Οι 25 Φιναλίστ του μεγάλου διαγωνισμού «Τρακτέρ της Χρονιάς» 2025

Κοινοποίηση:

Με 21 τρακτέρ από 17 φίρµες ανακοινώθηκε η λίστα των φιναλίστ για τις τέσσερις ειδικές κατηγορίες του θεσµού «Τρακτέρ της Χρονιάς 2025», µε τους νικητές να γνωστοποιούνται τον ερχόµενο Νοέµβριο στην έκθεση EIMA στην Μπολόνια της Ιταλίας.

Για τη φετινή βράβευση, ο διαγωνισµός υπέστη µάλιστα και µία σειρά αλλαγών, µε νέες κατηγορίες να προστίθενται. Η κατηγορία Open Field (ανοιχτού πεδίου) έχει πλέον χωριστεί στις κατηγορίες HighPower (υψηλής ισχύος) και MidPower (µεσαίας ισχύος), µε τις κατηγορίες Utility (ευρείας χρήσης) και Specialized (δενδροκοµικά) να παραµένουν σε ισχύ.

Παράλληλα υπάρχει µία νέα κατηγορία για ροµπότ όπου έχουν θέσει υποψηφιότητα τα AgXeed 5.115T2, AutoAgri ICS 20, Field Robotics HammerHead και Black Shire RC 3075.

Αναλυτικότερα:

Ανοιχτού πεδίου υψηλής ισχύος

Στην κατηγορία Open Field µε τρακτέρ άνω των 300 ίππων στους φιναλίστ συγκαταλέγονται δύο τρακτέρ του οµίλου CNH, το New Holland T7.340 HD και το Case IH Quadtrac 715 ASF Connect.

Η φιλανδική Valtra έχει θέσει υποψηφιότητα µε το S416, ενώ φυσικά δεν θα µπορούσε να λείπει η νέα ναυαρχίδα της Massey Ferguson 9S.425. Την πεντάδα κλείνει το JCB 8830 iCON.

Ανοιχτού πεδίου µεσαίας ισχύος

Στα µεσαίας ισχύος «χωραφάδικα» µεταξύ 150 και 280 ίππων περιλαµβάνονται τα νέα Claas Arion 660, το αναβαθµισµένο Case IH Puma ASF Connect CVXDrive και το McCormick X7.624 VT-Drive µε καινοτόµο σχεδιασµό. Υποψήφιο είναι και το νέο Fendt 620 Vario που παρουσιάστηκε φέτος και το Valtra N175 Direct.

Πολλαπλών χρήσεων

Αυτή η κατηγορία είναι για τρακτέρ πολλαπλών χρήσεων µε ισχύ µεταξύ 70 και 150 ίππων, µε τετρακύλινδρο κινητήρα και µέγιστο βάρος λειτουργίας 9.000 κιλά. Εδώ οι υποψήφιοι είναι έξι στον αριθµό. Περιλαµβάνεται ένα τρακτέρ από την Massey Ferguson το οποίο ωστόσο δεν έχει αποκαλυφθεί ακόµη επίσηµα από την κατασκευάστρια εταιρεία. Υποψήφια είναι επίσης το τούρκικο Hattat T4125 τα οποία ήρθαν πρόσφατα στην Ελλάδα από την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, το ηλεκτρικό Fendt e107 Vario και το ινδικό Tafe 7515.

Επιπλέον η αυστριακή Lindner εκπροσωπείται από το µοντέλο 70 Ldrive και η Steyr του οµίλου CNH από το 4120 Plus. ∆ενδροκοµικά Η κατηγορία αυτή εστιάζει σε τρακτέρ άνω των 40 ίππων για οπωρώνες, αµπελώνες και εκµεταλλεύσεις σε εδάφη µε µεγάλη κλίση.

∆εν θα µπορούσε λοιπόν να λείπει το ερπυστριοφόρο Landini Trekker 4 από τις υποψηφιότητες, ενώ ενδιαφέρον έχει και η πρόταση της Antonio Carraro µε το Tony 8900 TRG. Η Keestrac («µαµά» εταιρεία της Goldoni) θέτει υποψηφιότητα µε το Rigitrac B1e, η Yanmar µε το YT359. Την 5άδα υποψηφιοτήτων κλείνει η Ferrari µε το ηλεκτρικό τρακτέρ E-Astral.

Διαβάστε περισσότερα στο profi, που κυκλοφορεί

το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου μαζί με την Agrenda

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

To βαγόνι Schuitemaker Siwa της SVgroup πιο άνετο και τεχνολογικά προηγμένο

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του νέου Schuitemaker Rapide πέρυσι στην Agritechnica, η SVgroup εισέρχεται τώρα στην αγορά με άλλη μια νέα καινοτομία. Το ανανεωμένο Siwa θα παρουσιαστεί στην AgroTechniek Holland στο Biddinghuizen κατά 11 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Νέα σειρά τεσσάρων χορτοδετικών F5 σταθερού θαλάμου από την McHale

Στο Εθνικό Πρωτάθλημα Οργώματος της επόμενης εβδομάδας, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα F5-540, F5-550, F5-560 και F5-560 Plus, με το τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας διαθέτοντας πλήρως αυτόματο δέσιμο με φιλμ.

«Ανοιχτές Πόρτες» ετών 25 φέτος για την Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με εγκαίνια στην Ορεστιάδα

Τα 25 χρόνια «Ανοιχτές Πόρτες» γιόρτασε φέτος η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – θεσµό του αγροτικού κλάδου η οποία πραγµατοποιήθηκε σε ένα επετειακό τριήµερο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ορεστιάδα στις 7-8-9 Σεπτεµβρίου αντίστοιχα.

Προτεινόμενα

Σε ανοικτή επικοινωνία με τον χειριστή οι καμπίνες του μέλλοντος από την Claas

Η εταιρεία σχεδιάζει την καμπίνα του μέλλοντος για τρακτέρ και μηχανήματα συγκομιδής όπως αποδεικνύεται από τα πρότζεκτ που παρουσιάστηκαν στην Agritechnica 2023, στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Καινοτομίας, Cab 4.0 και Cab10 Future, δύο προοπτικές για το πώς θα εργάζονται οι άνθρωποι στην ύπαιθρο αύριο.