Kuhn BFP 320: O νέος τεμαχιστής αφιερωμένος στην καλλιέργεια πατάτας

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Με εστίαση στον τεμαχισμό, η γαλλική κατασκευάστρια εισάγει στην γκάμα το BFP 320, ως εναλλακτική λύση έναντι της χρήσης χημικών προϊόντων.

Με γνώμονα την αντικατάσταση των χημικών και την προώθηση της βιολογικής γεωργίας, η Kuhn εισάγει στην γκάμα της το BFP 320, έναν τεμαχιστή που εστιάζει στην καλλιέργεια πατάτας. Η ίδια η Kuhn επιθυμεί να προσφέρει στους πατατοπαραγωγούς μια συμπληρωματική λύση ή εναλλακτική στη χρήση χημικών προϊόντων, αλλά και να στοχεύσει σε εκμεταλλεύσεις αφιερωμένες στη βιολογική γεωργία, η οποία επίσης αυξάνεται συνεχώς σε αυτόν τον τομέα παραγωγής.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαΐου 2024

Η εναλλακτική λύση Το BFP 320, με πλάτος εργασίας 3,2 μέτρα, προσφέρει μια εναλλακτική λύση στη χρήση χημικών αποφυλλωτικών στην καλλιέργεια πατάτας.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί πριν από τη χημική αποφύλλωση, προκειμένου να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των προϊόντων. Το παρελκόμενο, όπως τονίζει η εταιρεία, προσαρμόζεται άριστα στις καλλιέργειες σε σειρά χάρη στις ειδικές λεπίδες του, οι οποίες δεν κινδυνεύουν να μπλοκάρουν και επιτρέπουν την προσαρμογή στο διάστημα μεταξύ των σειρών (75 ή 80 εκ.).

Ορισμένοι εσωτερικοί εκτροπείς επιτρέπουν την καθοδήγηση των υπολειμμάτων μεταξύ των γραμμών, απλοποιώντας έτσι τη μετέπειτα συγκομιδή. Μέγιστη ευελιξία Ο ρότορας με την υψηλή ταχύτητα περιστροφής (1.758 σ.α.λ.) και εξωτερική διάμετρο 647 χλστ. παρέχει καλύτερη ικανότητα αναρρόφησης για μεγάλες ποσότητες υπολειμματικών φύλλων πατάτας.

Ο βασικός εξοπλισμός του μηχανήματος περιλαμβάνει βιδωτά μαχαίρια με πλάκα θωράκισης, με το μοντέλο να συνδυάζει έτσι στιβαρότητα και ακρίβεια τεμαχισμού. Το μηχάνημα της Kuhn είναι εύκολο στο χειρισμό, το ύψος εργασίας ρυθμίζεται χάρη στους τροχούς κλίμακας, ενώ το πίσω κάλυμμα ανοίγει για τη συντήρηση, με εύκολη πρόσβαση στα μαχαίρια.

Οι προαιρετικοί τροχοί πίεσης επιτρέπουν τη σταθεροποίηση των αναχωμάτων του εδάφους και εμποδίζουν την επαφή των πατατών με το φως του ήλιου. Διατίθεται, τέλος, και ένα προαιρετικό κιτ οδικής μεταφοράς.

Πληροφορίες από Omnitrattore

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Fendt Former C με δύο ρότορες, κεντρική μονάδα παράδοσης και πλήθος τεχνολογιών

Τα συλλεκτικά Former C είναι εντελώς καινούργια για το 2024, φέρουν πλήθος τεχνολογικών λύσεων, που προάγουν την άνεση αλλά και την υγεία του υλικού, το οποίο παραδίδεται ποιοτικά και αξιοποιείται αποδοτικά από τους παραγωγούς.

Προτεινόμενα

Lindner: Με πολυτέλεια και νέο κινητήρα Perkins 76 και 136 ίππων για επικλινή εδάφη

Τα τρακτέρ της Lindner γεννήθηκαν αρχικά για τα ιδιαίτερα πεδία της Αυστρίας, σκαρφαλώνοντας όμως με άνεση σε κάθε άλλη πρόκληση επί ευρωπαϊκού και όχι μόνο εδάφους. Η εταιρεία παντρεύει λοιπόν την πολυτέλεια με τις αυξημένες τεχνικές δυνατότητες.