Λύσεις εργοστασιακών προδιαγραφών προσφέρει η Fendt για τα τρακτέρ της

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Με στόχο να ικανοποιούν τις πρόσθετες απαιτήσεις τους, οι ιδιοκτήτες των τρακτέρ της Fendt μπορούν να ενσωματώσουν γνήσιο εξοπλισμό στα τρακτέρ τους, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο μοντέλο.

Οι διάφορες λύσεις τροποποίησης για τα υπάρχοντα μηχανήματα της Fendt είναι κάτι που ανταποκρίνεται σε μια σειρά από απαιτήσεις ή ανάγκες, ώστε να ικανοποιούνται ακόμη καλύτερα οι πελάτες. Με στόχο αυτό, η εταιρεία προσφέρει μια λίστα εξοπλισμού για μοντέλα της.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Πρόσθετες υδραυλικές βαλβίδες για Fendt 200 και 300 Vario

Τα μοντέλα Fendt 200 και Fendt 300 Vario είναι εξοπλισμένα με το πολύ τέσσερις υδραυλικές βαλβίδες. Εάν προστεθεί ένας εμπρόσθιος φορτωτής, δύο από τις διαθέσιμες βαλβίδες είναι ήδη κατειλημμένες. Με ένα ειδικό κιτ, οι αγρότες μπορούν να εξοπλίσουν το μηχάνημά τους με δύο πρόσθετες και ελεύθερα εκχωρήσιμες υδραυλικές βαλβίδες. Αυτές ενσωματώνονται στη συνέχεια πλήρως ως 5η και 6η βαλβίδα EHS (καφέ και βιολετί) στο FendtONE.

Οι δύο βαλβίδες εγκαθίστανται στο πίσω μέρος του τρακτέρ στη θέση των κίτρινων και μπλε βαλβίδων. Ο πολυζεύκτης στο κέντρο του τρακτέρ καταλαμβάνει τις κίτρινες και μπλε βαλβίδες ως συνήθως. Με αυτό το τρόπο, οι αγρότες μπορούν να χρησιμοποιούν έως και τέσσερις βαλβίδες για τον χειρισμό των εργαλείων για την καλλιέργεια χορτολιβαδικών ή αροτραίων εκτάσεων όταν είναι τοποθετημένος ο εμπρόσθιος φορτωτής.

Εκτός από τις βαλβίδες, το κιτ περιλαμβάνει ένα σετ καλωδίων, τις σχετικές σωληνώσεις, χρωματιστά κλιπ για τα καπάκια των βαλβίδων και οδηγίες εγκατάστασης και μπορεί να παραγγελθεί από τους συνεργάτες πωλήσεων από το τρίτο τρίμηνο του 2024.

Πρόσθετος χώρος προσάρτησης για εργαλεία και αξεσουάρ

Τα τρακτέρ διαθέτουν συνήθως περιορισμένο χώρο αποθήκευσης στο εξωτερικό. Σπάνια υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι για ένα κοτσαδόρο ρυμουλκούμενου, μια δεξαμενή πλύσης χεριών ή εξοπλισμό καθαρισμού του δρόμου ή των εργαλείων. Η Fendt αναφέρει πως οι αγρότες και οι εργολάβοι θα μπορούν να εγκαταστήσουν μια βάση στη δεξιά πλευρά του τρακτέρ για την τοποθέτηση διάφορων βραχιόνων μεταφοράς.

Σε αυτή τη βάση μπορεί να τοποθετηθεί στη συνέχεια μια μονάδα για τον κοτσαδόρο του ρυμουλκούμενου ή ένα δοχείο πλύσης χεριών με ενσωματωμένο διανομέα σαπουνιού. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, μια εργαλειοθήκη ή μια βάση για σκούπες ή φτυάρια. Τα κιτ αυτά είναι διαθέσιμα για τις σειρές Fendt 300 έως Fendt 700 Vario.

Τοποθέτηση πλευρικών υαλοκαθαριστήρων παρμπρίζ

Κατά το κούρεμα με χλοοκοπτικό βραχίονα, την εργασία σε έντονη βροχή, άνεμο ή χιονόπτωση, τα πλευρικά παράθυρα των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και κατά την εργασία σε εργοτάξια, σε ειδικές καλλιέργειες ή στη δασοκομία, μπορεί να λερωθούν πολύ. Η Fendt προσφέρει για αυτό μια λύση για τους υαλοκαθαριστήρες πλευρικών παραθύρων.

Οι υαλοκαθαριστήρες μπορούν να τοποθετηθούν τόσο σε τρακτέρ όσο και σε θεριζοαλωνιστικές μηχανές. Οι υαλοκαθαριστήρες μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στις πόρτες όσο και στα παράθυρα με συγκολλητική σύνδεση. Το πακέτο τοποθέτησης περιλαμβάνει τη μονάδα υαλοκαθαριστήρα, μια καλωδίωση με μονάδα ελέγχου και μια δεξαμενή νερού υαλοκαθαριστήρα, ενώ η γωνία των υαλοκαθαριστήρων βαθμονομείται με τη χρήση ενός διαγνωστικού εργαλείου.

Αξεσουάρ για την καμπίνα

Πολλά εξαρτήματα απαιτούν πρόσθετα τερματικά ή κονσόλες ελέγχου. Για αυτόν ακριβώς το σκοπό διατίθεται ένας πίνακας MultifixBoard για το εσωτερικό της καμπίνας. Η πλακέτα Multifix βιδώνεται απλά στη βάση ακροδεκτών πίσω δεξιά. Το καθολικό σχέδιο οπών στην πλακέτα MultifixBoard επιτρέπει την τοποθέτηση σφαιρών RAM, θήκες και υποδοχές βυσμάτων, καθώς και υποδοχές συσκευών. Πρόσθετα κλιπ εξασφαλίζουν την τακτοποιημένη δρομολόγηση καλωδίων.

Επιπλέον, το CabMount είναι ένας προσαρμογέας με μπάλα RAM για την τοποθέτηση διαφόρων τερματικών χειρισμού ή μιας οθόνης για την προβολή εικόνας κάμερας στην κολόνα Α. Το CabMount μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως σημείο στερέωσης για μια πρόσθετη ποτηροθήκη.

Αυτοκαθαριζόμενο φίλτρο αέρα για το Fendt 900 Vario Gen6

Η Fendt προσφέρει, τέλος, ένα αυτοκαθαριζόμενο φίλτρο αέρα ως λύση εκ των υστέρων για μηχανήματα της σειράς Fendt 900 Vario Gen6 για χρήση σε περιοχές με ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα σκόνης.

Η λύση τοποθέτησης είναι πλήρως ενσωματωμένη στο τερματικό, αναγνωρίζεται ως συσκευή ISObus και ελέγχεται απευθείας μέσω του τερματικού.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα

Με πλήθος αυτοματοποιήσεων τα Fendt Rotana Combi στην έκδοση Profi του 2024

Η Fendt ανακοινώνει ότι η νέα γενιά χορτοδετικών Rotana Combi θα ενσωματώνουν σύντομα χαρακτηριστικά όπως ανάλυση υγρασίας και λειτουργία ζύγισης, ανεβαίνοντας σκαλί στα τεχνολογικά πακέτα που ήδη φέρουν τα μηχανήματα.