Με υπογραφή GUSS και John Deere το πρώτο αυτόνομο και ηλεκτροκίνητο ψεκαστικό

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Οι GUSS και John Deere συνεργάστηκαν και, απ΄ότι φαίνεται, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα αυτοκινούμενο, ηλεκτροκίνητο ψεκαστικό, το οποίο κινείται αυτόνομα. Η πρώτη του εμφάνιση έγινε στην έκθεση World Ag Expo 2024.

Στην Καλιφόρνια και στην World Ag Expo 2024, η John Deere και η GUSS Automation παρουσίασαν τον πρώτο και μέχρι στιγμής μοναδικό στον κόσμο πλήρως ηλεκτρικό, αυτόνομο, αυτοκινούμενο ψεκαστικό οπωρώνων, το Electric GUSS.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Απριλίου

Βασισμένο στα αυτόνομα ψεκαστικά της GUSS που παρουσιάστηκαν το 2023, αυτό το πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο όχι μόνο κινείται αυτόνομα αλλά επιτρέπει και τον εξ αποστάσεως έλεγχο πολλαπλών ψεκαστικών για την αύξηση της παραγωγικότητας με μεγαλύτερη ακρίβεια εφαρμογής και χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό GPS, Light Detection and Ranging (LiDAR) και τεχνολογίας για ακριβή κάλυψη, με το Electric GUSS ένας μόνο χειριστής μπορεί να ελέγχει και να παρακολουθεί έως και οκτώ μηχανήματα GUSS εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας έναν φορητό υπολογιστή, χωρίς να χρειάζεται να εκτεθεί σε επεμβάσεις.

Το μηχάνημα περιλαμβάνει ένα σύστημα ανίχνευσης ζιζανίων με τοπικό ψεκασμό μόνο όπου είναι απαραίτητο. Αυτή η τεχνολογία ανίχνευσης μειώνει σημαντικά τη συνολική ποσότητα ζιζανιοκτόνου, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση έως και 90% της δραστικής ουσίας.

Το ηλεκτρικό GUSS χρησιμοποιεί μπαταρίες Kreisel με επαρκή αυτονομία για μια ολόκληρη βάρδια εργασίας όταν είναι πλήρως φορτισμένο. Η ικανότητα αυτόνομης κίνησης περιλαμβάνει επίσης πολλαπλά χαρακτηριστικά ασφαλείας για την αποφυγή κινδύνων και την αυτόματη αναστολή της λειτουργίας ψεκασμού όταν βρίσκονται άνθρωποι σε άμεση επαφή.

Το ψεκαστικό έχει μήκος 7,16 μέτρα, ύψος 1,93 μέτρα και πλάτος λειτουργίας από 2,54 έως 5,8 μέτρα, ενώ οι υδραυλικά ρυθμιζόμενοι καθ΄ύψος βραχίονες ψεκασμού μπορούν να ανασηκώνονται προς τα πάνω και προσφέρουν απόσταση μεταξύ των σειρών από 5,5 έως 6,7 μέτρα.

«Οι καλλιεργητές ζήτησαν ένα αυτόνομο μηχάνημα ζιζανιοκτονίας. Περάσαμε αυτήν την ιδέα στο επόμενο επίπεδο εφαρμόζοντας τεχνολογία ανίχνευσης ζιζανίων για να δώσουμε στον καλλιεργητή ένα μηχάνημα που προσφέρει τεράστια αξία. Η χαμηλότερη χρήση χημικών βοηθά τον καλλιεργητή να μειώσει το κόστος και είναι όφελος για το περιβάλλον», είχε δηλώσει ο Gary Thompson, COO της GUSS Automation, στο παρελθόν.

trattoriweb

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Govor: Αυτοματοποίηση των εργασιών με το ρομποτικό τρακτέρ της Agovor

H εταιρεία από τη Νέα Ζηλανδία παρουσιάζει τη δική της εκδοχή στα ρομποτικά μηχανήματα, λανσάροντας το μικρό όχημα Govor, ικανό να κινείται ελισσόμενο ανάμεσα σε καλλιέργειες με τη βοήθεια RTK-GPS και άλλων βοηθητικών τεχνολογιών.

Προτεινόμενα

Μέγιστη ευελιξία ακόµη και στα πιο στενά χωράφια με τα ανανεωμένα τα New Holland Τ4F S

Με τέσσερα µοντέλα που αποδίδουν 75-110 ίππους (ονοµαστικούς) από έναν συµπαγή και ισχυρό κινητήρα FPT, τα τρακτέρ T4F S έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες των παραγωγών που δραστηριοποιούνται σε οπωρώνες, αµπελώνες και θερµοκήπια.

Govor: Αυτοματοποίηση των εργασιών με το ρομποτικό τρακτέρ της Agovor

H εταιρεία από τη Νέα Ζηλανδία παρουσιάζει τη δική της εκδοχή στα ρομποτικά μηχανήματα, λανσάροντας το μικρό όχημα Govor, ικανό να κινείται ελισσόμενο ανάμεσα σε καλλιέργειες με τη βοήθεια RTK-GPS και άλλων βοηθητικών τεχνολογιών.

Παγκόσµια πρεµιέρα για τις νέες θεριζοαλωνιστικές μηχανές John Deere S7

Θέτοντας νέα πρότυπα στην αυτοµατοποίηση και την παραγωγικότητα της συγκοµιδής, η John Deere παρουσίασε στο Commodity Classic στο Χιούστον του Τέξας των ΗΠΑ τη νέα θεριζοαλωνιστική S7, ένα µηχάνηµα που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει αυξηµένη και εξίσου υψηλή παραγωγικότητα µέσω του προηγµένου αυτοµατισµού συγκοµιδής.

Ο όμιλος AGCO και η John Deere σκοράρουν στις πωλήσεις τρακτέρ Ευρώπης

Η Γαλλία ενίσχυσε τη θέση της ως η μεγαλύτερη αγορά τρακτέρ στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας 35.665 (+2,3%) από τα περίπου 140.000 νέα τρακτέρ που ταξινομήθηκαν πέρυσι. Η AGCO κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό τρακτέρ (20.243) στις τρεις πρώτες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ η John Deere πιάνει κορυφή στη Γαλλική αγορά.