Claas Rollant 630 RC Uniwrap: Ο πήχης ψηλά σε επιδόσεις και ανθεκτικότητα

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η γενιά των χορτοδετικών-τυλιχτικών Uniwrap αναβαθμίζεται αισθητά και τώρα στο επίκεντρο της εξέλιξης βρίσκεται η μεγαλύτερη ισχύς, η μεγαλύτερη άνεση του χειριστή και το χαμηλότερο κόστος επεξεργασίας σε συνδυασμό με έναν ακόμη πιο ανθεκτικό σχεδιασμό για τα εξαρτήματα κίνησης που υπόκεινται σε μεγάλη φθορά.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Η Claas παρουσιάζει το νέο χορτοδετικό-τυλιχτικό Rollant 630 RC Uniwrap, το οποίο σηματοδοτεί μια περαιτέρω εξέλιξη της γνωστής σειράς. Η εταιρεία εστίασε στη μειωμένη φθορά, στις βελτιστοποιημένες κινήσεις, στο καλύτερο περιτύλιγμα αλλά και στην άνεση του χειριστή.

Όλα αυτά σε ένα μηχάνημα που συνδυάζει καλή απόσταση από το έδαφος με χαμηλό κέντρο βάρους για τη μεταφορά. Σημειωτέον ότι το Rollant 630 RC Uniwrap είναι το πρώτο της γενιάς Uniwrap που διαθέτει τον πρωτοποριακό σχεδιασμό σχήματος Υ που παρουσιάστηκε στην αλωνιστική Lexion το 2019 και αποτελεί σήμα κατατεθέν της οικογένειας προϊόντων της εταιρείας.

Νέο pick-up και υδραυλική ενεργοποίηση ομάδας μαχαιριών

Η τελευταία γενιά pick-up, το Claas Multiflow με πλάτος εργασίας 2,10 μ., έχει σχεδιαστεί για να μειώνει ακόμη περισσότερο τις απώλειες καλλιέργειας και να διασφαλίζει πιο ομοιόμορφη ροή του υλικού στο Rollant 630 RC Uniwrap. Ο συλλέκτης είναι εξοπλισμένος με τέσσερις ράβδους δοντιών που ελέγχονται με έκκεντρο.

Η νέα τροχιά με έκκεντρο μειώνει την απαιτούμενη ισχύ κατά 20%, ενώ οι αφαιρούμενες λωρίδες από ειδικό πλαστικό εγγυώνται γρήγορη και εύκολη πρόσβαση για εργασίες συντήρησης. Προαιρετικά διατίθεται ένα pick-up HD 5 σειρών για μέγιστη απόδοση της συλλογής σε ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες εδάφους.

Το δάπεδο κοπής PRO μπορεί να χαμηλώσει έως και 30 χλστ., για να ρυθμίσει τη ροή της καλλιέργειας και να αποτρέψει το μπλοκάρισμα σε ανομοιόμορφες θημωνιές. Ένα οπτικό και ακουστικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης επιτρέπει επιπλέον στον οδηγό να λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο κοντά στη μέγιστη ικανότητα του χορτοδετικού και να μειώνει την ταχύτητα του εδάφους όταν ο όγκος χορτονομής αυξάνεται σημαντικά. Εάν παρ’ όλα αυτά εμφανιστεί μπλοκάρισμα, το δάπεδο κοπής μπορεί να χαμηλώσει υδραυλικά με το πάτημα ενός κουμπιού στο τερματικό ελέγχου.

Σταθερό πλαίσιο και ανάρτηση

Οι αλυσίδες μετάδοσης κίνησης έχουν ενισχυθεί σημαντικά στις περιοχές που υφίστανται τη μεγαλύτερη φθορά. Οι κρίκοι της αλυσίδας εκεί είναι μακρύτεροι και ισχυρότεροι. Σε συνδυασμό με τα μεγαλύτερα γρανάζια, μειώνεται η φθορά των αλυσίδων.

Οι οδηγοί εκατέρωθεν των τροχών τάνυσης της αλυσίδας μειώνουν επίσης τη φθορά, καθώς εμποδίζουν την ολίσθηση ή τη μετατόπιση της αλυσίδας. Για να δοθεί μεγαλύτερη σταθερότητα στο πλαίσιο μάλιστα, ιδίως σε ακραίες συνθήκες συγκομιδής, χρησιμοποιήθηκε δοκιμασμένη τεχνολογία από τις τετράγωνες πρέσες QUADRANT σε σημεία που υπόκεινται σε μεγαλύτερη φθορά. Το πάχος των χαλύβδινων προφίλ έχει αυξηθεί κατά 20%, για να παρέχει τη στιβαρότητα και την ανθεκτικότητα που απαιτείται για την αντοχή σε ακραίες συνθήκες, όπως αυτές που σχετίζονται με πολύ υγρές καλλιέργειες.

Τύλιγμα σε χρόνο ρεκόρ με χαμηλή κατανάλωση φιλμ

Με το Rollant 630 RC Uniwrap, μπορείτε να επιλέξετε να τυλίξετε τα δεμάτια σας με δίχτυ ή με φιλμ για μέγιστη ευελιξία. Η μεμβράνη παρέχει βέλτιστη στεγανοποίηση για τις μπάλες ενσίρωσης και απλοποιεί την απόρριψη, καθώς δεν χρειάζεται να διαχωρίσετε το τύλιγμα με σπάγκο και δίχτυ. Ένα χαρακτηριστικό που υιοθετήθηκε από το Uniwrap 400 είναι το εντυπωσιακό τραπέζι τυλίγματος, το οποίο μειώνει περαιτέρω την κατανάλωση φιλμ χάρη σε ένα νέο υδραυλικό φρένο.

«Με μόλις 12 δευτερόλεπτα από το άνοιγμα έως το κλείσιμο της πίσω πόρτας, η ταχύτητα μεταφοράς των δεματιών από το θάλαμο στο τραπέζι τυλίγματος είναι απαράμιλλη», σημειώνει η Claas. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη σε μια ειδική γεωμετρία μεταφοράς, η οποία επαναφέρει την πίσω πόρτα στη θέση εργασίας της, ενώ η μεταφορά των δεματιών βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Η κίνηση υψηλής ταχύτητας με έως και 36 σ.α.λ. επιταχύνει σημαντικά τη μετέπειτα διαδικασία περιτύλιξης. Μπορεί να τυλίξει έξι στρώσεις φιλμ με επικάλυψη 52% σε μόλις 23 δευτερόλεπτα.

Φιλική προς το χρήστη με ISObus και CEMIS

Το νέο Rollant 630 RC Uniwrap ελέγχεται διαισθητικά με το τερματικό CEMIS 700 που διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών με 10 πλήκτρα άμεσης πρόσβασης και ένα περιστροφικό πλήκτρο. Εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα κατάλληλα τερματικά ISObus. Το τερματικό CEMIS 100 παρέχεται στο πίσω μέρος ειδικά για το χειρισμό του τυλίγματος, επιτρέποντας γρήγορη και απλή, άμεση πρόσβαση σε όλες τις βασικές λειτουργίες.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα

Από το 2026 αγροβολταϊκά με ανανεώσιμες πρώτες ύλες φέρνει η AgroSolar Europe

Δομές στήριξης φωτοβολταϊκών χωρίς χάλυβα επιχειρεί να εισάγει στην αγορά η AgroSolar Europe GmbH από το Βερολίνο, που θέλει να αντικαταστήσει τα στοιχεία στήριξης με με ανανεώσιμες πρώτες ύλες, όπως λινάρι ή ίνες ξύλου.

Η διαφορά που κάνει 20 χρόνια εξέλιξης στον αλωνισμό με τις μηχανές της New Holland

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι τα µοντέλα CX της New Holland κυκλοφόρησαν στην αγορά πριν από 20 χρόνια, επειδή τα χρόνια που µεσολάβησαν η γκάµα των θεριζοαλωνιστικών δεν άλλαξε πολύ εξωτερικά. Κάτω από τα πάνελ όµως είναι µια πολύ διαφορετική ιστορία. Παρακάτω βλέπουµε τα 20 χρόνια εξέλιξης, από την CX860 του 2002 στην CX8.90 του 2022.

Πιο προηγμένη από ποτέ η νέα γενιά χορτοκοπτικών Disco 9300 της Claas

Αγρότες και εργολάβοι μπορούν να βασίζονται στα προηγμένα μηχανήματα DISCO 9300 C AUTO SWATHER και Disco 9300 Direct Swather, στα οποία η Claas εισάγει όλη τη τεχνογνωσία της αλλά και την καινοτόμο λύση κοχλία, με τους υποψήφιους αγοραστές να έχουν την επιλογή συλλογής θημωνιάς ή ευρείας εναπόθεσης αυτής, ακόμη και όταν κόβουν χωρίς ξηραντικό.

Claas: Το «Success Story» των 500.000 θεριζοαλωνιστικών και οι επετειακές εκδόσεις

Η CLAAS από το 1936 «κλειδώνει» ένα ορόσημο κατασκευής 500.000 θεριζοαλωνιστικών, κάτι που θα φέρει και αισθητική διαφοροποίηση στα ειδικά επετειακά μοντέλα LEXION, TRION, EVION και DOMINATOR, τα οποία θα παρουσιαστούν σε διάφορες εμπορικές εκθέσεις και επιδείξεις.

Με έγκριση για χρήση βιοκαυσίμου τρακτέρ, αλωνιστικές και ενσιρωτικές της Claas

Το υδρογονοκατεργασμένο φυτικό έλαιο (HVO) θα είναι στο εξής το πλέον το καύσιμο που θα μπορούν εναλλακτικά οι ιδιοκτήτες των υψηλού κυβισμού μηχανημάτων της Claas να χρησιμοποιούν, με τα τρακτέρ, τις αλωνιστικές και τις ενσιρωτικές με Stage V κινητήρα να έρχονται ήδη από τον Οκτώβριο του 2023 εφοδιασμένα με το συγκεκριμένο καύσιμο, εκ του εργοστασίου.