H Maschio Gaspardo στην Enovitis in Campo 2024 με το συρόμενο ψεκαστικό Futura TGZ

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Βασισμένο στη σειρά Futura, το συρόμενο φυγοκεντρικό ψεκαστικό με τη μονάδα AVANT TGZ εξειδικεύεται σε αμπελώνες και οπωρώνες, εκεί όπου αποδίδει τα μέγιστα, φροντίζοντας και για την ασφάλεια του χειριστή.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Η Maschio Gaspardo βρέθηκε στην έκθεση Enovitis in Campo 2024, για να παρουσιάσει μεταξύ άλλων το συρόμενο ψεκαστικό Futura TGZ, ένα μηχάνημα σύγχρονο και διαθέσιμο σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις με δεξαμενές από 600 έως 2.000 λίτρα, δίνοντας την άνεση της υψηλού επιπέδου προσαρμογής. Πρόκειται για ένα μοντέλο βασισμένο στα Futura, που χαρακτηρίζεται από τη χρήση της μονάδας AVANT TGZ, ιδιαίτερα εξειδικευμένης για αμπελώνες και οπωρώνες.

Υψηλή απόδοση εμπρόσθιας αναρρόφησης

Η μονάδα AVANT TGZ της Maschio Gaspardo επιτρέπει την αναρρόφηση του αέρα από μπροστά, εξαλείφοντας την εκ νέου αναρρόφηση του φυτοφαρμάκου και του φυλλώματος, απομακρύνοντας τον χειριστή από τη ροή του ψεκασμού. Οι δύο διαθέσιμες παραλλαγές, μία για τον αμπελώνα (TGZ Vineyard) και μία για τον οπωρώνα (TGZ Orchard), βελτιστοποιούν την κατανομή του φυτοθεραπευτικού μείγματος σε σχέση με τον τύπο της καλλιέργειας που πρόκειται να αντιμετωπιστεί. Παράλληλα, στο άκρο των διαχυτών συνδέονται εκτροπείς για την προσαρμογή της περιοχής που υπόκειται σε επεξεργασία.

Για την αντιμετώπιση των διαφορετικών συνθηκών εργασίας, παρέχονται από το βασικό εξοπλισμό ειδικές ορειχάλκινες υποδοχές ακροφυσίων με ένα ακροφύσιο τύπου χαμηλού όγκου και ένα ακροφύσιο τύπου ενάντια στη μετατόπιση (drift). Κατόπιν αιτήματος, διατίθενται ηλεκτρικά διαφράγματα για την παρεμπόδιση της ροής του αέρα στις επιμέρους πλευρές επεξεργασίας, ώστε να αποτρέπεται η μετατόπιση του χημικού μείγματος σε προστατευόμενες ή/και ρυθμιστικές ζώνες.

Μέγιστη μείωση της μετατόπισης

Ανάλογα με τον τύπο του χρησιμοποιούμενου φυτοπροστατευτικού προϊόντος και τις περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν στη φάση της επεξεργασίας, το FUTURA TGZ της Maschio Gaspardo μπορεί να συνδυαστεί με ένα ευρύ φάσμα ακροφυσίων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων καταστολέων. Σε αυτά, η έγχυση αέρα ενεργοποιείται κατά τη φάση ψεκασμού του μείγματος, βαραίνοντας τα σχηματιζόμενα σταγονίδια και ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα να παρασυρθούν από τον άνεμο.

Για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της κάλυψης της επεξεργασίας και να μειωθεί περαιτέρω ο κίνδυνος διάχυτης ρύπανσης, διατίθεται, κατόπιν αιτήματος, ένα κιτ ηλεκτροστατικού ψεκασμού. Χάρη στα ηλεκτρόδια που τοποθετούνται στην έξοδο του αεροδιαχύτη, φορτίζεται το ψεκασμένο προϊόν με θετικά φορτία, έτσι ώστε να έλκεται από τη βλάστηση που είναι εκ φύσεως «προικισμένη» με αρνητικά φορτία.

Η έκδοση ISOTRONIC

Το FUTURA TGZ διατίθεται επίσης σε έκδοση ISOTRONIC με πρωτόκολλο ISObus. Συνδυάζοντάς το με το τερματικό του τρακτέρ ή με τα διάφορα τερματικά που διατίθενται κατόπιν αιτήματος, η διαχείριση του ψεκαστικού μηχανήματος γίνεται απλούστερη, τόσο για τη γεωργία ακριβείας όσο και για τον καλύτερο έλεγχο των λειτουργικών παραμέτρων που χρησιμοποιούνται στο πεδίο.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Fendt Former C με δύο ρότορες, κεντρική μονάδα παράδοσης και πλήθος τεχνολογιών

Τα συλλεκτικά Former C είναι εντελώς καινούργια για το 2024, φέρουν πλήθος τεχνολογικών λύσεων, που προάγουν την άνεση αλλά και την υγεία του υλικού, το οποίο παραδίδεται ποιοτικά και αξιοποιείται αποδοτικά από τους παραγωγούς.

Προτεινόμενα

Claas: Το «Success Story» των 500.000 θεριζοαλωνιστικών και οι επετειακές εκδόσεις

Η CLAAS από το 1936 «κλειδώνει» ένα ορόσημο κατασκευής 500.000 θεριζοαλωνιστικών, κάτι που θα φέρει και αισθητική διαφοροποίηση στα ειδικά επετειακά μοντέλα LEXION, TRION, EVION και DOMINATOR, τα οποία θα παρουσιαστούν σε διάφορες εμπορικές εκθέσεις και επιδείξεις.