Το πετρελαιοκίνητο ρομπότ Trektor της Sitia κατάλληλο για πληθώρα εφαρμογών

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

To σύγχρονο ρομποτικό μηχάνημα της Sitia έχει ισχυρή παρουσία στην έκθεση ρομπότ FIRA της Τουλούζης, αφού ξεχωρίζει για την ικανότητα να εργάζεται σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

Το Trektor είναι αρκετά ενδιαφέρον ρομποτικό γεωργικό μηχάνημα, αφού όχι μόνο διακρίνεται για την προσαρμοστικότητά του αλλά είναι διαθέσιμο και σε τρία συγκεκριμένα μεγέθη, ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις των παραγωγών.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαΐου 2024

Εξοπλισμένη με το δικό της τμήμα καινοτομίας ρομποτικής, η Sitia έχει αναπτύξει το γεωργικό ρομπότ Trektor, το οποίο είναι σε θέση να εργάζεται αυτόνομα όχι μόνο σε στενούς και φαρδείς αμπελώνες, αλλά και στην κηπουρική και τη δενδροκομία χάρη στη δυνατότητα να μεταβάλλει τόσο το μεταξόνιο όσο και το ύψος του από το έδαφος, λειτουργώντας είτε πάνω στην καλλιέργεια είτε ανάμεσα στις σειρές.

Το Trektor, το οποίο κινείται από έναν υβριδικό-πετρελαιοηλεκτρικό κινητήρα που μειώνει την κατανάλωση έως και 60% σε σύγκριση με ένα συμβατικό τρακτέρ ίδιας ισχύος, μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να εκτελεί πολλές επαναλαμβανόμενες εργασίες ανεξάρτητα, από την καλλιέργεια του εδάφους έως τον ψεκασμό, χρησιμοποιώντας τα συνήθη γεωργικά εργαλεία που μπορεί να μεταφέρει χάρη σε έναν τυπικό σύνδεσμο τριών σημείων CAT II και υδραυλικά σημεία πρόσδεσης πίσω και μεταξύ των τροχών. Ένα ολοκληρωμένο σύστημα αισθητήρων επιτρέπει στο Trektor να λειτουργεί με ασφάλεια, καθοδηγούμενο από ένα σύστημα GPS RTK.

Tο Trektor αποτελεί απάντηση στις πραγματικές προκλήσεις της έλλειψης εργατικού δυναμικού, της βελτιστοποίησης της παραγωγικότητας και της μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι το πρώτο αυτόνομο τρακτέρ που είναι ευέλικτο ως προς τις εργασίες, τις καλλιέργειες και τα εργαλεία και έτοιμο για μελλοντικά εργαλεία.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εργαστεί σε διάφορες καλλιέργειες (αμπελοκαλλιέργεια – στενά αμπέλια, πλατιά αμπέλια, κηπουρική, υπαίθρια καλλιέργεια λαχανικών και δενδροκομία) και να εκτελέσει πολυάριθμες επαναλαμβανόμενες εργασίες (όργωμα, ψεκασμός, σκαλίσματα κ.λπ.).

Ο ηλεκτροκινητήρας του, ο οποίος επαναφορτίζεται από μια ενσωματωμένη γεννήτρια, βοηθάει το όχημα στο να εργάζεται μόνο του για 24 ώρες, ενώ η πιστοποιημένη με CE τεχνολογία του προσφέρει την ασφάλεια των αγροτών και των καλλιεργειών τους.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Vestrum 120 ActiveDrive 8 με φορτωτή Τ και Farmlift 742 στην DLG-Feldtage 2024

Τα τηλεσκοπικά Farmlift είναι πλέον ριζικά αναβαθμισμένα, ενώ η αυξημένη απόδοση του Vestrum 120 ActiveDrive 8 με τον εμπρόσθιο φορτωτή της σειράς T αποτελεί πακέτο αποδοτικό, αφού τρακτέρ και βραχίονας αλληλοβοηθούνται, για να προσφερθεί 35% μεγαλύτερη ανυψωτική ισχύς.

Ξεπερνώντας τα όρια της αυτοματοποίησης με το ρομπότ ζιζανιοκτονίας της FarmWise

Η FarmWise, αξιοποιώντας τη δύναμη της όρασης υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης (AI), βάζει τη ναυαρχίδα Vulcan να διαχειριστεί τα ζιζάνια της Καλιφόρνια. Και το καταφέρνει σε ειδικές καλλιέργειες.

Με 12 νέα χορτοκοπτικά τύπου πεταλούδας στην γκάμα της η Massey Ferguson

Με μεγάλη ποικιλία σε πλάτη εργασίας και στόχευση σε και μια σειρά από διαφορετικούς τύπους πεδίων, η Massey Ferguson φιλοδοξεί να εισέλθει ως λύση στις καλλιέργειες κάθε απαιτητικού παραγωγού με τα συνολικά 12 μοντέλα χορτοκοπτικών στην γκάμα της.

Προτεινόμενα

Με λεωφορεία νέας γενιάς κινητήρων CNG της IVECO ανανεώνεται ο στόλος της Αθήνας

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επέλεξε την IVECO BUS και το μοντέλο URBANWAY CNG με αρθρωτό σύστημα. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) και είναι συμβατό με βιομεθάνιο. Η παράδοση των 100 λεωφορείων νέας γενιάς URBANWAY CNG θα ξεκινήσει σταδιακά μέσα στο έτος συμβάλλοντας στην ανανέωση του στόλου της Αθήνας.

Amatechnica 2024: Επιδείξεις μηχανημάτων στο πεδίο αφιερωμένες στην Amazone

Στα κεντρικά της Amazone στη Γερμανία, όσοι παρευρέθηκαν είδαν από κοντά και σε πραγματικές δοκιμές τα μηχανήματα της εταιρείας να εργάζονται με στόχο τη βιωσιμότητα και την απόδοση. Η ιστορία της κατασκευάστριας αλλά και η λειτουργία της πνευματικής σπαρτικής Precea 6000-TCC εντυπωσίασαν.

Πιο προσιτά στην αγορά θέλει ο όμιλος CNH τα τρακτέρ βιομεθανίου και τη γεωργία ακριβείας

Η CNH Capital, ο «μοχλός» χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της CNH, προσφέρει μειωμένο κόστος χρηματοδότησης στους πελάτες που θα παραγγείλουν βιώσιμο εξοπλισμό το 2024 στην Ευρώπη, πιθανώς