Eξοπλισµός αµπελουργίας από την Pellenc για ταχύτερη και πιο αποδοτική εργασία

Κοινοποίηση:

Μία πλήρη γκάµα αµπελουργικού εξοπλισµού όπως αποφυλλωτές, κορφολογητές και δετικά Pellenc διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Agrotech Μποζατζίδης-Μητσιολίδης.

Αποφυλλωτής µισής σειράς Soft Touch

Με τον Soft Touch η εργασία γίνεται σωστά και οµοιόµορφα, σαν να γίνεται µε το χέρι. Ο απλός σχεδιασµός εξασφαλίζει γρήγορο και εύκολο χειρισµό, η κατανάλωση καυσίµου είναι µειωµένη ενώ η συντήρηση που απαιτείται είναι ελάχιστη. Το κάλυµµα παρακολουθείται από έναν αισθητήρα, ο οποίος διαχειρίζεται αυτόµατα την πίεση του εργαλείου στο πλέγµα σε πραγµατικό χρόνο – χωρίς να βλάπτει τα σταφύλια.

Το Soft Τοuch είναι οικονοµικό και αποδοτικό, λειτουργώντας σε υψηλή ταχύτητα κίνησης έως και 4 χλµ/ώρα. Παράλληλα, η ανίχνευση σειρών καθιστά δυνατή την εργασία σε όλους τους τύπους αµπελώνων µε τον ίδιο ρυθµό αφαίρεσης, χωρίς να καταστρέφεται η ζώνη καρποφορίας, ανεξάρτητα από τα στάδια βλάστησης.

Επιπλέον εξοπλίζεται µε:

• Αυτόµατο µηχανισµό ταλάντωσης ασφαλείας σε περίπτωση µετωπικού κραδασµού.

• Αυτόµατη ανίχνευση του καλύµµατος του φυτού: Ο αισθητήρας που έρχεται σε επαφή µε τη βλάστηση ελέγχει αυτόµατα τη θέση της κεφαλής αποµάκρυνσης για να ακολουθήσει το κάλυµµα του φυτού τέλεια.

• Άνετη ανίχνευση της δεξιάς/ αριστερής µονάδας του αποφυλλωτικού πλήρους σειράς.

• Κυλίνδρους που πιάνουν τα φύλλα χωρίς να βλάπτουν τα σταφύλια. Το Soft Touch εξασφαλίζει ποιότητα αποφύλλωσης σαν να γίνεται µε το χέρι. Ο αισθητήρας ανίχνευσης σειρών του SOFT TOUCH εγγυάται απόλυτο σεβασµό στο σταφύλι, µε την ευρεία του επιφάνεια και το σταθερό ρυθµό αποµάκρυνσης φύλλων µε υψηλή απόκριση. Ο οδηγός εστιάζει µόνο στην οδήγηση, το Soft Touch κάνει τα υπόλοιπα.

Σε έκδοση 1/2 σειράς, πλήρους σειράς ή έκδοση 2×1 / 2 σειρών

Tο περιστρεφόµενο αποφυλλωτικό 1⁄2 σειράς µπορεί να λειτουργήσει στα αριστερά ή στα δεξιά του µηχανήµατος και επιτρέπει γρήγορη περιστροφή στο τέλος της σειράς. Το αποφυλλωτικό 2 x 1⁄2 σειρών επιτρέπει την ταυτόχρονη εργασία στα αριστερά και στα δεξιά του τρακτέρ. Το σύστηµα αυτόµατης παρακολούθησης γραµµών «Soft Touch» εξασφαλίζει:

• Σταθερό ρυθµό αφαίρεσης φύλλων (αδιάσπαστη λωρίδα φυλλώµατος στο έδαφος)

• Απόλυτη προστασία του σταφυλιού µε την ανταπόκριση του κυλίνδρου

• Απαράµιλλη άνεση του χειριστή, µε απαλοιφή αναταράξεων, χωρίς να επηρεάζεται ο ρυθµός αποφύλλωση.

• Παράκαµψη του joystick ώστε να αναλάβει τον έλεγχο ο χειριστής όταν δεν υπάρχει βλάστηση.

Αυτόνοµο κορφολογικό µε κάθετες µπάρες κοπής Panorama

Το Panorama είναι ισχυρό και αξιόπιστο, µε δύο συστήµατα κοπής: µε παλινδροµικές κοπτικές ράβδους και µε λεπίδες και προσφέρει ασύγκριτη ορατότητα.

Είναι εργονοµικό και αποδοτικό καθώς:

• Ρυθµίζετε το πλάτος εργασίας και το ύψος για ακριβή εργασία µε ένα µόνο κλικ

• Η τέλεια ορατότητα κατά µήκος της σειράς σηµαίνει ότι η ταχύτητα εργασίας αυξάνεται και ότι 2 εργαλεία µπορούν να χρησιµοποιηθούν ταυτόχρονα για 2 διαφορετικές εργασίες

• Προσφέρονται ηλεκτρικά χειριστήρια σε όλες τις λειτουργίες

• Είναι αθόρυβο

• Ταχύτητα εργασίας: µεταξύ 8 και 10 χλµ/ώρα.

∆ετικό Fixion 2: Πλήρης ελευθερία κινήσεων

Με 20 χρόνια εµπειρίας στην κατασκευή ηλεκτρονικών δετικών, οι οµάδα της Pellenc εργάστηκε µεθοδικά µε στόχο να δηµιουργήσει ένα εργαλείο σχεδιασµένο για τον χρήστη. Με την ενσωµατωµένη στο εργαλείο µπαταρία, την εργονοµική λαβή και την πλήρη σειρά ταινιών δεσίµατος της Pellenc, το Fixion 2 σάς προσφέρει ελευθερία κινήσεων, απαράµιλλη παραγωγικότητα και ταχύτητα εργασίας.

Ελαφρύ και εύκολο στη χρήση, εξοικονοµεί έως και 50% περισσότερο χρόνο σε σύγκριση µε το µηχανικό δέσιµο. Με περισσότερο από µία ηµέρα αυτονοµίας, η παραγωγικότητα αυξάνεται στο δεκαπλάσιο.

Ενσωµατωµένη µπαταρία

• Εξαιρετική ελευθερία κινήσεων

• Ταχύτερη εργασία

• Ελαφρύτερο: ∆ετικό + ενσωµατωµένη µπαταρία = 800gr.

Την απόδοση και την ευελιξία εγγυόνται:

• Η εξοικονόµηση µέχρι και 50% χρόνου εργασίας σε σύγκριση µε το µηχανικό δέσιµο

• Η αυτονοµία: πάνω από 15.000 δεσίµατα / φόρτιση

• Η ταινία δεσίµατος προσαρµόζεται πάνω στο µηχάνηµα ή στην ζώνη εργασίας

• Επιλογή δεσίµατος: 4 επίπεδα.

Διαβάστε περισσότερα στο Profi, που κυκλοφορεί το Σάββατο 2 Μαρτίου μαζί με την εφημερίδα Agrenda

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Ο όμιλος AGCO και η John Deere σκοράρουν στις πωλήσεις τρακτέρ Ευρώπης

Η Γαλλία ενίσχυσε τη θέση της ως η μεγαλύτερη αγορά τρακτέρ στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας 35.665 (+2,3%) από τα περίπου 140.000 νέα τρακτέρ που ταξινομήθηκαν πέρυσι. Η AGCO κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό τρακτέρ (20.243) στις τρεις πρώτες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ η John Deere πιάνει κορυφή στη Γαλλική αγορά.

Προτεινόμενα

Με κινητήρες FARMotion 45 106 ή 116 ίππων και χαμηλό προφίλ τα νέα Deutz-Fahr 5 ΤΒ

Το ιδιαίτερο προφίλ του καπό και των λασπωτήρων, σε συνδυασµό µε το χαµηλό κέντρο βάρους και τους στιβαρούς άξονες, καθιστούν τα τρακτέρ 5 TB µοναδικά και ιδανικά για εργασία σε πλαγιές ή ανάµεσα σε δέντρα.

Nέα γενιά εμπρόσθιων φορτωτών Kubota LK-M για τα M4003, M5002 και M6002

Η τελευταία σειρά LK-M, μια επαναστατική σειρά εμπρόσθιων φορτωτών που έχει σχεδιαστεί για να ανεβάζει την εμπειρία εργασίας στο χωράφι σε νέα ύψη, φτάνει αναβαθμισμένη, ύστερα από εκτεταμένη έρευνα της εταιρείας.

Ο όμιλος AGCO και η John Deere σκοράρουν στις πωλήσεις τρακτέρ Ευρώπης

Η Γαλλία ενίσχυσε τη θέση της ως η μεγαλύτερη αγορά τρακτέρ στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας 35.665 (+2,3%) από τα περίπου 140.000 νέα τρακτέρ που ταξινομήθηκαν πέρυσι. Η AGCO κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό τρακτέρ (20.243) στις τρεις πρώτες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ η John Deere πιάνει κορυφή στη Γαλλική αγορά.

Με υπογραφή GUSS και John Deere το πρώτο αυτόνομο και ηλεκτροκίνητο ψεκαστικό

GUSS και John Deere συνεργάστηκαν και, απ΄ότι φαίνεται, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα αυτοκινούμενο, ηλεκτροκίνητο ψεκαστικό, το οποίο κινείται αυτόνομα. Η πρώτη του εμφάνιση έγινε στην έκθεση World Ag Expo 2024.