Νέοι αυτοματισμοί και επιλογές για τις πρέσες Massey Ferguson RB και RB V Protec

Κοινοποίηση:

Η γρήγορη πίσω πόρτα, η επιλογή φιλμ στα μοντέλα RB V Protec μεταβλητού θαλάμου και νέες λειτουργίες αυτοματισμού για περισσότερη ευελιξία είναι τα χαρακτηριστικά που ενσωματώνει η εταιρεία στα αναβαθμισμένα χορτοδετικά της.

Η Massey Ferguson προχωρά σε να ανανέωση των χορτοδετικών της και, ξεκινώντας από τη νέα πίσω πόρτα με τη γρήγορη λειτουργία της -βασικός εξοπλισμός σε όλα τα μοντέλα Xtra και Protec- και την αυξημένη απόδοση έως και κατά 6,0%, μας λέει ότι αυτό μεταφράζεται σε τέσσερα επιπλέον δεμάτια ανά ώρα.

Το δέσιμο με φιλμ ήταν μια νέα επιλογή στα μοντέλα Protec σταθερού θαλάμου πέρυσι. Τώρα διατίθεται και στις νέες πρέσες RB V Protec, με το σύστημα Rapid Reload στις μηχανές με φιλμ να επιτρέπει την τοποθέτηση τριών ρολών σε ένα περιστρεφόμενο πλαίσιο κοντά στην περιοχή δέσμευσης.

Όταν ένα ρολό τελειώσει, ο χειριστής περιστρέφει το πλαίσιο από το πλάι του μηχανήματος, για να χρησιμοποιήσει το επόμενο πλήρες ρολό, χωρίς να χρειάζεται να σηκώσει ένα νέο ρολό στη θέση του. Βοηθώντας στη μείωση των χρόνων αλλαγής και στην αύξηση της απόδοσης της χορτοδετικής, τα τρία ρολά λέγεται ότι παρέχουν στους περισσότερους χρήστες μια πλήρη ημέρα αφοσιωμένη στο δεμάτιασμα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι εργολάβοι που χρησιμοποιούν το σύστημα Rapid Reload μπορούν να αποθηκεύσουν δύο ρολά φιλμ και ένα ρολό διχτυού στο περιστροφικό μηχάνημα, ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη τους.

Οι νέες επιλογές για τη φόρτωση των ρολών στο χορτοδετικό περιλαμβάνουν το σύστημα Easy Load System (δέσιμο με δίχτυ), το Comfort Load και το νέο Eco Load. Το Comfort Load χρησιμοποιεί έναν συρόμενο δίσκο για να ανασηκώνει τα ρολά και να τα εφαρμόζει στο σύστημα Rapid Reload υπό τη σωστή γωνία.

Το Eco Load επιτρέπει στους χρήστες να ανυψώνουν χειροκίνητα τα ρολά μέχρι την περιοχή δεσίματος χωρίς τη χρήση του δίσκου. Οι νέοι αναδιπλούμενοι τροχοί-οδηγοί συλλογής διατίθενται τόσο σε χειροκίνητη όσο και σε υδραυλική έκδοση, καθιστώντας ταχύτερη την εναλλαγή μεταξύ δρόμου και πεδίου. Αυτοί δεν απαιτούν την ανύψωση με το χέρι και τώρα αναδιπλώνονται σε έναν άξονα μπροστά από το πικ απ της πρέσας.

Άλλες αξιοσημείωτες αναβαθμίσεις αφορούν στη λειτουργία αυτόματης πίσω πόρτας, το ενσωματωμένο σύστημα ζύγισης δεματιών και τον μετρητή υγρασίας HayBoss. Και τα τρία αυτά χαρακτηριστικά μπορούν πλέον να παραγγελθούν μεμονωμένα στα νέα μηχανήματα, χωρίς να χρειάζεται να επιλέξετε την επιλογή ως μέρος ενός μεγαλύτερου πακέτου προδιαγραφών. Στην καμπίνα, τέλος, ένα νέο τερματικό Bale Control Pro αντικαθιστά το E-Link Pro. Η νέα μονάδα, που λειτουργεί μέσω του τερματικού Fieldstar 5, παρέχει στους χειριστές οθόνη υψηλότερης ανάλυσης και αυξημένη λειτουργικότητα.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Ο όμιλος AGCO και η John Deere σκοράρουν στις πωλήσεις τρακτέρ Ευρώπης

Η Γαλλία ενίσχυσε τη θέση της ως η μεγαλύτερη αγορά τρακτέρ στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας 35.665 (+2,3%) από τα περίπου 140.000 νέα τρακτέρ που ταξινομήθηκαν πέρυσι. Η AGCO κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό τρακτέρ (20.243) στις τρεις πρώτες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ η John Deere πιάνει κορυφή στη Γαλλική αγορά.

Προτεινόμενα

Eργασία ελάχιστης παρέμβασης με την τεχνολογία LiDAR στα χορτοδετικά Case

Η Case IH παρουσίασε τον αυτοματισμό αυτό στο Ορλάντο της Φλόριντα (2024 NCBA Cattle Con) και επιτρέπει τη λειτουργία χωρίς χέρια σε σταθερά μεγάλα τετράγωνα χορτοδετικά ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας του χειριστή.

Σχεδιασμένη από τους αγρότες και για τους αγρότες, η νέα σειρά Case IH Quantum V/F

Tα νέα Case IH Quantum Stage V είναι µία σειρά ειδικών τρακτέρ υψηλών προδιαγραφών, για οπωρώνες και αµπελώνες µε ονοµαστική ισχύ έως 120 ίππους και πλήρως αναβαθµισµένο κιβώτιο ταχυτήτων που σχεδιάστηκε µε βάση τις απαιτήσεις των δενδροκαλλιεργητών.