Μεγαλύτερα δεμάτια, λιγότερο φιλμ και περισσότερη οικονομία

Κοινοποίηση:

Οι περισσότερες εκµεταλλεύσεις διαθέτουν πλέον ένα µέσο χειρισµού βαρύτερων δεµάτων. Πράγµα που γεννά το ερώτηµα: εάν αυξήσετε τη διάµετρο της µπάλας, µπορείτε να εξοικονοµήσετε χρήµατα για περιτύλιξη; Οι δοκιμαστές του profi μαζί µε την Krone δίνουµε την απάντηση.

Η δοκιµή πραγµατοποιήθηκε σε ενσίρωση δεύτερης κοπής, έτσι οι αποδόσεις δεν ήταν υπερβολικά βαριές. Το χωράφι περάστηκε µε κοπτικό δύο µέρες πριν από τη δεµατοποίηση, αλλά µία καταιγίδα έβρεξε την παραγωγή. Την ηµέρα της δεµατοποίησης, η περιεκτικότητα σε ξηρή ουσία ήταν 42%.

Αφήσαµε τη δεµατοποίηση σε έναν έµπειρο χειριστή που παρήγαγε τις οµοιόµορφες µπάλες διαµέτρου 1,25µ., 1,35µ. και 1,45µ. σε πίεση 80%. Τα τυλίξαµε µε έξι στρώσεις µεµβράνης ενσίρωσης «Excellent» της Krone.

Διαβάστε στο profi που κυκλοφορεί εκτάκτως την Μεγάλη Παρασκευή μαζί με την εφημερίδα Agrenda

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Στους πρωταγωνιστές της κατηγορίας 100-120 ίππων στην Ευρώπη τα Kioti HX

Με τα τρία μοντέλα της, HX9010, HX1001 και HX1201, η Kioti έλκει ολοένα και περισσότερους πελάτες της ευρωπαϊκής αγοράς, καθόλου τυχαία από όσο φαίνεται, αφού η συγκεκριμένη σειρά διατίθεται με αρκετά πλούσιο εξοπλισμό, ανταγωνιστικό των Ευρωπαίων κατασκευαστών.

Ρολάρει µε νέο στυλ η άνετη χορτοδετική New Holland Roll Baler 125

Κάτω από το ανανεωµένο στυλ των χορτοδετικών σταθερού θαλάµου Roll Baler 125 της New Holland, µε και χωρίς τυλιχτικό, υπάρχει µία σειρά από βελτιώσεις και ενισχύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν υψηλή παραγωγικότητα και ευκολία χρήσης.

Με ρυθμό ανάπτυξης 28,3% έως το 2030 η αγορά ηλεκτρικών και υβριδικών τρακτέρ

Έως το 2030, τα ηλεκτρικά τρακτέρ στο φάσμα 51-100 ίππων θα αντιπροσωπεύουν ένα καλό μερίδιο αγοράς παγκοσμίως, με ρυθμό ανάπτυξης 28,3%, αποτέλεσμα των αυστηρών κανόνων για τις εκπομπές ρύπων, την αυξανόμενη ζήτηση για λύσεις γεωργίας ακριβείας και το ενδιαφέρον για αθόρυβα τρακτέρ που χρησιμοποιούνται σε αμπελώνες και γαλακτοκομικές εφαρμογές.

Προτεινόμενα