Πλήρως ανασχεδιασμένη η σειρά χορτοκοπτικών Former και Rotana από την Fendt

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Εκτός από τα νέα εξαρτήματα για εκ των υστέρων τοποθέτηση, η Fendt παρουσίασε τις καινοτομίες της, όπως το χορτοδετικό Rotana και το χορτοκοπτικό Former C.

Το νέο Former C διπλού ρότορα με κεντρική εναπόθεση θημωνιάς παρουσίασε η Fendt, η οποία λάνσαρε παράλληλα και ένα πιο «πολυτελές» χορτοδετικό Rotana με χαρακτηριστικά από το επάνω ράφι. Τα μεσαία Fendt Former με πλάτος εργασίας από 6,90 μ. έως 10 μ. χρησιμοποιούνται κυρίως σε ευρωπαϊκές γεωργικές εκμεταλλεύσεις με δικό τους μηχανολογικό εξοπλισμό.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Σύμφωνα με την εταιρεία, η σειρά έχει πλέον ανασχεδιαστεί πλήρως. Τα δοκιμασμένα χαρακτηριστικά, όπως το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας SteerGuard ή ο διπλός βραχίονας περιστροφής στην ανάρτηση του ρότορα, συμπληρώνονται για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία με πολυάριθμες προαιρετικές λειτουργίες ISObus (τα μοντέλα φέρουν την ένδειξη «Pro»), όπως το ProConnect με τις λειτουργίες Fendt FlexHigh και MyMemory ή το Section Control. Αυτό σημαίνει ότι η Fendt ανταποκρίνεται στις ανάγκες διαφορετικών γεωργικών εκμεταλλεύσεων, από το εισαγωγικό μοντέλο με δύο ρότορες μέχρι τις επαγγελματικές απαιτήσεις για ISObus και έξυπνο έλεγχο.

Το σύστημα ελέγχου ISObus για το κεντρικό Fendt Former είναι πλήρως ενσωματωμένο στο τερματικό του τρακτέρ. Αυτό σημαίνει ότι οι λειτουργίες μπορούν επίσης να εκχωρηθούν με ευκολία απευθείας στο μοχλό κίνησης. Με τη βοήθεια του ISObus, οι οδηγοί μπορούν να ρυθμίζουν το πλάτος εργασίας και το πλάτος θημωνιάς, την ένταση του Fendt FlexHigh ή το ύψος συλλογής απευθείας από την καμπίνα του τρακτέρ. Το σύστημα ελέγχου ISObus επιτρέπει την ατομική ανύψωση των ροτόρων, ενώ η ηλεκτροϋδραυλική ατομική ανύψωση διατίθεται προαιρετικά για τα βασικά μοντέλα.

Τα πλεονεκτήματα της ατομικής ανύψωσης: Ιδιαίτερα ακριβής εργασία ακόμη και σε κεφαλάρια, και αποφυγή διπλού επιπέδου, ενώ αυτό συμπληρώνεται και από τη ρυθμιζόμενη ανύψωση κεφαλής. Το ύψος ανύψωσης των ροτόρων στο κεφαλάρι μπορεί να ρυθμιστεί σε πέντε στάδια και ρυθμίζεται μέσω του τερματικού.

Οι άξονες των ροτότων αυξάνουν την ευελιξία του συνδυασμού και διατίθενται προαιρετικά από το εργοστάσιο. Το βάρος του ρότορα κατανέμεται στη διπλή επιφάνεια επαφής, τα μεμονωμένα ελαστικά ανακουφίζονται και η θημωνιά προστατεύεται κατά τη στροφή. Σημειώνεται, τέλος, ότι οι άκαμπτοι άξονες tandem τοποθετούνται στον βασικό εξοπλισμό όλων των μοντέλων Fendt Former PRO.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα

Συµπαγής τηλεσκοπικός φορτωτής Kubota KTH4815-2:Φλερτάρει µε τους µεγάλους

Η Kubota δεν είναι άγνωστη στην αγορά των συµπαγών τηλεσκοπικών φορτωτών, καθώς η εταιρεία έχει αποκτήσει ισχυρά θεµέλια για το KTH4815 ικανότητας 1,5 τόνου και 50 ίππων στη Γαλλία και τη Γερµανία. Εδώ δοκιµάζεται το πιο πρόσφατο µοντέλο KTH4815-2 Stage V.

Λύσεις εργοστασιακών προδιαγραφών προσφέρει η Fendt για τα τρακτέρ της

Με στόχο να ικανοποιούν τις πρόσθετες απαιτήσεις τους, οι ιδιοκτήτες των τρακτέρ της Fendt μπορούν να ενσωματώσουν γνήσιο εξοπλισμό στα τρακτέρ τους, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο μοντέλο.

Με πλήθος αυτοματοποιήσεων τα Fendt Rotana Combi στην έκδοση Profi του 2024

Η Fendt ανακοινώνει ότι η νέα γενιά χορτοδετικών Rotana Combi θα ενσωματώνουν σύντομα χαρακτηριστικά όπως ανάλυση υγρασίας και λειτουργία ζύγισης, ανεβαίνοντας σκαλί στα τεχνολογικά πακέτα που ήδη φέρουν τα μηχανήματα.