Amatechnica 2024: Επιδείξεις μηχανημάτων στο πεδίο αφιερωμένες στην Amazone

Κοινοποίηση:

του Βασίλειο Σοφού

Στα κεντρικά της Amazone στη Γερμανία, όσοι παρευρέθηκαν είδαν από κοντά και σε πραγματικές δοκιμές τα μηχανήματα της εταιρείας να εργάζονται με στόχο τη βιωσιμότητα και την απόδοση. Η ιστορία της κατασκευάστριας αλλά και η λειτουργία της πνευματικής σπαρτικής Precea 6000-TCC εντυπωσίασαν.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

«Ιδέες για το μέλλον» προσέφερε η Amatechnica 2024, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Amazone στην έδρα της στο Hasbergen-Gaste και είχε μεγάλη επιτυχία με 6.500 αγρότες, εργολάβους και συνεργάτες πωλήσεων από 40 χώρες. H ημέρα προσέφερε άφθονες ευκαιρίες για να ενημερωθούν όσοι παρευρέθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις και καινοτομίες της Amazone.

Το πρόγραμμα της ημέρας περιελάμβανε πρακτικές επιδείξεις μηχανημάτων στο χωράφι και στην αρένα, παρουσίαση των τελευταίων καινοτομιών στο εκθεσιακό κέντρο, παρουσίαση του πλήρους χαρτοφυλακίου μηχανημάτων μαζί με εργοστασιακές ξεναγήσεις και μια έκθεση παλαιών μηχανημάτων με περίπου 120 παλαιά τρακτέρ.

Οι καινοτομίες της Agritechnica εν δράσει

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών επικεντρώθηκε κυρίως στον μεγάλο αριθμό νέων προϊόντων που είχε παρουσιάσει η Amazone τον περασμένο Νοέμβριο στην Agritechnica 2023. Οι επαγγελματίες καλλιεργητές μπόρεσαν με αυτό το τρόπο να δουν τα καινοτόμα εργαλεία κατεργασίας του εδάφους και τις σπαρτικές μηχανές να εργάζονται στο κοντινό πεδίο.

Ένα από αυτά ήταν η ολοκαίνουργια συρόμενη και πνευματική σπαρτική ακριβείας Precea 6000-TCC, η οποία ξετύλιξε το ταλέντο της στις επιδόσεις και την ακρίβεια εργασίας. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της σπαρτικής μηχανής υψηλών επιδόσεων, σε πλάτος εργασίας 6 μ., είναι η επιλογή μεταξύ του συστήματος κεντρικής παροχής σπόρων ή με μεμονωμένες χοάνες σπόρων σε κάθε μονάδα σποράς.

Για τον εορτασμό των 75 χρόνων των σπαρτικών μηχανών Amazone μάλιστα, εκτός από όλα τα τρέχοντα μοντέλα, παρουσιάστηκε και μια εκτεταμένη συλλογή παλαιών σπαρτικών μηχανών και συνδυαστικών σπαρτικών μηχανών. Η έκθεση αυτή προσέφερε στους επισκέπτες ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία της εξέλιξης της τεχνολογίας των σπαρτικών μηχανών, ενώ και πολλά ακόμη μηχανήματα, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων λίπανσης και προστασίας των καλλιεργειών, παρουσιάστηκαν από την ομάδα της Amazone σε επίδειξη.

Η τεχνογνωσία στον τομέα της φροντίδας του εδάφους παρουσιάστηκε στο πλαίσιο μιας ειδικής έκθεσης που έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν τα εξειδικευμένα μηχανήματα και εργαλεία για τη συντήρηση χώρων πρασίνου και τη χειμερινή φροντίσα δρόμων.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα στιγμή ήταν το θέμα «Walk of Innovation» στο εκθεσιακό κέντρο, το οποίο οδήγησε τους επισκέπτες σε μια εμπνευσμένη σειρά πρωτοποριακών τεχνολογιών και έξυπνων λύσεων για ακριβή και βιώσιμη γεωργία. Εμπειρογνώμονες από μεγάλο αριθμό εταιρειών ήταν επίσης διαθέσιμοι για προσωπικές συζητήσεις.

Επιπλέον, μεγάλος αριθμός επισκεπτών χρησιμοποίησε τη δωρεάν λεωφορειακή μεταφορά για να επισκεφθεί το υπερσύγχρονο κέντρο ανταλλακτικών στην τοποθεσία Tecklenburg-Leeden. Το νέο κέντρο δοκιμών της Amazone στο Wambergen ήταν ένας άλλος σταθμός. Εκεί η Amazone αναπτύσσει και δοκιμάζει τις πιο πρόσφατες γεωργικές και καλλιεργητικές ιδέες. Παράλληλα, στο φόρουμ εμπειρογνωμόνων «Arable Farming Dialogue», οι τεχνικές παρουσιάσεις και επιδείξεις έδωσαν στους συμμετέχοντες μια βαθύτερη εικόνα σε θέματα αποδοτικότητας, όπως η γεωργία ακριβείας, και τους έδωσαν επίσης τα πρώτα αποτελέσματα του νέου συστήματος «Controlled Row Farming» (CRF).

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Grimme αναβαθμίζει την αυτοκινούμενη REXOR 6300 με καινοτόμες προσθήκες

Η τελευταία γενιά της έξι σειρών μηχανής τεύτλων REXOR 6300 με χωρητικότητα 45 m³ είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά καμπίνας, με βοηθητική μονάδα ελέγχου IBX 200 ISOBUS αριστερό υποβραχιόνιο της καμπίνας, ενώ ο κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη συντήρηση και προσβασιμότητα.

Η αποκλειστική δοκιμή του Deutz-Fahr 6190 TTV στο profi Σεπτεμβρίου

Το 6190 TTV είναι το μικρότερο μοντέλο της τελευταίας σειράς 6 TTV που παρουσίασε η Deutz-Fahr το 2021. Κάτω από αυτά τα πράσινα πλαστικά υπάρχει ένα μέρος νέων εξαρτημάτων που παίρνουν τον πρώτο τους αέρα, μαζί με κάποια πιο παλιά στοιχεία. Πώς «το νέο και το παλιό» συνεργάζονται στην αποκλειστική αυτή δοκιμή;

Προτεινόμενα

Claas: Το «Success Story» των 500.000 θεριζοαλωνιστικών και οι επετειακές εκδόσεις

Η CLAAS από το 1936 «κλειδώνει» ένα ορόσημο κατασκευής 500.000 θεριζοαλωνιστικών, κάτι που θα φέρει και αισθητική διαφοροποίηση στα ειδικά επετειακά μοντέλα LEXION, TRION, EVION και DOMINATOR, τα οποία θα παρουσιαστούν σε διάφορες εμπορικές εκθέσεις και επιδείξεις.

Παρουσιάσεις, δοκιμές και προσφορές στο τριήμερο εκδηλώσεων «Ανοικτές Πόρτες» της Γ.ΧΙΓΚΑΣ ΑΒΕΕ

Το τριήμερο των εκδηλώσεων «Ανοιχτές Πόρτες», διοργανώνεται για 25η φορά στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Γ.Χίγκας ΑΒΕΕ την Παρασκευή 6/9 στην Λάρισα, το Σάββατο 7/9 στην Θεσσαλονίκη και την Κυριακή 8/9 στην Ορεστιάδα.

Υπό την ομπρέλα των αυτοματισμών AEF οι AgXeed, Amazone και Claas

Η ομάδα 3A (ADVANCED AUTOMATION & AUTONOMY) βρίσκεται σε ανοικτή ανταλλαγή απόψεων με άλλους κατασκευαστές καθώς και με το πρόγραμμα πιστοποίησης AEF (Agricultural Industry Electronics Foundation). Αυτό σηματοδοτεί μια τυποποίηση στον τρόπο λειτουργίας πολλών αυτοματισμών αγροτικών μηχανημάτων, που θα λειτουργούν με τρόπο ευθυγραμμισμένο με όσα ορίζει η πιστοποίηση AEF.

Σπορά βάµβακος µε Amazone Precea και John Deere 6120M: Αχτύπητο δίδυµο για σπορά ακριβείας

Η ολοκαίνουρια πνευµατική σπαρτική µηχανή Amazone Precea µαζί µε το τρακτέρ νέο John Deere 6150M µπήκε σε σπορά βάµβακος σε κτήµατα του θεσσαλικού κάµπου, αποδεικνύοντας στην πράξη την ακρίβεια στην τοποθέτηση σπόρων.