Το πετρελαιοκίνητο ρομπότ Trektor της Sitia κατάλληλο για πληθώρα εφαρμογών

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

To σύγχρονο ρομποτικό μηχάνημα της Sitia έχει ισχυρή παρουσία στην έκθεση ρομπότ FIRA της Τουλούζης, αφού ξεχωρίζει για την ικανότητα να εργάζεται σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

Το Trektor είναι αρκετά ενδιαφέρον ρομποτικό γεωργικό μηχάνημα, αφού όχι μόνο διακρίνεται για την προσαρμοστικότητά του αλλά είναι διαθέσιμο και σε τρία συγκεκριμένα μεγέθη, ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις των παραγωγών.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαΐου 2024

Εξοπλισμένη με το δικό της τμήμα καινοτομίας ρομποτικής, η Sitia έχει αναπτύξει το γεωργικό ρομπότ Trektor, το οποίο είναι σε θέση να εργάζεται αυτόνομα όχι μόνο σε στενούς και φαρδείς αμπελώνες, αλλά και στην κηπουρική και τη δενδροκομία χάρη στη δυνατότητα να μεταβάλλει τόσο το μεταξόνιο όσο και το ύψος του από το έδαφος, λειτουργώντας είτε πάνω στην καλλιέργεια είτε ανάμεσα στις σειρές.

Το Trektor, το οποίο κινείται από έναν υβριδικό-πετρελαιοηλεκτρικό κινητήρα που μειώνει την κατανάλωση έως και 60% σε σύγκριση με ένα συμβατικό τρακτέρ ίδιας ισχύος, μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να εκτελεί πολλές επαναλαμβανόμενες εργασίες ανεξάρτητα, από την καλλιέργεια του εδάφους έως τον ψεκασμό, χρησιμοποιώντας τα συνήθη γεωργικά εργαλεία που μπορεί να μεταφέρει χάρη σε έναν τυπικό σύνδεσμο τριών σημείων CAT II και υδραυλικά σημεία πρόσδεσης πίσω και μεταξύ των τροχών. Ένα ολοκληρωμένο σύστημα αισθητήρων επιτρέπει στο Trektor να λειτουργεί με ασφάλεια, καθοδηγούμενο από ένα σύστημα GPS RTK.

Tο Trektor αποτελεί απάντηση στις πραγματικές προκλήσεις της έλλειψης εργατικού δυναμικού, της βελτιστοποίησης της παραγωγικότητας και της μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι το πρώτο αυτόνομο τρακτέρ που είναι ευέλικτο ως προς τις εργασίες, τις καλλιέργειες και τα εργαλεία και έτοιμο για μελλοντικά εργαλεία.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εργαστεί σε διάφορες καλλιέργειες (αμπελοκαλλιέργεια – στενά αμπέλια, πλατιά αμπέλια, κηπουρική, υπαίθρια καλλιέργεια λαχανικών και δενδροκομία) και να εκτελέσει πολυάριθμες επαναλαμβανόμενες εργασίες (όργωμα, ψεκασμός, σκαλίσματα κ.λπ.).

Ο ηλεκτροκινητήρας του, ο οποίος επαναφορτίζεται από μια ενσωματωμένη γεννήτρια, βοηθάει το όχημα στο να εργάζεται μόνο του για 24 ώρες, ενώ η πιστοποιημένη με CE τεχνολογία του προσφέρει την ασφάλεια των αγροτών και των καλλιεργειών τους.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Fendt Former C με δύο ρότορες, κεντρική μονάδα παράδοσης και πλήθος τεχνολογιών

Τα συλλεκτικά Former C είναι εντελώς καινούργια για το 2024, φέρουν πλήθος τεχνολογικών λύσεων, που προάγουν την άνεση αλλά και την υγεία του υλικού, το οποίο παραδίδεται ποιοτικά και αξιοποιείται αποδοτικά από τους παραγωγούς.

Προτεινόμενα

«Γεωργία ακριβείας παντού» το σύνθημα CNH και Intelsat για το νέο τους δίκτυο

Η συνεργασία της CNH και της Intelsat αναδεικνύει τη σημασία της αξιόπιστης συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο για τις σύγχρονες γεωργικές εργασίες, αξιοποιώντας τη δορυφορική τεχνολογία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων συνδεσιμότητας σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το καλύτερο Case IH που έχει δοκιµαστεί ποτέ στο profi είναι το Puma 260 CVXDrive

Ξετυλίγει όλα τα µυστικά του, και… γενικά είναι το καλύτερο Case IH που έχει δοκιµαστεί ποτέ στο profi. ∆ιαβάστε για το νέο Puma 260 CVXDrive και µάθετε τι µας άρεσε και τι όχι, µια και πρόκειται για ένα αρκετά ιδιαίτερο µοντέλο.