Στα χέρια του Αγρότη της Χρονιάς Μιλτιάδη Χαρένη το νέο Amazon UX4200

Κοινοποίηση:

του Γιώργου Κοντονή

Γνωστός για την αξιοποίηση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας στην αγροτική επιχείρηση που διατηρεί στη Νέα Γωνιά, Χαλκιδικής η επιλογή του Μιλτιάδη Χαρένη να συνεργαστεί για ακόµη µία φορά µε την Γ. Ι Αντωνάκης ΑΒΕΕ για την αγορά ενός ψεκαστικού παρουσιάζει το δικό της ενδιαφέρον.

Ο δραστήριος παραγωγός που αναδείχτηκε Αγρότης της Χρονιάς 2023 στον θεσµό της Αgrenda, επέλεξε το Amazone UX4200 Special για την φυτοπροστατευτική φροντίδα της εκµετάλλευσής του, µία επιλογή που µόνο τυχαία δεν είναι. «Το ψεκαστικό Amazone UX4200 είναι το νέο απόκτηµα της επιχείρησης και νοµίζω µε αυτό το µηχάνηµα κλείνει ο κύκλος των µηχανηµάτων και ολοκληρώνεται η γεωργία ακριβείας σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο κ. Χαρένης. Περιγράφοντας τον λόγο για τον οποίο το επέλεξε, µίλησε για ένα ψεκαστικό µε το οποίο µπορεί να κάνει διαφοροποιηµένο ψεκασµό ακολουθώντας από εντολές από χάρτες. «Θα δούµε που έχουµε πολύ µύκητα ή λιγότερο να ρίξουµε διαφοροποιηµένα κιλά και φάρµακο στο χωράφι µας», ανέφερε, κάνοντας λόγο για ένα µηχάνηµα που βοηθάει στην εξοικονόµηση εισροών στις εκµεταλλεύσεις.

Η τεχνολογία που κρύβεται στα µπεκάκια

Ο κ. Χαρένης παράλληλα µίλησε για το πρωτοποριακό σύστηµα ψεκασµού που ενσωµατώνει το νέο του απόκτηµα: « Το Amazone UX4200 Special διαθέτει ένα πρωτοποριακό σύστηµα ψεκασµού. Έχουµε 4 µπεκάκια σε κάθε σηµείο ψεκασµού το οποίο είναι µε ηλεκτροβαλβίδες και µπορεί αναλόγως αυτό που ζητάµε από την ταχύτητα ή τα λίτρα µόνο του να επιλέγει να ανοίγει ένα µπεκ, δεύτερο, τρίτο ή και τέταρτο. Επίσης πολύ σηµαντικό είναι όταν είµαστε στο κεφάλωµα και στρίβουµε για να πάρουµε το κεφάλωµα του χωραφιού η εσωτερική µπάρα πάντα καθυστερεί και µας ρίχνει περισσότερο φάρµακο µε αποτέλεσµα να επηρεάζουµε την απόδοση του φυτών και να κάνουµε και σπατάλη», ανέφερε.

Αναφορικά µε την µπάρα, αυτό το ψεκαστικό µπορεί από µόνο του να κλείνει τα ακροφύσια όσο πρέπει για να µην ρίξει παραπάνω προϊόν στο χωράφι. «Αυτό το ψεκαστικό από την εσωτερική µπάρα από µόνο του κλείνει όσα πρέπει για να µην ρίξει παραπάνω και από την εξωτερική πλευρά η οποία τρέχει µε µεγαλύτερη ταχύτητα επίσης µπορεί από εκεί να ανοίξουν όλα τα µπεκάκια και να κάνουµε ένα σωστό ψεκασµό», ανέφερε ο έµπειρος αγρότης. Παράλληλα, στάθηκε και στο section control (τµηµατικός έλεγχος) που ενσωµατώνει το µηχάνηµα σε κάθε µπεκ και µπορεί έτσι «να σταµατάει εκεί που πάµε να ξαναψεκάσουµε και περίπου µε αυτό γλυτώνουµε το 80% της επικάλυψης όταν κλείνουµε τα κεφαλώµατα στο χωράφι µας».

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Συμμαχία Kubota και Allianz Hydrogen Engine για περαιτέρω ανάπτυξη κινητήρων υδρογόνου

Η κίνηση αυτή αποτελεί την τελευταία πρωτοβουλία της επιχειρηματικής μονάδας Kubota Engines Europe, η οποία προωθεί τη χρήση διαφόρων εναλλακτικών καυσίμων, όπως το υδρογόνο. Η τελευταία προσθήκη ο 3,8 λίτρων απόδοσης 85 kW για χρήση και σε τρακτέρ

Με βραβείο σχεδιασμού Red Dot πλέον η ναυαρχίδα MF 9S από την Massey Ferguson

Η ναυαρχίδα MF 9S στέφεται νικητής στα βραβεία σχεδιασμού της κατηγορίας από το θεσμό Red Dot, με τη διεθνή επιτροπή να απονέμει το βραβείο κυρίως για την καινοτόμο λύση Protect-U και της καμπίνας, στοιχεία που ξεχώρισαν και στη σειρά 8S.

Προτεινόμενα

Ακριβής και αποδοτική η τεχνική λίπανσης των διανομέων Bogballe

Ο κατασκευαστής λιπασματοδιανομέων Bogballe καταφέρνει επιτυχημένη διανομή χωρίς την ανάγκη άμεσων, έμμεσων ή κρυφών ρυθμίσεων από τον χρήστη και, το πιο σημαντικό, χωρίς να φορτώνει τον λιπασματοδιανομέα με περίπλοκα και δαπανηρά στην συντήρηση ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά υποβοηθήματα.

Συμμαχία αυτονομίας των Amazone, Claas, AgXeed προσφέρει νέες δυνατότητες στα συμβατικά τρακτέρ

Η AgXeed, η Amazone και η Claas προωθούν καθολικά τις αυτόνοµες λύσεις τους που θα µπορούσαν να ωφελήσουν όλους τους κατασκευαστές, δηµιουργώντας το δίκτυο 3Α που απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για συνεργασίες.