Novacat V 9200 CF: Το νέο χορτοκοπτικό Pöttinger για θημωνιές χωρίς ξηραντικό

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Όλο το αποτέλεσμα που φέρνει το NOVACAT V 9200 CF είναι σε μεγάλο βαθμό δουλειά του κοχλία Cross Flow, που επιτρέπει την εναπόθεση χορτονομής σε διάφορες διαμορφώσεις, ενισχύοντας την ευελιξία.

To οικονομικά αποδοτικό, ελαφρύ και με χαμηλές απαιτήσεις ισχύος Novacat V 9200 CF εισάγει στην γκάμα της η Pöttinger, με στόχο κυρίως την ευελιξία. Αυτή είναι αποτέλεσμα του κοχλία Cross Flow, που εξασφαλίζει τον ήπιο χειρισμό της χορτονομής, ελαχιστοποιώντας τις απώλειες και την είσοδο ρύπων.

Το Novacat V 9200 CF είναι κατάλληλο για χρήση σε χορτολιβαδικές εκτάσεις και με ενσίρωμα ολόκληρων φυτών. Ο αυστριακός κατασκευαστής γεωργικών μηχανημάτων Pöttinger ξεκίνησε μια επανάσταση στην τεχνολογία της κοπής πριν από μερικά χρόνια, καθιστώντας δυνατή τη συνένωση των θημωνιών χωρίς τη χρήση βελτιωτικών μηχανημάτων.

Και το σύστημα Cross Flow είναι σχεδιασμένο ακριβώς για την επίτευξη αυτού του στόχου. Συγκεκριμένα, ένας κοχλίας διασταυρούμενης ροής ενσωματώνεται στο χορτοκοπτικό μηχάνημα για να αποθέτει τη χορτονομή είτε συγχωνευμένη σε μια θημωνιά, είτε διασκορπισμένη στο πλάτος εργασίας του πίσω χορτοκοπτικού μηχανήματος, είτε ως μια πλατιά θημωνιά στη μία πλευρά.

Το σύστημα Cross Flow διατίθεται στο Novacat V 9200, ένας συνδυασμός χλοοκοπτικού που διαθέτει «εντυπωσιακά χαμηλό βάρος και χαμηλή απαίτηση ισχύος», όπως αναφέρει η αυστριακή κατασκευάστρια. Η ίδια λέει πως η ανατροφοδότηση από το πεδίο αποτέλεσε τη βάση για αυτή την ανάπτυξη, μετά από την απαίτηση για ένα οικονομικά αποδοτικό και απλό σύστημα για τη συγχώνευση.

Το Cross Flow λειτουργεί χωρίς ξηραντικό και χαρακτηρίζεται από το χαμηλό του βάρος σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα συγχώνευσης θημωνιάς. Η τεχνολογία αυτή εξασφαλίζει τη βέλτιστη διατήρηση της χορτονομής και του εδάφους, καθώς και του κόστους λειτουργίας, χάρη στην εξοικονόμηση καυσίμων.

Χωρίς ξηραντικό λοιπόν, η Pöttinger λέει ότι η χορτονομή αντιμετωπίζεται εξαιρετικά απαλά. Χάρη στο κλειστό σχήμα της σκάφης, η χορτονομή μεταφέρεται απευθείας στη θημωνιά. Έτσι αποφεύγονται οι απώλειες χορτονομής, ελαχιστοποιείται η είσοδος ρύπων και αποφεύγονται οι απώλειες αποσύνθεσης.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

To βαγόνι Schuitemaker Siwa της SVgroup πιο άνετο και τεχνολογικά προηγμένο

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του νέου Schuitemaker Rapide πέρυσι στην Agritechnica, η SVgroup εισέρχεται τώρα στην αγορά με άλλη μια νέα καινοτομία. Το ανανεωμένο Siwa θα παρουσιαστεί στην AgroTechniek Holland στο Biddinghuizen κατά 11 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Νέα σειρά τεσσάρων χορτοδετικών F5 σταθερού θαλάμου από την McHale

Στο Εθνικό Πρωτάθλημα Οργώματος της επόμενης εβδομάδας, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα F5-540, F5-550, F5-560 και F5-560 Plus, με το τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας διαθέτοντας πλήρως αυτόματο δέσιμο με φιλμ.

«Ανοιχτές Πόρτες» ετών 25 φέτος για την Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με εγκαίνια στην Ορεστιάδα

Τα 25 χρόνια «Ανοιχτές Πόρτες» γιόρτασε φέτος η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – θεσµό του αγροτικού κλάδου η οποία πραγµατοποιήθηκε σε ένα επετειακό τριήµερο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ορεστιάδα στις 7-8-9 Σεπτεµβρίου αντίστοιχα.

Προτεινόμενα

Το αεροσκάφος ψεκασμού Pyka Pelican Spray κάνει το ντεμπούτο του στις ΗΠΑ

Η αμερικανική εταιρεία Pyka βάζει την Heinen Brothers Agra Services ως τον πρώτο πελάτη για το αεροσκάφος Pelican Spray στις ΗΠΑ. Ο πάροχος υπηρεσιών εναέριας εφαρμογής με έδρα το Κάνσας σχεδιάζει να ενσωματώσει το Pelican Spray στις δραστηριότητές του στις μεσοδυτικές, νότιες και δυτικές περιοχές της χώρας.

Bαθύτερη εργασία για ίδια δύναμης έλξης με Väderstad Marathon Edge 50/80

Η Väderstad παρουσιάζει το νέο στέλεχος 50/80 χλστ. Marathon Edge για τη σειρά καλλιεργητών της. Χάρη στο σχήμα του, το Marathon Edge έχει υψηλή ικανότητα αναζήτησης χώματος, ενώ παράλληλα αυξάνει τη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με ένα τυπικό στέλεχος.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Μικρών απαιτήσεων και αποτελεσματικά σε θημωνιές τα νέα Pöttinger TOP VT

Tα TOP VT 6820 S και TOP VT 7620 S με πλευρική τοποθέτηση θημωνιάς διακρίνονται για το αυξημένο πλάτος εργασίας των 6,8 και 7,6 μέτρων αντίστοιχα, ενώ οι απαιτήσεις ισχύος από το τρακτέρ παραμένουν χαμηλές λόγω καινοτόμων χαρακτηριστικών που έχει ενσωματώσει η αυστριακή φίρμα.