εφαρμογή ακριβείας, οι χειριστές μπορούν να προσαρμόσουν την απόκριση του χειριστηρίου και της μπούμας ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες υψηλής και χαμηλής ευαισθησίας.

Στη λειτουργία φόρτωσης, δίνεται προτεραιότητα στη γρήγορη μετατόπιση και την ταχεία κίνηση του βραχίονα, ιδανική για τη στοίβαξη μεγάλων τετράγωνων δεματιών σε ένα ρυμουλκούμενο στο χωράφι. Στη λειτουργία χειρισμού δίνεται προτεραιότητα στην ομαλή μετακίνηση και τη λειτουργία του βραχίονα, όπως όταν μεταφέρετε ένα ακριβό εμπόρευμα σε έναν αναμικτήρα TMR ή όταν κάνετε σύντομες κινήσεις σε στενούς χώρους. Στη λειτουργία μεταφοράς, τα υδραυλικά της μπούμας είναι απενεργοποιημένα, η ομαλή μετατόπιση με δύναμη είναι ενεργοποιημένη και η οδήγηση με δύο τροχούς είναι ενεργοποιημένη για να παρέχει μέγιστη ασφάλεια και ηρεμία. Ένα άλλο καινοτόμο χαρακτηριστικό είναι η νέα λειτουργία Forklift Mode, η οποία απλοποιεί τη στοίβαξη αντικειμένων, όπως μπάλες. Όταν είναι ενεργοποιημένη, οι χειριστές ελέγχουν την αυτόματη επέκταση και ανάσυρση της μπούμας για να επιτύχουν ένα κατακόρυφο μοτίβο, ακριβώς όπως λειτουργεί ένα περονοφόρο όχημα.

Το ενεργό κούνημα κάδου παρέχει περαιτέρω αποδοτικότητα σε εφαρμογές γύρω από τις δουλειές των βοοειδών. Όταν ενεργοποιείται, οι χειριστές πατούν ένα κουμπί στο χειριστήριο και κρατούν το χειριστήριο προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος κινητήρας 4,5 λίτρων, συμβατός με τις προδιαγραφές Stage V, κατασκευασμένος από την FPT Industrial. Οι κινητήρες χρησιμοποιούν τεχνολογία εκπομπών ECOBlue™ HI-eSCR 2 και παρέχουν κορυφαία στη βιομηχανία διαστήματα σέρβις 1.000 ωρών.

Στα τηλεσκοπικά TH7.42 PLUS και TH9.35 PLUS αποδίδεται μέγιστη ιπποδύναμη 133 ίππων, ενώ η TH7.42 ELITE διαθέτει μέγιστη ιπποδύναμη 145 ίππων, για να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ικανότητα. Η μεταφορά της ισχύος στο έδαφος γίνεται με το νέο κιβώτιο ταχυτήτων 6Fx3R PowerShift™ που είναι στάνταρ σε όλα τα μοντέλα. Τα νέα γρανάζια παρέχουν ομαλότερη εναλλαγή και επιτάχυνση, ενώ οι σχέσεις τους βελτιώνουν τις επιδόσεις σε κλίσεις και τη ρυμούλκηση σε υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς.

Υδραυλικά για μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας

Ένα άλλο καινοτόμο χαρακτηριστικό είναι το βραβευμένο ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα αυτοεπιπεδούμενου προσαρτήματος. Αυτό το σύστημα αντικαθιστά τον κύλινδρο αντιστάθμισης, ο οποίος συνήθως διαχειρίζεται την αυτοεπιπέδωση, με ένα ζεύγος αισθητήρων γωνίας που μεταδίδουν τη θέση του βραχίονα σε πραγματικό χρόνο σε μια ηλεκτρονική μονάδα. Από εκεί, υπολογίζεται άμεσα η ακριβής απαίτηση ροής λαδιού του κυλίνδρου κλίσης, με αποτέλεσμα την ταχεία και ακριβή αυτοεπιπέδωση ενός εξαρτήματος. Για τους χειριστές, αυτό σημαίνει λιγότερη διαρροή υλικού από τους κάδους και λιγότερη συντήρηση λόγω των λιγότερων μηχανικών εξαρτημάτων.

Όταν σπρώχνετε σε σωρούς υλικού με μεγάλη αντίσταση, όπως σε μια αποθήκη ενσίρωσης, είναι απαραίτητο να έχετε σταθερή υδραυλική ισχύ, μεγιστοποιώντας παράλληλα τη δύναμη ώθησης για να γεμίσετε έναν κάδο. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η σειρά TH είναι εξοπλισμένη με διαχείριση υδραυλικής ισχύος. Με το πάτημα ενός κουμπιού στο πληκτρολόγιο, η ταχύτητα του κινητήρα αυξάνεται αυτόματα όταν το τηλεσκοπικό μηχάνημα αναγνωρίζει βαριά φορτία.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

To βαγόνι Schuitemaker Siwa της SVgroup πιο άνετο και τεχνολογικά προηγμένο

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του νέου Schuitemaker Rapide πέρυσι στην Agritechnica, η SVgroup εισέρχεται τώρα στην αγορά με άλλη μια νέα καινοτομία. Το ανανεωμένο Siwa θα παρουσιαστεί στην AgroTechniek Holland στο Biddinghuizen κατά 11 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Νέα σειρά τεσσάρων χορτοδετικών F5 σταθερού θαλάμου από την McHale

Στο Εθνικό Πρωτάθλημα Οργώματος της επόμενης εβδομάδας, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα F5-540, F5-550, F5-560 και F5-560 Plus, με το τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας διαθέτοντας πλήρως αυτόματο δέσιμο με φιλμ.

«Ανοιχτές Πόρτες» ετών 25 φέτος για την Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με εγκαίνια στην Ορεστιάδα

Τα 25 χρόνια «Ανοιχτές Πόρτες» γιόρτασε φέτος η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – θεσµό του αγροτικού κλάδου η οποία πραγµατοποιήθηκε σε ένα επετειακό τριήµερο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ορεστιάδα στις 7-8-9 Σεπτεµβρίου αντίστοιχα.

Προτεινόμενα

Mε 5 νέα μοντέλα και πλήθος βελτιώσεων η αναβαθμισμένη σειρά Quantum V/F της Case IH

Tα νέα Case IH Quantum Stage V είναι µία σειρά ειδικών τρακτέρ υψηλών προδιαγραφών, για οπωρώνες και αµπελώνες µε ονοµαστική ισχύ έως 120 ίππους και πλήρως αναβαθµισµένο κιβώτιο ταχυτήτων που σχεδιάστηκε µε βάση τις απαιτήσεις των δενδροκαλλιεργητών

Αναβαθμισμένες για το 2025 οι ενσιρωτικές New Holland FR Forage Cruiser

Η βελτιωμένη λειτουργικότητα μέσα στην καμπίνα, η νέα τεχνολογία πρόληψης μπλοκαρίσματος και το προσαρμόσιμο σύστημα διεύθυνσης είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα φέρει η ανανεωμένη αυτοκινούμενη ενσιρωτική FR Forage Cruiser της New Holland.