Τα παζαρέματα της Agrotica με εγκριτικά Σχεδίων στα χέρια για 2.000 τρακτέρ

Κοινοποίηση:

Agrotica χωρίς Σχέδια Βελτίωσης δεν γίνεται, κάτι που ξέρει καλά η αγορά, µε τους εγχώριους αντιπροσώπους να γεµίζουν τους χώρους της έκθεσης µε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε τρακτέρ και παρελκόµενα προσφέροντας ολοκληρωµένες λύσεις τους δικαιούχους του προγράµµατος. Με τις ουσιαστικές κουβέντες για να «κλείσουν» µηχανήµατα να γίνονται παραδοσιακά µετά την έκθεση, εκτιµάται πως φέτος η αγορά θα κινηθεί κατά 25-30% υψηλότερα σε σχέση µε το 2023 που κατεγράφησαν συνολικά 1.670 ταξινοµήσεις.

AGROTECH ΜΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ-ΜΗΤΣΙΟΛΙΔΗΣ

Χριστόδουλος Μποζατζίδης, ∆ιευθύνων Σύµβουλος

Πάνοπλη εµφανίστηκε η Agrotech SA Μποζατζίδης-Μητσιολίδης στην έκθεση Agrotica όπου φιλοξένησε την πλήρη γκάµα των τρακτέρ John Deere και µία τεράστια σειρά από παρελκόµενα που δίνει λύσεις σε όλες τις ανάγκες των αγροτών. Μεταξύ άλλων, τα βλέµµατα τράβηξαν η ανανεωµένη Σειρά 6R της John Deere αλλά και η πανίσχυρη ερπυστριοφόρα Σειρά 8. Ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν οι καινοτόµες λύσεις αµπελουργίας και δενδροκοµίας της Pellenc όπως είναι οι τρυγητικές µηχανές και τα ραβδιστικά. Μεγάλο ήταν παράλληλα το ενδιαφέρον των επισκεπτών και για τους πατατοεξαγωγείς της AVR. «Πλέον µετακινούµαστε σε ειδικότερες καλλιέργειες δίνοντας ολοκληρωµένες λύσεις σε όλους τους πελάτες», ανέφερε ο διευθύνοντας σύµβουλος της εταιρείας, Χριστόδουλος Μποζατζίδης. Αναφορικά µε το κλίµα της αγοράς σχολίασε: «Έχουµε τα Σχέδια βελτίωσης, ωστόσο ένα πολύ µεγάλο ποσοστό είναι επιλαχόντες. Βέβαια, υπάρχουν οι εξαιρέσεις σε Έβρο και Θεσσαλία. Υπάρχει κίνηση, ενδιαφέρον και σε αυτήν την Agrotica και προσδοκούµε ότι θα γίνουν και πάρα πολλές δουλειές».

 

P J CONDELLIS S.A.

Μπάµπης Μαυρίδης, Γενικός ∆ιευθυντής

Πάνοπλη εµφανίστηκε η P J Condellis S.A. στην 30ή Αgrotica παρουσιάζοντας όλα τα νέα µηχανήµατα των εταιρειών που αντιπροσωπεύει. Από τα New Holland ξεχώρισαν η νέα σειρά δενδροκοµικών µοντέλων T4FS και LP και παρουσιάστηκαν επίσης τα υψηλής ιπποδύναµης T7.300 HD και T7.340 HD. Από την Case IH παρουσιάστηκε η ναυαρχίδα Optum και το νέο Puma 260 αλλά και τα δενδροκοµικά της σειράς Quantum. Παράλληλα στο περίπτερο της εταιρείας το παρών έδωσαν τα περονοφόρα της AUSA, οι καινοτόµες λύσεις στον ξεχωριστό χώρο όπου φιλοξενούνταν οι λύσεις από το τµήµα ακριβείας (GPS, αισθητήρες, drones για ψεκασµό και λίπανση κ.λπ). Παράλληλα εγκαινιάστηκε η νέα συνεργασία µε την εταιρεία Sip που εξειδικεύεται σε χορτοσυλλεκτικά και χορτοκοπτικά. Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Μπάµπης Μαυρίδης, τόνισε πως παρά το γεγονός ότι οι αγρότες είχαν τα εγκριτικά των Σχεδίων Βελτίωσης στα χέρια τους, οι ουσιαστικές κουβέντες για να «κλείσουν» µηχανήµατα θα γίνουν µετά την έκθεση προσδοκώντας σε µία ιδιαίτερα δυναµική επενδυτική κίνηση.

 

ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ

Ανδρέας Παπακωστόπουλος, Service Manager

Τα βραβευµένα στο θεσµό Τρακτέρ της Χρονιάς 2024 ΜcCormick X5 και Landini Rex4 RoboShift Dynamic στην κατηγορία best utility και best specialized αντίστοιχα, ήταν αναπόφευκτα οι δύο πρωταγωνιστές στο χώρο που φιλοξενούσε τον εξοπλισµό της η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος ΑΒΕΕ. Μιλώντας για την παρουσία της εταιρείας στην έκθεση, ο Ανδρέας Παπακωστόπουλος Service Manager στην Πέτρος Πετρόπουλος ΑΒΕΕ, καλωσόρισε επίσης τα νέα τρακτέρ Hattat µε κινητήρα Stage V που υπόσχονται άνεση και οικονοµία ως µία προσιτή και αξιόπιστη λύση για όλες τις αγροτικές εκµεταλλεύσεις. «Πιστεύουµε ότι µε αυτές τις φίρµες θα µπορέσουµε να συνεχίσουµε να βρισκόµαστε στις πρώτες θέσεις των προτιµήσεων» ανέφερε ο κ. Παπακωστόπουλος, ενώ παράλληλα στάθηκε στη µεγάλη ζήτηση που παρατήρησε και λόγω των νέων Σχεδίων Βελτίωσης. Για την πορεία της αγοράς εκτίµησε πως τα επόµενα δύο χρόνια θα είναι πολύ καλές χρονιές για όλη την αγορά.

 

ΑΔΕΡΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ ΑΕΒΜΕ

Αριστείδης Μακρής, ∆ιευθυντής Πωλήσεων & After Sales Αγροτικών Μηχανηµάτων 

Πιστή στο ραντεβού µε την Agrotica, η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ παρουσίασε όλη τη νέα Σειρά 3 της Massey Ferguson, που περιλαµβάνει µηχανήµατα 75 έως και 115 ίππων τα οποία εξοπλίζονται είτε µε καµπίνα είτε παραδίδονται σε έκδοση πλατφόρµας. Παράλληλα η εταιρεία είχε φέρει µαζί της τα µεγάλα εξωχώραφα Massey Ferguson, µε την γκάµα πλέον να περιλαµβάνει και τη νέα Σειρά 9S (φτάνει τους 425 ίππους) που λάνσαρε η MF τον περασµένο Νοέµβριο. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν και παρελκόµενα κατεργασίας εδάφους από τη νέα συνεργασία της εταιρείας µε την πολωνική Unia. Σχετικά µε το κλίµα της αγοράς, ο διευθυντής Πωλήσεων & After Sales Αγροτικών Μηχανηµάτων της εταιρείας, Αριστείδης Μακρής  ανέφερε πως το 2024 µε τις εγκρίσεις των Σχεδίων αναµένεται σαφώς καλύτερο από πέρσι.

 

Α&Φ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΕ

Αλέξανδρος Ιωαννίδης, Αντιπρόεδρος

Στη νέα συνεργασία της εταιρείας Α&Φ Ιωαννίδης ΑΕ µε την εταιρεία BASAK  στάθηκε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Αλέξανδρος Ιωαννίδης. Όπως είπε, πλέον έχει ξεκινήσει µία κανονική ροή στην παραγωγή για να µπορούν να εξοπλίζονται οι Έλληνες αγρότες µε όλη την γκάµα των τρακτέρ που προσφέρει η BASAK µε κινητήρες που έχουν προδιαγραφές ρύπων Euro 5. «Συµπληρώνουµε όλη την γκάµα µε εξωχώραφα 120 ίππων και 80 ίππων δενδροκοµικά. Μέχρι το τέλος του έτους θα ολοκληρωθεί η γκάµα µε 50 ίππους δενδροκοµικά έως 140 ίππων εξωχώραφα», ανέφερε. Ο κ. Ιωαννίδης στάθηκε επίσης και στο ενδιαφέρον που δείχνουν οι παραγωγοί να επενδύσουν λόγω των Σχεδίων Βελτίωσης ενώ αναµένει να «ανοίξουν» οι δουλειές µόλις οι περισσότεροι αγρότες πάρουν τα τελικά εγκριτικά στα χέρια τους για να ολοκληρώσουν τις επενδύσεις τους. «Υπάρχει ενδιαφέρον και η αγορά θα κινηθεί ανοδικά σε σχέση µε πέρσι», τόνισε.

«Η ΔΗΜΗΤΡΑ» ΑΕ

Πάρης Αγγλογάλλος, Εµπορικός ∆ιευθυντής

Αρκετά δραστήρια παρουσιάστηκε η εταιρεία «Η ∆ήµητρα» ΑΕ όπου φιλοξενούσε µία µεγάλα γκάµα τρακτέρ από τις φίρµες Lamborghini, Zetor και Hurlimann καλύπτοντας ανάγκες που ξεκινάνε από τους 50 και φτάνουν έως του 250 ίππους. Όπως ανέφερε ο εµπορικός διευθυντής της εταιρείας Πάρης Αγγλογάλλος, η αγορά είναι προσανατολισµένη στο δενδροκοµικό κατά 65-70% κοµµάτι στο οποίο είναι ιδιαίτερα δηµοφιλείς οι σειρές Lamborhini και Hurlimann οι οποίες εξοπλίζονται και µε λύσεις γεωργίας ακριβείας, καινοτόµα συστήµατα µετάδοσης, GPS και συστήµατα αυτόµατης πλοήγησης. Παράλληλα, ξεχώρισαν τα εξωχώραφα Zetor µε τα Proxima να εξοπλίζονται µε κινητήρες Deutz. «Για το 2024 είµαστε αισιόδοξοι έχουµε κάποιες εγκρίσεις, ο αγρότης συζητάει, ασχολείται και ζητά την προσφορά. Θεωρώ πως ένα 25-30% προς τα πάνω µπορεί να πάει η αγορά φέτος σε σχέση µε πέρσι», σηµείωσε ο κ. Αγγλογάλλος.

 

ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΑΕ

Στέλιος Σταµατίκος, ∆ιευθυντής Πωλήσεων του τµήµατος των τρακτέρ

Η εταιρεία Θεοχαράκης που φέτος κλείνει τα 100 χρόνια στην αγορά µε διαχρονική προσφορά σε όλα τα επίπεδα, ξεχώρισε µε τον εξοπλισµό της Deutz-Fahr και της Same αλλά και µε τον προσοµοιωτή που είχε φέρει µαζί της για να µπορέσουν να δουν οι επισκέπτες από πρώτο χέρι πώς λειτουργούν οι λύσεις γεωργίας ακριβείας που διαθέτει η εταιρεία στα τρακτέρ της. Όπως µας ανέφερε ο διευθυντής Πωλήσεων του τµήµατος των τρακτέρ της Θεοχαράκης Α.Ε, Στέλιος Σταµατίκος η γκάµα των τρακτέρ που παρουσιάστηκε ξεκινάει από τους 50 ίππους και φτάνει έως τους 230 ίππους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν τα δενδροκοµικά της εταιρείας, όπως είναι η Σειρά 5 και µάλιστα τα βλέµµατα τράβηξε το ΤΤV 5105 DF µε αναρτήσεις µπροστά και σύστηµα που του επιτρέπει διεύθυνση στις πίσω ρόδες κατά 30 µοίρες για καλύτερη ροπή. «Η πλειονότητα των αγροτών στην Ελλάδα είναι στις δενδρώδεις καλλιέργειες και έχουµε ένα πλεονέκτηµα σε αυτά», πρόσθεσε ο κ. Σταµατίκος.

 

ELXIS ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Νικόλαος Παντελεηµονίτης, ∆ιευθυντής Πωλήσεων

Γεµάτη νέα µηχανήµατα από τις συνεργασίες µε δυνατά εργοστάσια που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην έκθεση Agrotica ήταν η παρουσία της επιχειρηµατικής Μονάδας Kubota της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ. Πέρα από τα αναγνωρισµένα Kubota που όπως είναι φυσικό είχαν δυναµική παρουσία στο χώρο της εταιρείας, ξεχώρισαν τα µηχανήµατα για την αµπελουργία και όχι µόνο της ισπανικής ID DAVID, ενώ τα βλέµµατα τράβηξε και το πρώτο λανσάρισµα των τρυγητικών µηχανών της Besson από τη Γαλλία. Τα καθιερωµένα δονητικά της Agromelca επίσης ήταν παρών, ενώ ο Νικόλαος Παντελεηµονίτης διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας, αναφέρθηκε και στο νέο σύστηµα αντιπαγετικής προστασίας της Αgrofrost που φέρνει πλέον στην Ελλάδα που µπορεί να σώσει τις καλλιέργειες από τον παγετό. Κατά τον κ. Παντελεηµονίτη, η αγορά κινείται σταθερά µε τα προγράµµατα βέβαια να δίνουν ώθηση αλλά να µην έχουν τη δυναµική των περασµένων Σχεδίων Βελτίωσης.

 

KOUIMTZIS GROUP

Γιώργης Κοκοντίνης, Πωλήσεις Μηχανηµάτων

Τα τελευταία µοντέλα τρακτέρ που ήρθαν στην Ελλάδα από την εταιρεία Fendt, τα δενδροκοµικά 200 V/F/P  αποτέλεσαν πόλο έλξης των επισκεπτών της φετινής Agrotica στο χώρο του KOUIMTZIS Group. Μιλώντας για την παρουσία της εταιρείας στην έκθεση, ο Γιώργης Κοκοντίνης του Τµήµατος Πωλήσεων Μηχανηµάτων, αναφέρθηκε επίσης στην καινοτόµα Σειρά 500 της Fendt που πραγµατοποιεί περίπλοκους αλλά και ελαφρείς χειρισµούς, είναι ιδανικοί και για το χωράφι ενώ µπορούν να εξυπηρετήσουν και τις ειδικές ανάγκες που έχει µία κτηνοτροφική µονάδα.  «Είναι πολύ συµπαγείς, ευέλικτοι και µπορούν να πραγµατοποιήσουν µεγάλο εύρος εργασιών», ανέφερε. Παράλληλα αναφέρθηκε και στη Σειρά 600 που παρουσιάστηκε τον περασµένο Νοέµβριο στην Agritechnica και αναµένεται στο µέλλον στη χώρα µας.

 

Γ. ΧΙΓΚΑΣ ΑΒΕΕ

Γιώργος Χίγκας, ∆ιευθύνων Σύµβουλος

Βροντερό παρών έδωσε η Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ στην έκθεση, και όπως ανέφερε ο διευθύνοντας σύµβουλος της εταιρείας Γιώργος Χίγκας τα βλέµµατα τράβηξε η πλήρης γκάµα εξοπλισµού και τρακτέρ της Claas, ενώ ιδιαίτερο βάρος δόθηκε φέτος και στις θεριζοαλωνιστικές όπου παρουσιάστηκαν τα δύο κορυφαία µοντέλα Lexion και Tucano. Πέρα από την Claas, το βάρος δόθηκε και στη σπορά µε τις µηχανές Gaspardo. Όπως τόνισε ο κ. Χίγκας, ο εξοπλισµός της εταιρείας συνοδεύεται µε εξαιρετικές προσφορές που πλαισιώνουν ιδανικά τα επενδυτικά προγράµµατα όπως τα Σχέδια Βελτίωσης. «Κοιτάζουµε οι λύσεις που δίνουµε να έρθουν και να ταιριάξουν µε την κατάσταση που ζούµε τώρα. Είµαι αισιόδοξος, υπάρχει ενδιαφέρον και γίνονται πράξεις», σηµείωσε.

 

ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΑΕ

Στέργιος Στασινός, Ιδιοκτήτης

H νέας τεχνολογίας σπαρτική Azurit της Lemken, το έξυπνο σκαλιστήρι µε κάµερα από τη Steketee που διαβάζει τη γραµµή σποράς και η σβάρνα άµεσης κατεργασίας Lemken Thulit που θα κυκλοφορήσει πολύ σύντοµα, ξεχώρισαν από την παρουσία της εταιρείας Στασινός ΑΕ στην έκθεση. Παράλληλα, όπως µας ανέφερε ο Στέργιος Στασινός, ιδιοκτήτης της οµώνυµης εταιρείας, η Bogballe εξοπλίζει τον ήδη υπάρχον εξοπλισµό της µε αναβαθµίσεις δωρεάν είτε µε νέα τεχνολογικά επιτεύγµατα στον τοµέα της λίπανσης. Αναφορικά µε το κλίµα της αγοράς, ο κ. Στασινός ανάφερε πως από τους επαγγελµατίες αγρότες υπάρχει πάντα διάθεση να εξελιχθούν και να επενδύσουν, παρά τους προβληµατισµούς που έχουν ξεσηκώσει όλη την αγροτική Ευρώπη.

 

Π. ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΕΤΒΕ

Παναγιώτης Κατσαρός, Ιδρυτής και Πρόεδρος

Το τρακτέρ της Antonio Carraro Tony 8700V ήταν εκείνο που ξεχώρισε από τον φιλόξενο χώρο της εταιρείας Παναγιώτης Κατσαρός ΑΕΤΒΕ. Πρόκειται για ένα τρακτέρ µε αυτόµατο σασµάν Vario και πολλά καινοτόµα χαρακτηριστικά, που είναι σε θέση να σηκώσει κάθε είδους παρελκόµενο. «∆ίνουµε µεγάλη βαρύτητα σε αυτά τρακτέρ, γιατί πιστεύω πως είναι το τρακτέρ του µέλλοντος.

Τα επόµενα χρόνια, δενδροκοµικά και αµπελουργικά τρακτέρ θα είναι µε αυτόµατο σασµάν Vario», τόνισε µε ενθουσιασµό µιλώντας για τα Tony 8700V, ο ιδρυτής της εταιρείας Παναγιώτης Κατσαρός. «Περιµένουµε τις τελικές εγκρίσεις των Σχεδίων Βελτίωσης και υπάρχει ένα έντονο ενδιαφέρον από τους αγρότες για να ανανεώσουν τον µηχανολογικό τους εξοπλισµό», σχολίασε σχετικά µε το κλίµα της αγοράς ο κ. Κατσαρός.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Valtra Coach: Εξοικονόμηση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων με νέα εφαρμογή

Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, η Valtra επιχειρεί να κάνει όλους ανεξαιρέτως τους χειριστές των τρακτέρ της ικανούς να μειώνουν όσο το δυνατόν περισσότερο την κατανάλωση καυσίμου, κάτι που οδηγεί και σε μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Από το 2026 αγροβολταϊκά με ανανεώσιμες πρώτες ύλες φέρνει η AgroSolar Europe

Δομές στήριξης φωτοβολταϊκών χωρίς χάλυβα επιχειρεί να εισάγει στην αγορά η AgroSolar Europe GmbH από το Βερολίνο, που θέλει να αντικαταστήσει τα στοιχεία στήριξης με με ανανεώσιμες πρώτες ύλες, όπως λινάρι ή ίνες ξύλου.

Προτεινόμενα

Με σύμμαχο τη Trimble στα συστήματα γεωργίας ακριβείας ο όμιλος AGCO

AGCO και Trimble PTx υπογράφουν συνεργασία για περαιτέρω διεύρυνση των τεχνολογιών στα μηχανήματα του ομίλου AGCO, κάτω από την ομπρέλα του οποίου βρίσκονται η Fendt, η Massey Ferguson, η Valtra και άλλες κατασκευάστριες.