Εξάμετρη έκδοση της σπαρτικής Precea στην γκάμα TCC της Amazone

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η Amazone υλοποιεί όσα είχε προαναγγείλει πριν ένα περίπου χρόνου, εισάγοντας στην γκάμα της την Precea 6000-TCC με πλάτος εργασίας 6 μέτρα, κεντρικό σύστημα τροφοδοσίας ή χοάνες σε κάθε μονάδα.

Με βασικό χαρακτηριστικό τον εξοπλισμό με το κεντρικό σύστημα τροφοδοσίας σπόρων Central Seed Supply ή τις χοάνες σε κάθε μονάδα έρχεται η εξάμετρη εκδοχή των Precea TCC της Amazone, είδηση που λίγο-πολύ ήταν γνωστή, αφού η εταιρεία το είχε αναγγείλει.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαΐου 2024

Η Amazone λανσάρει την Precea 6000-TCC και προσφέρει και στις δύο εκδόσεις παροχής σπόρων μια μεγάλη χοάνη λιπασμάτων ενός θαλάμου με χωρητικότητα χοάνης 3.000 λ. και μια κεντρική μονάδα μέτρησης λιπασμάτων. Οι οκτώ σειρές μπορούν να ρυθμιστούν σε πλάτος σειράς 70, 75 και 80 εκ. Σύντομα θα είναι επίσης διαθέσιμα και πλάτη γραμμής 45 και 50 εκ με 12 σειρές, για να συμπληρωθεί το πρόγραμμα για καλλιέργειες με στενότερες σειρές, όπως τεύτλα, ελαιοκράμβη ή σόγια. Η χρήση της μονάδας θα είναι δυνατή με τρακτέρ μεσαίας ισχύος από 110 kW (150 ίπποι).

Κεντρική τροφοδοσία σπόρων για υψηλή απόδοση

Με την επιλογή της κεντρικής χοάνης σποράς, διατίθεται χωρητικότητα 850 λίτρων για υψηλές εκτάσεις. Σύμφωνα με την Amazone, το μεγάλο και εύκολα προσβάσιμο άνοιγμα της χοάνης επιτρέπει την πολύ απλή και γρήγορη πλήρωση μέσω μεγάλων σάκων, ενώ η παροχή σπόρων είναι αυτορυθμιζόμενη με αυτό το σύστημα.

Με ροή αέρα μεταφέρεται το σπόρος από την κεντρική χοάνη μέσω της μονάδας τροφοδοσίας στις μονάδες συλλογής πάνω από κάθε μονάδα σποράς. Αυτές λειτουργούν ως μονάδες προσωρινής αποθήκευσης και, όταν επιτευχθεί η μέγιστη στάθμη πλήρωσης σε αυτή τη χοάνη, η ροή αέρα και συνεπώς η παροχή σπόρων διακόπτονται αυτόματα.

Αποκεντρωμένη χοάνη σπόρων για ευέλικτη εργασία

Στην αποκεντρωμένη έκδοση, από την άλλη, οι χοάνες σποράς των 70 λίτρων βρίσκονται η καθεμία στη μονάδα σποράς. Αυτό το σύστημα προσφέρει πλεονεκτήματα για γρήγορες αλλαγές σπόρων σε εκμεταλλεύσεις με διαφορετικές καλλιέργειες ή σε εργολάβους με διαφορετικές απαιτήσεις πελατών. Η πλήρωση με μικρές μονάδες σποράς και το άδειασμα με συχνές αλλαγές σπόρων μπορούν να ολοκληρωθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία. Επιπλέον, οι διανομείς μικροκόκκων μπορούν να εξοπλιστούν με χοάνη χωρητικότητας 17 λίτρων η κάθε μία, αυξάνοντας έτσι την ευελιξία ακόμη και σε μικρότερες κατασκευές.

Σκαλιστήρι ακριβείας για κάθε έδαφος

Για το διαχωρισμό των σπόρων, η Amazone βασίζεται στο PreTeC με διαχωρισμό υπό πίεση. Ο σπόρος πιέζεται στον δίσκο διαχωρισμού με πεπιεσμένο αέρα και διαχωρίζεται καθαρά από τρεις κυλίνδρους στις διάτρητες οπές. Για την ανακούφιση του οδηγού, η ρύθμιση των ξυστρών γίνεται αυτόματα μέσω του SmartControl.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Σπαρτική Lemken Solitair DT: Βγάζει τα µεγάλα όπλα

Η Lemken ολοκλήρωσε τη σειρά Solitair DT με την προσθήκη ενός εννιάμετρου μοντέλου με πλάτος κάτω των 3,0 μ. και ύψος 4,0 μ. Ρίχνουμε μια ματιά στο πεδίο και μαθαίνουμε τις λεπτομέρειες.

Claas: Το «Success Story» των 500.000 θεριζοαλωνιστικών και οι επετειακές εκδόσεις

Η CLAAS από το 1936 «κλειδώνει» ένα ορόσημο κατασκευής 500.000 θεριζοαλωνιστικών, κάτι που θα φέρει και αισθητική διαφοροποίηση στα ειδικά επετειακά μοντέλα LEXION, TRION, EVION και DOMINATOR, τα οποία θα παρουσιαστούν σε διάφορες εμπορικές εκθέσεις και επιδείξεις.

Προτεινόμενα

Συμμαχία αυτονομίας των Amazone, Claas, AgXeed προσφέρει νέες δυνατότητες στα συμβατικά τρακτέρ

Η AgXeed, η Amazone και η Claas προωθούν καθολικά τις αυτόνοµες λύσεις τους που θα µπορούσαν να ωφελήσουν όλους τους κατασκευαστές, δηµιουργώντας το δίκτυο 3Α που απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για συνεργασίες.

Amatechnica 2024: Επιδείξεις μηχανημάτων στο πεδίο αφιερωμένες στην Amazone

Στα κεντρικά της Amazone στη Γερμανία, όσοι παρευρέθηκαν είδαν από κοντά και σε πραγματικές δοκιμές τα μηχανήματα της εταιρείας να εργάζονται με στόχο τη βιωσιμότητα και την απόδοση. Η ιστορία της κατασκευάστριας αλλά και η λειτουργία της πνευματικής σπαρτικής Precea 6000-TCC εντυπωσίασαν.

Συμμαχία αυτονομίας των Amazone, Claas, AgXeed προσφέρει νέες δυνατότητες στα συμβατικά τρακτέρ

Η AgXeed, η Amazone και η Claas προωθούν καθολικά τις αυτόνοµες λύσεις τους που θα µπορούσαν να ωφελήσουν όλους τους κατασκευαστές, δηµιουργώντας το δίκτυο 3Α που απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για συνεργασίες.