Kverneland και DAT ενώνουν δυνάμεις για νέα προηγμένα συστήματα ψεκασμού

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η εταιρική συμφωνία μεταξύ του Ομίλου Kverneland και της Dimensions Agri Technologies (DAT) θα την επιταχύνει την εξέλιξη στην αγορά των συστημάτων ψεκασμού ακριβείας, αρχικά με τη συνδρομή της DAT στις μονάδες της Kverneland.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Στόχο να καταστεί δυνατή η εγκατάσταση του DAT Ecopatch της εταιρείας Dimensions Agri Technologies στα ψεκαστικά της βάζει η Kverneland με τη συμφωνία που συνήψε πρόσφατα. Το DAT Ecopatch θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές και θα ακολουθήσει βέβαια επέκταση. Το σύστημα έχει ήδη τοποθετηθεί σε πολλά ψεκαστικά μηχανήματα της Kverneland στη Νορβηγία, τη Γερμανία και την Ολλανδία. Τα βασικά οφέλη του συστήματος DAT Ecopatch είναι η χαμηλότερη χρήση ζιζανιοκτόνων, οι αυξημένες αποδόσεις και το βελτιωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η λύση αυτή χρησιμοποιεί τεχνολογία αισθητήρων με τεχνητή νοημοσύνη για ακριβή εφαρμογή ζιζανιοκτόνων κατά την περίοδο ανάπτυξης (Green-on-Green) στα σιτηρά. «Η γεωργία αντιμετωπίζει τόσο οικονομικές όσο και περιβαλλοντικές πιέσεις και αυτή η συνεργασία θα καταστήσει τη λύση DAT Ecopatch διαθέσιμη για περισσότερους αγρότες», λέει ο Kristian Kaurstad Morten, Διευθύνων Σύμβουλος της DAT.

«Μετά από έναν εποικοδομητικό διάλογο με τον όμιλο Kverneland Group που σχετίζεται με τις αρχικές εγκαταστάσεις στη Νορβηγία, είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε μια επίσημη συνεργασία, για να συμπληρώσουμε και να ενισχύσουμε τη διανομή μας., η Kverneland συνδυάζει την τοπική κληρονομιά με την παγκόσμια εμβέλεια», σημείωσε ο ίδιος.

Ο Dirk-Jan Stapel, Διευθυντής Μάρκετινγκ και Πωλήσεων της Kverneland Arable Systems Division, σχολιάζει: «Με τη βεβαιότητα ότι το σύστημα DAT Ecopatch λειτουργεί στα ψεκαστικά πεδίου της Kverneland, θα θέλαμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους πελάτες μας να χρησιμοποιήσουν και να επωφεληθούν από το σύστημα DAT Ecopatch. Στον ψηφιακό κόσμο και με τις προηγμένες τεχνολογίες ψεκασμού, η συνεργασία είναι το ‘’κλειδί’’, για να μπορέσουν οι πελάτες να εργαστούν με τη λύση που προτιμούν. Είμαστε ευτυχείς που μπορέσαμε να διευκολύνουμε την ενσωμάτωση του συστήματος DAT στα ψεκαστικά Kverneland, έτσι ώστε να είναι εγγυημένη η επικοινωνία μεταξύ του ψηφιακού περιβάλλοντος της Kverneland και του DAT Ecopatch».

Η DAT και η Kverneland θα συνεργαστούν σε δραστηριότητες μάρκετινγκ, για παράδειγμα σε εκθέσεις ή ημέρες πεδίου. Η συνεργασία θα περιλαμβάνει επίσης την επέκταση σε πρόσθετους τύπους καλλιεργειών και την εισαγωγή νέων αγορών. Το σύστημα DAT Ecopatch θα διανέμεται και θα υποστηρίζεται μέσω του διεθνούς δικτύου DAT. Τα ψεκαστικά της Kverneland θα υποστηρίζονται και θα διανέμονται, ως συνήθως, μέσω του δικτύου αντιπροσώπων της Kverneland.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα

Εξοπλισμός αμπελουργίας για όλα τα στάδια και κάθε ανάγκη στην Ελλάδα από την Pellenc

Μία πλήρη γκάμα αμπελουργικού εξοπλισμού όπως αποφυλλωτές, κορφολογητές και δετικά Pellenc διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Agrotech Μποζατζίδης-Μητσιολίδης. Αποφυλλωτής μισής σειράς Soft Touch Με