Η νέα σπαρτική Amazone Cataya Special EcoLine των τριών μέτρων στη βάση της σειράς

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η Amazone εμπλουτίζει την γκάμα των σπαρτικών Cataya και το μοντέλο Special EcoLine των τριών μέτρων εισάγεται ως ένα πιο προσιτό αλλά ταυτόχρονα υψηλή απόδοσης μηχάνημα.

Η νέα Cataya 3000 (3,0 μ.) Special EcoLine είναι το βασικό μοντέλο της σειράς από την Amazone, περιγράφεται ως ένα μοντέλο υψηλής απόδοσης και προσιτό ως προς το κόστος κτήσης, συμπληρώνοντας τη γκάμα των αναρτώμενων παρελκομένων.

Ουσιαστικά η Cataya 3000 Special EcoLine είναι ο διάδοχος της AD 3000 Super, που έφυγε από τη γραμμή παραγωγής στο τέλος του 2023, με το μεγάλο άνοιγμα της χοάνης σπόρων 650 λίτρων του νέου μοντέλο να αποτελεί την πρώτη μεγάλη αλλαγή, με όφελος τη γρήγορη πλήρωση χωρίς απώλειες.

Διατίθεται 24 στελέχη RoTeC με μονό δίσκο χωρίς ανάγκη συντήρησης, ενώ η απόσταση μεταξύ των σειρών είναι 12,5 εκ. και ο δίσκος καθοδήγησης βάθους Control 10 ή ο κύλινδρος καθοδήγησης βάθους Control 25 αποτρέπει την προσκόλληση του χώματος στους δίσκους σποράς.

Η σβάρνα Exact λέγεται ότι εξασφαλίζει λειτουργία χωρίς μπλοκαρίσματα ακόμη και σε μεγάλους όγκους επιφανειακών υπολειμμάτων. Εκτός από την αλλαγή του πλάτους των γραμμών, το τερματικό AmaLog+ παρέχει επίσης μετρητές στρεμμάτων και συνολικής έκτασης, έλεγχο της στάθμης πλήρωσης και παρακολούθηση της ταχύτητας της μηχανικής κίνησης, ενώ τα πίσω φώτα είναι στάνταρ.

Η βαθμονόμηση ελέγχεται μέσω του SmartCenter. Η μονάδα δοσομέτρησης βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του μηχανήματος και προεπιλέγεται μέσω μιας λαβής που προσαρμόζει το κάτω πτερύγιο στους διάφορους τύπους σπόρων και ρυθμούς σποράς.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο σύστημα μέτρησης Precis φέρνει ως πλεονέκτημα το μειωμένο χρόνο εγκατάστασης, ενώ τα διαφράγματα κλείστρου, με δύο θέσεις ασφάλισης, διευκολύνουν την αλλαγή μεταξύ διαφορετικών τύπων σπόρων. Τα νέα ενσωματωμένα συστήματα εξόδου αποτρέπουν την δημιουργία γεφυρών και απλοποιούν τον καθαρισμό της χοάνης.

Ο άξονας σποράς κινείται μηχανικά μέσω της κίνησης των τροχών εδάφους. Το σύστημα γρήγορης σύνδεσης QuickLink επιτρέπει το συνδυασμό της σπαρτικής με την περιστροφική σβάρνα KE Rotamix ή τους περιστροφικούς καλλιεργητές KX και KG Cultimix χωρίς εργαλεία.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Στους πρωταγωνιστές της κατηγορίας 100-120 ίππων στην Ευρώπη τα Kioti HX

Με τα τρία μοντέλα της, HX9010, HX1001 και HX1201, η Kioti έλκει ολοένα και περισσότερους πελάτες της ευρωπαϊκής αγοράς, καθόλου τυχαία από όσο φαίνεται, αφού η συγκεκριμένη σειρά διατίθεται με αρκετά πλούσιο εξοπλισμό, ανταγωνιστικό των Ευρωπαίων κατασκευαστών.

Ρολάρει µε νέο στυλ η άνετη χορτοδετική New Holland Roll Baler 125

Κάτω από το ανανεωµένο στυλ των χορτοδετικών σταθερού θαλάµου Roll Baler 125 της New Holland, µε και χωρίς τυλιχτικό, υπάρχει µία σειρά από βελτιώσεις και ενισχύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν υψηλή παραγωγικότητα και ευκολία χρήσης.

Με ρυθμό ανάπτυξης 28,3% έως το 2030 η αγορά ηλεκτρικών και υβριδικών τρακτέρ

Έως το 2030, τα ηλεκτρικά τρακτέρ στο φάσμα 51-100 ίππων θα αντιπροσωπεύουν ένα καλό μερίδιο αγοράς παγκοσμίως, με ρυθμό ανάπτυξης 28,3%, αποτέλεσμα των αυστηρών κανόνων για τις εκπομπές ρύπων, την αυξανόμενη ζήτηση για λύσεις γεωργίας ακριβείας και το ενδιαφέρον για αθόρυβα τρακτέρ που χρησιμοποιούνται σε αμπελώνες και γαλακτοκομικές εφαρμογές.

Προτεινόμενα

Συμμαχία αυτονομίας των Amazone, Claas, AgXeed προσφέρει νέες δυνατότητες στα συμβατικά τρακτέρ

Η AgXeed, η Amazone και η Claas προωθούν καθολικά τις αυτόνοµες λύσεις τους που θα µπορούσαν να ωφελήσουν όλους τους κατασκευαστές, δηµιουργώντας το δίκτυο 3Α που απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για συνεργασίες.

Στα χέρια του Αγρότη της Χρονιάς Μιλτιάδη Χαρένη το νέο Amazon UX4200

Γνωστός για την αξιοποίηση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας στην αγροτική επιχείρηση που διατηρεί στη Νέα Γωνιά, Χαλκιδικής η επιλογή του Μιλτιάδη Χαρένη να συνεργαστεί για ακόµη µία φορά µε την Γ. Ι Αντωνάκης ΑΒΕΕ για την αγορά ενός ψεκαστικού παρουσιάζει το δικό της ενδιαφέρον.