Πλάτος εργασίας 13,4 μέτρα και άνεση OptiTurn για το νέο Krone Vendro C 1340

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

To Vendro C 1340 είναι ένα ξηραντικό 12 ρότορων, σχεδιασμένο για εργασία δίχως όρια, ρότορα OptiTurn και υψηλή άνεση χειρισμού και οδήγησης.

Η Krone επεκτείνει τώρα το χαρτοφυλάκιο των ξηραντικών Vendro με το νέο C 1340, που προσφέρεται σε δύο παραλλαγές εξοπλισμού. Με πλάτος εργασίας 13,34 μ., αυτή τη στιγμή είναι το κορυφαίο μοντέλο της σειράς Vendro που είναι εξοπλισμένο με OptiTurn.

Με πρόσθετο πλάτος εργασίας 24 εκ., το Vendro C 1340 ξεπερνά έτσι τον προκάτοχό του, το επιτυχημένο μοντέλο KWT 1300 που έχει δοκιμαστεί επί πολλά χρόνια. Από το βασικό εξοπλισμό, το Vendro C 1340 διατίθεται με αναστρέψιμη ράβδο έλξης και ωτίδα έλξης 40 χλστ. για πρόσδεση πάνω/κάτω ή προαιρετικά με σφαιρικό K80 ή περιστρεφόμενη ράβδο έλξης.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Ο βασικός εξοπλισμός του Vendro C 1340 Plus είναι ένας κοτσαδόρος 2 σημείων με ελατήριο τάνυσης. Το πλεονέκτημα αυτού του ελατηρίου είναι η αντιστάθμιση φορτίου που παρέχει στη θέση κεφαλής, εξασφαλίζοντας ασφαλή οδήγηση σε όλες τις περιπτώσεις, ακόμη και με μικρά ή ελαφριά τρακτέρ.

Τεχνολογία OptiTurn ως απάντηση στις υψηλότερες απαιτήσεις

Δώδεκα ρότορες με διάμετρο 1,50 μ., ο καθένας με έξι βραχίονες, παρέχουν μια γενναιόδωρη επικάλυψη και επιτρέπουν έτσι μια εξαιρετικά αποτελεσματική αναμόχλευση και στροφή σε ένα πλάτος εργασίας σχεδόν 13,40 μ. Ιδιαίτερα σε εδάφη με έντονο ανάγλυφο, η λύση του ρότορα OptiTurn εξασφαλίζει τη βέλτιστη προσαρμογή στο έδαφος. Και αυτό γιατί οι κατευθυντήριοι τροχοί του ρότορα κινούνται πολύ κοντά στα τρισδιάστατα καμπυλωτά δόντια OptiTurn, τα οποία συλλέγουν το υλικό με ακρίβεια χωρίς απώλειες, πριν τις απλώσουν ομοιόμορφα και χαλαρά. Ανάλογα με τον τύπο χρήσης του μηχανήματος, η γωνία διασποράς μπορεί να ρυθμιστεί μεταβλητά σε τέσσερα επίπεδα σε ένα εύρος από 13° έως 19°.

Η Krone λέει ότι μια «απότομη γωνία διασποράς χρησιμοποιείται για την εντατική επεξεργασία ή το κούρεμα των καλλιεργειών, μια ρηχή γωνία για απαλό στρίψιμο. Αυτή είναι η βάση για την ταχεία ξήρανση και την αποφυγή των απωλειών κύλισης που παρατηρούνται κυρίως σε καλλιέργειες που περιέχουν τριφύλλι. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να παραχθεί υψηλής ποιότητας χορτονομή και σε στενά χρονικά περιθώρια συγκομιδής».

Άνετη λειτουργία απέναντι στο φόρτο εργασίας

Ο οδηγός του τρακτέρ μπορεί εύκολα να ρυθμίσει το επιθυμητό ύψος εργασίας κεντρικά μέσω μιας μανιβέλας απευθείας στο μηχάνημα. Ωστόσο, η προαιρετική υδραυλική ρύθμιση προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη άνεση στον χειριστή, καθώς η ρύθμιση γίνεται από την καμπίνα του τρακτέρ. Αυτό εξασφαλίζει ότι ο χειριστής μπορεί να αντιδράσει γρήγορα και εύκολα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες ανά πάσα στιγμή. Κατόπιν αιτήματος, το μηχάνημα μπορεί να εξοπλιστεί με ένα στέλεχος σάρωσης ορίων τοποθετημένο στη δεξιά πλευρά προς την κατεύθυνση κίνησης, το οποίο διπλώνεται και ανοίγει υδραυλικά μέσω του πίνακα χειρισμού. Με τον τρόπο αυτό αποτρέπεται η διασπορά των καλλιεργειών πέρα από τα όρια του χωραφιού και έτσι αποφεύγονται οι απώλειες.

Το Vendro C 1340 προσφέρει μια σειρά χαρακτηριστικών για άνεση του χειριστή. Αρχικά, η αναδίπλωση των βραχιόνων ρότορα από τη θέση μεταφοράς στη θέση εργασίας διαρκεί δευτερόλεπτα. Μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου διπλής ενέργειας μετακινεί τους βραχίονες ρότορα στη θέση κεφαλής. Αυτή η υδραυλική διαδικασία αναδίπλωσης πραγματοποιείται με διαδοχικό έλεγχο, αποφεύγοντας την εσφαλμένη λειτουργία και την επακόλουθη ζημιά στο μηχάνημα. Στη συνέχεια, μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου μονής ενέργειας κατεβάζει τους ρότορες στη θέση εργασίας.

Παράλληλα, το σημαντικό χαρακτηριστικό του Vendro C 1340 είναι η υδραυλική ανακούφιση του άξονα μεταφοράς που διατίθεται κατόπιν αιτήματος – στην έκδοση Plus, περιλαμβάνεται ακόμη και στο βασικό εξοπλισμό. Δοκιμασμένη στη μικρότερη έκδοση, το Vendro C 1120 και στον προκάτοχό του KWT 1300, λειτουργεί ως εξής: Κατά τη διάρκεια της εργασίας, ο άξονας μεταφοράς κινείται στο έδαφος πολύ κοντά στην περιοχή λειτουργίας των δοντιών, λειτουργώντας σε κάθε περίγραμμα του εδάφους.

Για να αποφεύγονται ζημιές στο χορτάρι κατά την εργασία σε στενές στροφές, ο άξονας μεταφοράς μπορεί να ανακουφιστεί. Αυτό μειώνει το βάρος του άξονα μέσω ενός ειδικού υδραυλικού συστήματος. Το πλεονέκτημα είναι ότι το χορτάρι παραμένει άθικτο και δεν χάνεται ούτε η επαφή με το έδαφος. Αυτό εγγυάται υψηλή ποιότητα χορτονομής και για τις επόμενες κοπές.

Αποδοτική με χαμηλή συντήρηση

Όσον αφορά την κίνηση, η Krone επιλέγει το πλήρως μηχανικό σύστημα κίνησης που έχει δοκιμαστεί σε όλα τα μοντέλα. Περιλαμβάνει το κύριο κιβώτιο ταχυτήτων με ενσωματωμένο ελεύθερο τροχό. Σε συνδυασμό με τους άξονες μετάδοσης κίνησης, το σύνδεσμο Octo-Link που δεν χρειάζεται συντήρηση και τα κλειστά κιβώτια ταχυτήτων του ρότορα, παρέχεται μέγιστη απόδοση με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και ελάχιστη συντήρηση. Χάρη στα ελαφριά εξαρτήματα, το μηχάνημα τραβιέται πολύ εύκολα χωρίς συμβιβασμούς όσον αφορά τη σταθερότητα και τη λειτουργικότητα.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα

Μικρών απαιτήσεων και αποτελεσματικά σε θημωνιές τα νέα Pöttinger TOP VT

Tα TOP VT 6820 S και TOP VT 7620 S με πλευρική τοποθέτηση θημωνιάς διακρίνονται για το αυξημένο πλάτος εργασίας των 6,8 και 7,6 μέτρων αντίστοιχα, ενώ οι απαιτήσεις ισχύος από το τρακτέρ παραμένουν χαμηλές λόγω καινοτόμων χαρακτηριστικών που έχει ενσωματώσει η αυστριακή φίρμα.

Εγκαίνια για το πρώτο κέντρο τεχνογνωσίας της Krone στη Βαυαρία, επένδυση 5 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία από την Κάτω Σαξονία βρήκε τον κατάλληλο συνεργάτη για αυτό το σκοπό στην Igl Agrartechnik GmbH στο Nabburg και η νέα τοποθεσία εγκαινιάστηκε επίσημα με σκοπό την ανταπόκριση στις αυξανόμενες τεχνολογικές απαιτήσεις.