Σπορά βάµβακος µε Amazone Precea και John Deere 6120M: Αχτύπητο δίδυµο για σπορά ακριβείας

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η ολοκαίνουρια πνευµατική σπαρτική µηχανή Amazone Precea µαζί µε το τρακτέρ νέο John Deere 6150M µπήκε σε σπορά βάµβακος σε κτήµατα του θεσσαλικού κάµπου, αποδεικνύοντας στην πράξη την ακρίβεια στην τοποθέτηση σπόρων.

Aκρίβεια στην τοποθέτηση σπόρων, υψηλή απόδοση και άνετη λειτουργία υπόσχεται η νέα Amazone Precea, που ήρθε στην Ελλάδα και µπήκε απευθείας στη δουλειά σε σπορά βάµβακος στο θεσσαλικό κάµπο. Για τις ανάγκες της δοκιµής, χρησιµοποιήθηκε το John Deere 6120M των 133 ίππων (+12 ίπποι µε IPM) το οποίο ξεχώρισε για την ευέλικτη απόδοσή του.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Βλέπεις τη διαφοράς

Ξεκινώντας από το µηχάνηµα σποράς, η πνευµατική Amazone Precea ήταν η έκδοση 4 µέτρων και 6 σειρών, µε τον Γιώργο Βαρδούλη που ήταν ο χειριστής του τρακτέρ να λέει ξακάθαρα µετά το τέλος της σποράς πως βλέπει ξεκάθαρα «διαφορά», δουλεύοντας µε ένα µηχάνηµα νέας τεχνολογίας, µε την υψηλή ακρίβεια τοποθέτησης των σπόρων να εντυπωσιάζει από τον πρώτο έως τον τελευταίο κόκκο που τοποθετήθηκε στο κτήµα των 90 στρεµµάτων που δούλεψε η σπαρτική.

Ταχύτητες έως 15 χλµ./ώρα

Η Amazone Precea βασίζεται για το διαχωρισµό των σπόρων στην υπερπίεση ενώ η χοάνη σπόρου και ολόκληρη η µονάδα µέτρησης συµπιέζονται από έναν ανεµιστήρα. Ο σπόρος από την χοάνη τροφοδοτείται σε ένα δίσκο, ο οποίος στη συνέχεια σφραγίζει ερµητικά τη µονάδα µέτρησης καθώς ο σπόρος πιέζεται στις οπές του δίσκου. Σε συνδυασµό µε την ηλεκτρική µετάδοση, η Precea είναι ικανή να ξεχωρίζει µε ταχύτητες έως και 15 χλµ./ώρα (έως 12 χλµ./ώρα µε µηχανική µονάδα διαχωρισµού).

Ευελιξία και δύναµη

Μπροστά από το Amazone Precea, ήταν ένα John Deere 6120M. Το µηχάνηµα αυτό διαθέτει κοντό µεταξόνιο γεγονός που το καθιστά παράλληλα ιδανικό για εργασίες µπροστινού φορτωτή. Κατασκευασµένο για να διαχειρίζεται ακόµη και τα πιο βαριά παρελκόµενα, το απόλυτα ανθεκτικό πίσω σύστηµα ζεύξης κατηγορίας 3Ν των µικρού µεγέθους τρακτέρ 6Μ διαθέτει µέγιστη ανυψωτική ικανότητα έως και 5.700 κιλά.

Ακόµα και µε συνδεδεµένο το πλαίσιο πρόσδεσης φορτωτή και τον φορτωτή, τα τρακτέρ κοντού µεγέθους 6Μ εξακολουθούν να έχουν εκπληκτική ακτίνα στροφής 4,35 m. Παράλληλα, το χαµηλωµένο καπό αυξάνει την ορατότητα µπροστά, φέρνοντας τη δράση µπροστά στα µάτια του χειριστή. Το πρώτο ορατό σηµείο µπροστά του είναι πλέον µόλις 6,5 m µπροστά. Τέλος αξίζει να σηµειωθεί πως ο σχεδιασµός πλήρους πλαισίου της John Deere αποτελεί την ανθεκτική ραχοκοκαλιά όλων των τρακτέρ της σειράς 6Μ.

Τα µηχανήµατα της Amazone διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Γ.Ι Αντωνάκης ΑΕ (τηλ. 2262/025915)

Τα µηχανήµατα της John Deere διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Agrotech SA Μποζατζίδης – Μητσιολίδης ΑΕ (τηλ. 2310/795018)

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα

Με βραβείο σχεδιασμού Red Dot πλέον η ναυαρχίδα MF 9S από την Massey Ferguson

Η ναυαρχίδα MF 9S στέφεται νικητής στα βραβεία σχεδιασμού της κατηγορίας από το θεσμό Red Dot, με τη διεθνή επιτροπή να απονέμει το βραβείο κυρίως για την καινοτόμο λύση Protect-U και της καμπίνας, στοιχεία που ξεχώρισαν και στη σειρά 8S.

Ιδανικός συνεργάτης για τον κτηνοτρόφο το John Deere 6120M

Τι κάνεις όταν από τα 800 αιγοπρόβατα, επιβιώνουν µόνο τα 50 ύστερα από µία βιβλική καταστροφή; Την απάντηση έρχεται να δώσει ένα ζευγάρι νεαρών κτηνοτρόφων που ξέρουν ότι µε δυνατές συνεργασίες όπως αυτή µε την Agrotech S.A η πρόοδος γίνεται µονόδροµος.

Με πλάτος βραχίονα έως 36 μέτρα, JDLink και POWRSPRAY το ψεκαστικό John Deere 300M

Ανταποκρινόμενο στις τελευταίες τάσεις που ορίζει ο τομέας του ψεκασμού, το 300Μ μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία των αυτοκινούμενων ψεκαστικών με συστήματα γεωργίας ακριβείας και ένα βιώσιμο τρόπο εργασίας που σέβεται το περιβάλλον.