Παγκόσμιο ρεκόρ με 1.587 δεμάτια σε 24 ώρες για το FastBale της Kverneland

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Συνολικά 1.587 τυλιγμένα στρογγυλά δεμάτια κατάφερε να φτιάξει η χορτοδετική FastBale της Kverneland, σπάζοντας κάθε ρεκόρ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Σεπτεμβρίου 2024

Στις 2 Ιουλίου, μια ομάδα της Kverneland Group Sweden ξεκίνησε μια προσπάθεια για παγκόσμιο ρεκόρ στο αγρόκτημα του Bro Godås στο Säffle της Σουηδίας. Ο στόχος ήταν να επιτευχθεί ο μέγιστος αριθμός δεματιών που παράγονται μέσα σε 24 ώρες συνεχούς λειτουργίας.

Ο Oscar Svantesson Mander δέχτηκε την πρόκληση χρησιμοποιώντας ένα τρακτέρ 240 ίππων και τον πιο πρόσφατο συνδυασμό χορτοδετικού-τυλιχτικού Non-Stop της Kverneland, το «Kverneland FastBale Premium». Η προσπάθεια είχε ως αποτέλεσμα το παγκόσμιο ρεκόρ των 1.587 τυλιγμένων δεματιών. Η καταγραφή πραγματοποιήθηκε υπό πλήρεις πρακτικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου μετακίνησης μεταξύ των αγρών, της συντήρησης των μηχανημάτων και της αντικατάστασης του διχτυού/μεμβράνης, τα οποία συνυπολογίστηκαν στο συνολικό χρόνο δεματιάσματος.

Ο Per Frankelius, αναπληρωτής καθηγητής του πανεπιστημίου του Linköping (Agtech Sweden) ήταν μάρτυρας της προσπάθειας. Χρησιμοποιώντας το νέο σύστημα τηλεματικής «Kverneland Sync», ο ίδιος και τα μέλη της ομάδας ενημερώνονταν συνεχώς για τις κρίσιμες παραμέτρους και τους δείκτες απόδοσης του μηχανήματος μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Kverneland FarmCentre. «Ήταν υπέροχο που είδαμε και βιώσαμε την ευκολία χρήσης ενός τέτοιου συστήματος Non-Stop», ανέφερε ο Oscar Svantesson Mander μετά την οδήγηση τις πρώτες ώρες της προσπάθειας.

«Είναι πολύ πιο άνετο και βολικό να μη χρειάζεται να σταματάμε το τρακτέρ κάθε λεπτό. Δεν θα είχαμε ποτέ επιτύχει αυτή την απόδοση αν έπρεπε να το κάνω». Αυτό είναι μια πραγματική απόδειξη του τρόπου με τον οποίο το Kverneland FastBale Premium λειτουργεί, καθώς μπορεί να τυλίγει συνεχώς μπάλες χωρίς να σταματάει. Αυτό το ρεκόρ είναι αξιοσημείωτο και για τον λόγο ότι το πετύχαμε σε πραγματικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου μετακίνησης μεταξύ των χωραφιών.»

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Συνεργασία PJ Condellis S.A. και Raven για νέας γενιάς αυτοματισμούς στο χωράφι

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των καινοτόμων συστημάτων γεωργίας ακριβείας της Raven από την P.J. Condellis S.A., επίσημο αντιπρόσωπο της Raven στην Ελλάδα, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 στο αμφιθέατρο «Aliki Perroti Educational Center” της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η εκδήλωση προσέλκυσε επαγγελματίες από τον αγροτικό τομέα, εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης καθώς και στελέχη αλλά και εκπαιδευτικό προσωπικό με τους μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ισχύ και ευελιξία σε ένα καλαίσθητο τρακτέρ 75 ίππων ενσωματώνει η TYM στο νέο της TYM78

Πολυχρηστικό, όμορφο και αποδοτικό θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το νέο TYM78, το τρακτέρ της κορεατικής φίρμας, το οποίο εντάσσεται στην κατηγορά Compact Utility και έρχεται με πολλές αξιώσεις μέσα στον ανταγωνισμό.

Με υποδειγματικό τρόπο στον ψεκασμό του αμπελιού το αυτόνομο Yanmar YV01

Στην παραγωγή περισσότερων με περιβαλλοντική βιωσιμότητα και εξοικονόμηση πόρων στοχεύει το νέο ρομπότ της Yanmar, το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε και διασχίζει το έδαφος αφήνοντας καλύτερο αποτέλεσμα ψεκασμού με φιλικότητα στο περιβάλλον.

Προτεινόμενα

Στην ευκολία χρήσης επικεντρώθηκε η Pöttinger για τις νέες σπαρτικές Vitasem

Τα νέα μοντέλα διαθέτουν έως και 25% μεγαλύτερες χοάνες για αυξημένη χωρητικότητα σπόρων, διευκολύνοντας για μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ των γεμισμάτων και βελτιώνοντας τη συνολική απόδοση.

Με ισχύ έως και 106 ίππους και νέα χαρακτηριστικά τα SAME Dorado του 2024

Το μοντέλο του 2024 φέρνει ανανεωμένα χαρακτηριστικά για βελτιστοποιημένη χρήση σε κλασικές εκμεταλλεύσεις, σε ευρύχωρους οπωρώνες, σε αχυρώνες, αλλά και σε εκμεταλλεύσεις αφιερωμένες στην πράσινη

Kverneland και DAT ενώνουν δυνάμεις για νέα προηγμένα συστήματα ψεκασμού

Η εταιρική συμφωνία μεταξύ του Ομίλου Kverneland και της Dimensions Agri Technologies (DAT) θα την επιταχύνει την εξέλιξη στην αγορά των συστημάτων ψεκασμού ακριβείας, αρχικά με τη συνδρομή της DAT στις μονάδες της Kverneland.