Η διαφορά που κάνει 20 χρόνια εξέλιξης στον αλωνισμό με τις μηχανές της New Holland

Κοινοποίηση:

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι τα µοντέλα CX της New Holland κυκλοφόρησαν στην αγορά πριν από 20 χρόνια, επειδή τα χρόνια που µεσολάβησαν η γκάµα των θεριζοαλωνιστικών δεν άλλαξε πολύ εξωτερικά. Κάτω από τα πάνελ όµως είναι µια πολύ διαφορετική ιστορία. Παρακάτω βλέπουµε τα 20 χρόνια εξέλιξης, από την CX860 του 2002 στην CX8.90 του 2022.

Όταν η New Holland λάνσαρε τις νέες θεριζοαλωνιστικές µηχανές CX το 2002, έφερε όλη τη γκάµα στην επικαιρότητα σε σύγκριση µε το «µεταλλικό κουτί» του TX. Η νέα CX, αντίθετα, είχε καµπυλόγραµµο στυλ, τύµπανο αλωνισµού διαµέτρου 75 εκ., έως 374 ίππους ισχύ, µέγιστη χωρητικότητα δεξαµενής σιτηρών 10,5m³ και καµπίνα για να αισθάνεστε καλά.

Πράγµατι, το στυλ δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου, αλλά η New Holland δεν έχει σταµατήσει να εξελίσσει το CX – από την κεφαλή και το τύµπανο αλωνισµού µέχρι τον κινητήρα, το πλαίσιο και την καµπίνα. Αυτό αναδεικνύεται στη σύγκριση ενός CX860 ηλικίας 22 ετών µε ένα CX8.90 δύο ετών.

Και τα δύο αυτά ανήκουν στο στόλο των θεριζοαλωνιστικών µηχανών που διαχειρίζεται ο Γερµανός εργολάβος συγκοµιδής Bernhard Stade από τη Βεστφαλία.

Διαβάστε στο profi που κυκλοφορεί εκτάκτως την Μεγάλη Παρασκευή μαζί με την εφημερίδα Agrenda

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Το 100% ηλεκτρικό τρακτέρ από τη γαλλική Seederal το 2025 στις επόμενες εκθέσεις

Το πρωτότυπο αμιγώς ηλεκτρικό τρακτέρ της γαλλικής νεοφυούς επιχείρησης βασίζεται αρχικά στο βρετανικό JCB Fastrac, ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο για διαφοροποίηση σχεδιασμού στο μοντέλο παραγωγής.

Προτεινόμενα

Απέσπασε iF Design Award η πανίσχυρη ναυαρχίδα Quadtrac 715 της Case IH

Η αισθητική και η λειτουργικότητα φαίνεται πως, όταν συνδυάζονται αναγνωρίζονται, αφού εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών, που εστιάζουν τόσο στα καινοτόμα χαρακτηριστικά όσο και στην εμφάνιση πλέον. Ζωντανό παράδειγμα το θηριώδες Case IH Quadtrac 715, που τιμάται με το διεθνές «iF Design Award».

Μέγιστη ευελιξία ακόµη και στα πιο στενά χωράφια με τα ανανεωμένα τα New Holland Τ4F S

Με τέσσερα µοντέλα που αποδίδουν 75-110 ίππους (ονοµαστικούς) από έναν συµπαγή και ισχυρό κινητήρα FPT, τα τρακτέρ T4F S έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες των παραγωγών που δραστηριοποιούνται σε οπωρώνες, αµπελώνες και θερµοκήπια.