H Maschio Gaspardo στην Enovitis in Campo 2024 με το συρόμενο ψεκαστικό Futura TGZ

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Βασισμένο στη σειρά Futura, το συρόμενο φυγοκεντρικό ψεκαστικό με τη μονάδα AVANT TGZ εξειδικεύεται σε αμπελώνες και οπωρώνες, εκεί όπου αποδίδει τα μέγιστα, φροντίζοντας και για την ασφάλεια του χειριστή.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Η Maschio Gaspardo βρέθηκε στην έκθεση Enovitis in Campo 2024, για να παρουσιάσει μεταξύ άλλων το συρόμενο ψεκαστικό Futura TGZ, ένα μηχάνημα σύγχρονο και διαθέσιμο σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις με δεξαμενές από 600 έως 2.000 λίτρα, δίνοντας την άνεση της υψηλού επιπέδου προσαρμογής. Πρόκειται για ένα μοντέλο βασισμένο στα Futura, που χαρακτηρίζεται από τη χρήση της μονάδας AVANT TGZ, ιδιαίτερα εξειδικευμένης για αμπελώνες και οπωρώνες.

Υψηλή απόδοση εμπρόσθιας αναρρόφησης

Η μονάδα AVANT TGZ της Maschio Gaspardo επιτρέπει την αναρρόφηση του αέρα από μπροστά, εξαλείφοντας την εκ νέου αναρρόφηση του φυτοφαρμάκου και του φυλλώματος, απομακρύνοντας τον χειριστή από τη ροή του ψεκασμού. Οι δύο διαθέσιμες παραλλαγές, μία για τον αμπελώνα (TGZ Vineyard) και μία για τον οπωρώνα (TGZ Orchard), βελτιστοποιούν την κατανομή του φυτοθεραπευτικού μείγματος σε σχέση με τον τύπο της καλλιέργειας που πρόκειται να αντιμετωπιστεί. Παράλληλα, στο άκρο των διαχυτών συνδέονται εκτροπείς για την προσαρμογή της περιοχής που υπόκειται σε επεξεργασία.

Για την αντιμετώπιση των διαφορετικών συνθηκών εργασίας, παρέχονται από το βασικό εξοπλισμό ειδικές ορειχάλκινες υποδοχές ακροφυσίων με ένα ακροφύσιο τύπου χαμηλού όγκου και ένα ακροφύσιο τύπου ενάντια στη μετατόπιση (drift). Κατόπιν αιτήματος, διατίθενται ηλεκτρικά διαφράγματα για την παρεμπόδιση της ροής του αέρα στις επιμέρους πλευρές επεξεργασίας, ώστε να αποτρέπεται η μετατόπιση του χημικού μείγματος σε προστατευόμενες ή/και ρυθμιστικές ζώνες.

Μέγιστη μείωση της μετατόπισης

Ανάλογα με τον τύπο του χρησιμοποιούμενου φυτοπροστατευτικού προϊόντος και τις περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν στη φάση της επεξεργασίας, το FUTURA TGZ της Maschio Gaspardo μπορεί να συνδυαστεί με ένα ευρύ φάσμα ακροφυσίων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων καταστολέων. Σε αυτά, η έγχυση αέρα ενεργοποιείται κατά τη φάση ψεκασμού του μείγματος, βαραίνοντας τα σχηματιζόμενα σταγονίδια και ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα να παρασυρθούν από τον άνεμο.

Για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της κάλυψης της επεξεργασίας και να μειωθεί περαιτέρω ο κίνδυνος διάχυτης ρύπανσης, διατίθεται, κατόπιν αιτήματος, ένα κιτ ηλεκτροστατικού ψεκασμού. Χάρη στα ηλεκτρόδια που τοποθετούνται στην έξοδο του αεροδιαχύτη, φορτίζεται το ψεκασμένο προϊόν με θετικά φορτία, έτσι ώστε να έλκεται από τη βλάστηση που είναι εκ φύσεως «προικισμένη» με αρνητικά φορτία.

Η έκδοση ISOTRONIC

Το FUTURA TGZ διατίθεται επίσης σε έκδοση ISOTRONIC με πρωτόκολλο ISObus. Συνδυάζοντάς το με το τερματικό του τρακτέρ ή με τα διάφορα τερματικά που διατίθενται κατόπιν αιτήματος, η διαχείριση του ψεκαστικού μηχανήματος γίνεται απλούστερη, τόσο για τη γεωργία ακριβείας όσο και για τον καλύτερο έλεγχο των λειτουργικών παραμέτρων που χρησιμοποιούνται στο πεδίο.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Vestrum 120 ActiveDrive 8 με φορτωτή Τ και Farmlift 742 στην DLG-Feldtage 2024

Τα τηλεσκοπικά Farmlift είναι πλέον ριζικά αναβαθμισμένα, ενώ η αυξημένη απόδοση του Vestrum 120 ActiveDrive 8 με τον εμπρόσθιο φορτωτή της σειράς T αποτελεί πακέτο αποδοτικό, αφού τρακτέρ και βραχίονας αλληλοβοηθούνται, για να προσφερθεί 35% μεγαλύτερη ανυψωτική ισχύς.

Ξεπερνώντας τα όρια της αυτοματοποίησης με το ρομπότ ζιζανιοκτονίας της FarmWise

Η FarmWise, αξιοποιώντας τη δύναμη της όρασης υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης (AI), βάζει τη ναυαρχίδα Vulcan να διαχειριστεί τα ζιζάνια της Καλιφόρνια. Και το καταφέρνει σε ειδικές καλλιέργειες.

Με 12 νέα χορτοκοπτικά τύπου πεταλούδας στην γκάμα της η Massey Ferguson

Με μεγάλη ποικιλία σε πλάτη εργασίας και στόχευση σε και μια σειρά από διαφορετικούς τύπους πεδίων, η Massey Ferguson φιλοδοξεί να εισέλθει ως λύση στις καλλιέργειες κάθε απαιτητικού παραγωγού με τα συνολικά 12 μοντέλα χορτοκοπτικών στην γκάμα της.

Προτεινόμενα

Με πλήθος αυτοματοποιήσεων τα Fendt Rotana Combi στην έκδοση Profi του 2024

Η Fendt ανακοινώνει ότι η νέα γενιά χορτοδετικών Rotana Combi θα ενσωματώνουν σύντομα χαρακτηριστικά όπως ανάλυση υγρασίας και λειτουργία ζύγισης, ανεβαίνοντας σκαλί στα τεχνολογικά πακέτα που ήδη φέρουν τα μηχανήματα.