Το πετρελαιοκίνητο ρομπότ Trektor της Sitia κατάλληλο για πληθώρα εφαρμογών

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

To σύγχρονο ρομποτικό μηχάνημα της Sitia έχει ισχυρή παρουσία στην έκθεση ρομπότ FIRA της Τουλούζης, αφού ξεχωρίζει για την ικανότητα να εργάζεται σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

Το Trektor είναι αρκετά ενδιαφέρον ρομποτικό γεωργικό μηχάνημα, αφού όχι μόνο διακρίνεται για την προσαρμοστικότητά του αλλά είναι διαθέσιμο και σε τρία συγκεκριμένα μεγέθη, ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις των παραγωγών.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαΐου 2024

Εξοπλισμένη με το δικό της τμήμα καινοτομίας ρομποτικής, η Sitia έχει αναπτύξει το γεωργικό ρομπότ Trektor, το οποίο είναι σε θέση να εργάζεται αυτόνομα όχι μόνο σε στενούς και φαρδείς αμπελώνες, αλλά και στην κηπουρική και τη δενδροκομία χάρη στη δυνατότητα να μεταβάλλει τόσο το μεταξόνιο όσο και το ύψος του από το έδαφος, λειτουργώντας είτε πάνω στην καλλιέργεια είτε ανάμεσα στις σειρές.

Το Trektor, το οποίο κινείται από έναν υβριδικό-πετρελαιοηλεκτρικό κινητήρα που μειώνει την κατανάλωση έως και 60% σε σύγκριση με ένα συμβατικό τρακτέρ ίδιας ισχύος, μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να εκτελεί πολλές επαναλαμβανόμενες εργασίες ανεξάρτητα, από την καλλιέργεια του εδάφους έως τον ψεκασμό, χρησιμοποιώντας τα συνήθη γεωργικά εργαλεία που μπορεί να μεταφέρει χάρη σε έναν τυπικό σύνδεσμο τριών σημείων CAT II και υδραυλικά σημεία πρόσδεσης πίσω και μεταξύ των τροχών. Ένα ολοκληρωμένο σύστημα αισθητήρων επιτρέπει στο Trektor να λειτουργεί με ασφάλεια, καθοδηγούμενο από ένα σύστημα GPS RTK.

Tο Trektor αποτελεί απάντηση στις πραγματικές προκλήσεις της έλλειψης εργατικού δυναμικού, της βελτιστοποίησης της παραγωγικότητας και της μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι το πρώτο αυτόνομο τρακτέρ που είναι ευέλικτο ως προς τις εργασίες, τις καλλιέργειες και τα εργαλεία και έτοιμο για μελλοντικά εργαλεία.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εργαστεί σε διάφορες καλλιέργειες (αμπελοκαλλιέργεια – στενά αμπέλια, πλατιά αμπέλια, κηπουρική, υπαίθρια καλλιέργεια λαχανικών και δενδροκομία) και να εκτελέσει πολυάριθμες επαναλαμβανόμενες εργασίες (όργωμα, ψεκασμός, σκαλίσματα κ.λπ.).

Ο ηλεκτροκινητήρας του, ο οποίος επαναφορτίζεται από μια ενσωματωμένη γεννήτρια, βοηθάει το όχημα στο να εργάζεται μόνο του για 24 ώρες, ενώ η πιστοποιημένη με CE τεχνολογία του προσφέρει την ασφάλεια των αγροτών και των καλλιεργειών τους.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Σπαρτική Lemken Solitair DT: Βγάζει τα µεγάλα όπλα

Η Lemken ολοκλήρωσε τη σειρά Solitair DT με την προσθήκη ενός εννιάμετρου μοντέλου με πλάτος κάτω των 3,0 μ. και ύψος 4,0 μ. Ρίχνουμε μια ματιά στο πεδίο και μαθαίνουμε τις λεπτομέρειες.

Claas: Το «Success Story» των 500.000 θεριζοαλωνιστικών και οι επετειακές εκδόσεις

Η CLAAS από το 1936 «κλειδώνει» ένα ορόσημο κατασκευής 500.000 θεριζοαλωνιστικών, κάτι που θα φέρει και αισθητική διαφοροποίηση στα ειδικά επετειακά μοντέλα LEXION, TRION, EVION και DOMINATOR, τα οποία θα παρουσιαστούν σε διάφορες εμπορικές εκθέσεις και επιδείξεις.

Προτεινόμενα

Ο κινητήρας D5 της Volvo Penta στην καρδιά του πρώτου πλήρους αυτόνομου οχήματος της Kuhn

Το Karl αποτελεί το καινοτόμο και πλήρως αυτόνομο όχημα της Κuhn, εξοπλιζόμενο με τον κινητήρα D5 της Volvo Penta, που θα είναι ικανός να έλκει ειδικά προσαρμοσμένα παρελκόμενα. Η συνεργασία αυτή με τη Volvo έρχεται ως συνέχεια της μακροχρόνιας εμπειρίας για την παραγωγή των αυτοκινούμενων ψεκαστικών Artec.