Grimme και Spudnik με τον διαχωριστή AirSep για συγκομιδή σε πετρώδη εδάφη

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Από την Agritechnica 2013, οι Grimme και Spudnik παρουσίασαν τον διαχωριστή AirSep, ο οποίος τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο DLG. Το 2024 η μονάδα εξελίσσεται ως αυτόνομη με την ονομασία AIRSEP 290.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Σεπτεμβρίου 2024

To AIRSEP 290 είναι ο νέος διαχωριστής των Grimme και Spudnik, ο οποίος είναι ιδιαίτερα κατάλληλος για πετρώδη εδάφη, έχει υποστεί εκτεταμένη περαιτέρω ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και έχει ενσωματωθεί σε μια ανεξάρτητη σειρά μηχανημάτων. Πολυάριθμες αλλαγές, όπως η τροποποιημένη τροφοδοσία του προϊόντος και η βελτιστοποιημένη θέση εγκατάστασης του φυσητήρα AirSep, έχουν αυξήσει σημαντικά την αξιοπιστία και τη σταθερότητα.

Σταδιακή ρύθμιση του ιμάντα

Το AIRSEP 290 είναι εξοπλισμένο με πλήρως υδραυλική κίνηση. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι ιμάντες κοσκινίσματος, συμπεριλαμβανομένου του προαιρετικά διαθέσιμου ιμάντα συλλογής και των διαχωριστών, μπορούν να ρυθμιστούν ανεξάρτητα από την ταχύτητα του κινητήρα (ταχύτητα PTO) του τρακτέρ.

Η εξάλειψη των μηχανικών εξαρτημάτων κίνησης βελτιώνει επίσης την προσβασιμότητα για εργασίες καθαρισμού και συντήρησης. Οι ταχύτητες όλων των ιμάντων κόσκινου, συμπεριλαμβανομένου του ιμάντα χονδρόκοκκων, εμφανίζονται τώρα σε χλμ./ώρα, διευκολύνοντας τον οδηγό να ρυθμίζει τις ταχύτητες των ιμάντων στην επιλεγμένη ταχύτητα κίνησης του τρακτέρ.

Οι ταχύτητες του δεύτερου ιμάντα κόσκινου και του ιμάντα μεταφοράς μπορούν να ρυθμιστούν ανεξάρτητα ως προς τη ταχύτητα. Κατόπιν αιτήματος, τα Speedtronic-Web και Speedtronic-Sep ανακουφίζουν τον οδηγό ρυθμίζοντας αυτόματα όλες τις ταχύτητες του ιμάντα.

Βελτιστοποιήσεις κατά μήκος της ροής της καλλιέργειας

Η βελτιστοποίηση της γεωμετρίας του ταλαντευόμενου πλαισίου εξασφαλίζει μειωμένο βάρος και βελτιωμένη προσαρμογή του περιγράμματος, η οποία αποτρέπει την πιθανή συσσώρευση. Παράλληλα, η επικάλυψη μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου ιμάντα κόσκινου έχει αυξηθεί για να βελτιωθεί η προστασία του προϊόντος και να μειωθούν οι πιθανές απώλειες.

Η βελτιστοποιημένη τοποθέτηση της κίνησης του μεταφορέα χονδρόκοκκων έχει αυξήσει τόσο τη δύναμη έλξης όσο και την ανθεκτικότητα. Οι κεντρικές τράπεζες λίπανσης για την αποθήκη και τον άξονα ή το προαιρετικό σύστημα κεντρικής λίπανσης συμβάλλουν επίσης στη βελτίωση της ευκολίας συντήρησης του μηχανήματος. Επιπλέον, η αποθήκη πέτρας έχει διευρυνθεί σε χωρητικότητα.

Περισσότερος χώρος και άνεση για το προσωπικό

Σύμφωνα με τις εταιρείες, έγιναν περαιτέρω βελτιώσεις για την άνεση του προσωπικού. Η πλατφόρμα στην αριστερή πλευρά του μηχανήματος μπορεί τώρα να επεκταθεί, ώστε να μπορούν να εργάζονται άνετα έως και 5 άτομα. Διατίθενται επίσης σκαλοπάτια με ρυθμιζόμενο ύψος, που επιτρέπουν στο προσωπικό συλλογής να εργάζεται σε άνετο ύψος.

Το πακέτο ολοκληρώνεται με το αδιάβροχο κουτί αποθήκευσης, την επένδυση στο τραπέζι συλλογής, τις θήκες για ποτήρια και το δοχείο πλύσης χεριών 15 λίτρων. Συνολικά, οι βελτιώσεις αυτές έχουν αυξήσει σημαντικά την αξιοπιστία και τη σταθερότητα του μηχανήματος.

Πληροφορίες από moderner-landwirt

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Συνεργασία PJ Condellis S.A. και Raven για νέας γενιάς αυτοματισμούς στο χωράφι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των καινοτόμων συστημάτων γεωργίας ακριβείας της Raven από την P.J. Condellis S.A., επίσημο αντιπρόσωπο της Raven στην Ελλάδα, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 στο αμφιθέατρο «Aliki Perroti Educational Center” της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η εκδήλωση προσέλκυσε επαγγελματίες από τον αγροτικό τομέα, εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης καθώς και στελέχη αλλά και εκπαιδευτικό προσωπικό με τους μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ισχύ και ευελιξία σε ένα καλαίσθητο τρακτέρ 75 ίππων ενσωματώνει η TYM στο νέο της TYM78

Πολυχρηστικό, όμορφο και αποδοτικό θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το νέο TYM78, το τρακτέρ της κορεατικής φίρμας, το οποίο εντάσσεται στην κατηγορά Compact Utility και έρχεται με πολλές αξιώσεις μέσα στον ανταγωνισμό.

Με υποδειγματικό τρόπο στον ψεκασμό του αμπελιού το αυτόνομο Yanmar YV01

Στην παραγωγή περισσότερων με περιβαλλοντική βιωσιμότητα και εξοικονόμηση πόρων στοχεύει το νέο ρομπότ της Yanmar, το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε και διασχίζει το έδαφος αφήνοντας καλύτερο αποτέλεσμα ψεκασμού με φιλικότητα στο περιβάλλον.

Προτεινόμενα

Εγκαίνια για το πρώτο κέντρο τεχνογνωσίας της Krone στη Βαυαρία, επένδυση 5 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία από την Κάτω Σαξονία βρήκε τον κατάλληλο συνεργάτη για αυτό το σκοπό στην Igl Agrartechnik GmbH στο Nabburg και η νέα τοποθεσία εγκαινιάστηκε επίσημα με σκοπό την ανταπόκριση στις αυξανόμενες τεχνολογικές απαιτήσεις.

Η Grimme αναβαθμίζει την αυτοκινούμενη REXOR 6300 με καινοτόμες προσθήκες

Η τελευταία γενιά της έξι σειρών μηχανής τεύτλων REXOR 6300 με χωρητικότητα 45 m³ είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά καμπίνας, με βοηθητική μονάδα ελέγχου IBX 200 ISOBUS αριστερό υποβραχιόνιο της καμπίνας, ενώ ο κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη συντήρηση και προσβασιμότητα.