Στο αµπέλι δείχνει άνετο το καινούριο και εξειδικευμένο Αntonio Carraro Tony 8700 V

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Το χωριό Άγιος Παντελεήµονας Αµυνταίου, στις όχθες της λίµνης Βεγορίτιδας, επισκέφτηκε η εταιρεία Παναγιώτης Κατσαρός ΑΕΤΒΕ µε αφορµή την παρουσίαση του καινούριου εξειδικευµένου, αµπελουργικού τρακτέρ Antonio Carraro TONY 8700V.

Στον αµπελώνα ενός συνεργάτη της εταιρείας Παναγιώτης Κατσαρός ΑΕΤΒΕ στον Άγιο Παντελεήµονα Αµυνταίου, παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες του Αntonion Carraro Tony 8700 V µέσα στο αµπέλι δουλεύοντας ταυτόχρονα δύο παρελκόµενα, έναν κορφολογητή µπροστά και έναν στελεχοκόπτη πίσω που προσέφερε η εταιρεία SANIDAS.

Το παρόν, έδωσαν δύο Ιταλοί που εργάζονται στο εργοστάσιο Αntonio Carraro, ο πωλητής για την Ελλάδα και ο χειριστής των τρακτέρ και τεχνικός καθώς και εκπρόσωπος του εργοστασίου Clemens που κατασκευάζει παρελκόµενα. To νέο Tony 8700 V µε µεγίστη ισχύς 75 ίππων στις 2000 σ.α.λ , ροπή 375 Nm / 1400 σ.α.λ ξεχωρίζει µεταξύ της σειράς των ισοδιαµετρικών τρακτέρ AC για τα πλήρως καινοτόµα χαρακτηριστικά του, συµπεριλαµβανοµένου ενός πλαισίου µε ταλαντευόµενο εµπρόσθιο άξονα και τη µικρότερη διάµετρο των µπροστινών τροχών σε σύγκριση µε τους πίσω.

Σχεδιασµένο για χρήση ακόµη και στις στενότερες σειρές αµπελώνων, προσφέρει ευελιξία, πρακτικότητα και ακρίβεια. ∆ιαθέτει ένα καινοτόµο αυτόµατο κιβώτιο ταχυτήτων (VARIO). Είναι ειδικά σχεδιασµένο µε συνολικό πλάτος ένα µέτρο, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει εξαιρετική οδηγική συµπεριφορά και ασφάλεια λειτουργίας. Η δυνατότητα τοποθέτησης εξοπλισµού κεντρικά του τρακτέρ επιτυγχάνεται χάρη στη στενή διαµόρφωση αυτού του µοντέλου, ιδανικό για εργασίες σε αµπελώνες γραµµικούς.

Τεχνολογία σχεδιασµού

Το Tony V είναι εξοπλισµένο µε ηλεκτρονικά συστήµατα που έχουν σχεδιαστεί για να απλοποιούν την εργασία στον αµπελώνα. ∆ιαθέτει το JMC Joystick το οποίο έχει αναπτυχθεί σύµφωνα µε τα πιο καινοτόµα κριτήρια σχεδιασµού για να αυξήσει την εργονοµία και την ευελιξία των ηλεκτροϋδραυλικών παρελκοµένων. Προορίζονται για χειριστές που πρέπει να εργαστούν µε συνδυασµό διαφορετικών εργαλείων ταυτόχρονα.

Επιπλέον, η ευελιξία του τρακτέρ διασφαλίζεται από τη δυνατότητα εφαρµογής εργαλείων πίσω, εµπρός και στην µέση του τρακτέρ. Ο σχεδιασµός και η κατασκευή του το καθιστούν ιδιαίτερα κατάλληλο για χώρους εργασίας όπου η ευελιξία και η ακρίβεια είναι ζωτικής σηµασίας.

Με καµπίνα AIR V

Το Tony V διατίθεται αποκλειστικά µε την καµπίνα AIR V και διαθέτει το πιο προηγµένο τεχνολογικά κάθισµα οδηγού από ολόκληρη τη σειρά AC. Το κάθισµα του οδηγού βρίσκεται µέσα σε µια ευρύχωρη καµπίνα τοποθετηµένη σε αθόρυβο µπλοκ. Το χαµηλό κέντρο βάρους και ο χαµηλός κεντρικός θόλος εξασφαλίζουν εύκολη πρόσβαση του χειριστή στο όχηµα και ένα άνετο και ξεκούραστο περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η ορατότητα στο πίσω παρελκόµενο είναι άµεση, κάνοντας έτσι τον χειριστή να νιώθει σαν να κάθετε ακριβώς «από πάνω» του. Η µικρότερη διάµετρος των µπροστινών τροχών προσφέρει γωνία διεύθυνσης 55°, µε αποτέλεσµα πολύ κλειστές στροφές.

Υδραυλικό σύστηµα

Το υδραυλικό σύστηµα αποτελείται από δύο µηχανικές γραναζωτές αντλίες και µια υδραυλική αντλία µεταβλητού εµβόλου. Η διαχείριση ανίχνευση φορτίου και το µεγάλο κύκλωµα σωλήνων µειώνουν τις απώλειες πίεσης επιτρέποντάς του να λειτουργεί σε χαµηλές στροφές κινητήρα µε υψηλούς ρυθµούς υδραυλικής ροής. Προσφέρει µια λύση που µειώνει δραστικά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις (CO2) µειώνοντας την κατανάλωση καυσίµου. Η χωρητικότητα της υδραυλικής δεξαµενής είναι 35 λίτρα ενώ η υδραυλική του ροή φτάνει τα 137 λίτρα/λεπτό (µε επιπλέον ροή).

Τα τρακτέρ της Antonio Carraro διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Παναγιώτης Κατσαρός ΑΕΤΒΕ (τηλ. 2310/723793)

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

To βαγόνι Schuitemaker Siwa της SVgroup πιο άνετο και τεχνολογικά προηγμένο

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του νέου Schuitemaker Rapide πέρυσι στην Agritechnica, η SVgroup εισέρχεται τώρα στην αγορά με άλλη μια νέα καινοτομία. Το ανανεωμένο Siwa θα παρουσιαστεί στην AgroTechniek Holland στο Biddinghuizen κατά 11 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Νέα σειρά τεσσάρων χορτοδετικών F5 σταθερού θαλάμου από την McHale

Στο Εθνικό Πρωτάθλημα Οργώματος της επόμενης εβδομάδας, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα F5-540, F5-550, F5-560 και F5-560 Plus, με το τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας διαθέτοντας πλήρως αυτόματο δέσιμο με φιλμ.

«Ανοιχτές Πόρτες» ετών 25 φέτος για την Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με εγκαίνια στην Ορεστιάδα

Τα 25 χρόνια «Ανοιχτές Πόρτες» γιόρτασε φέτος η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – θεσµό του αγροτικού κλάδου η οποία πραγµατοποιήθηκε σε ένα επετειακό τριήµερο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ορεστιάδα στις 7-8-9 Σεπτεµβρίου αντίστοιχα.

Προτεινόμενα

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Οδηγός αγοράς για τα μικρά τρακτέρ στην Ελλάδα, ακόμη πιο ισχυρά τα δενδροκομικά

Τις δυνατότητες της µηχανικής δοκιµάζουν χρόνο µε το χρόνο τα δενδροκοµικά τρακτέρ τα οποία αν και γίνονται ολοένα και πιο ισχυρά, οι κατασκευαστές καταφέρνουν να τα διαµορφώσουν ακόµη πιο συµπαγή και ευέλικτα. Στη χώρα µας τα specialty τρακτέρ καταλαµβάνουν το µεγαλύτερο ποσοστό στα µερίδια αγοράς, µε τους επίσηµους εισαγωγείς να φροντίζουν να έχουν άµεσα στη διάθεση των Ελλήνων αγροτών ό,τι πιο προηγµένο βγαίνει από τα εργοστάσια.

Σε αμπελώνα στο Αμύνταιο, έδειξε τις αρετές του το Antonio Carraro TONY 8700V

Το χωριό Άγιος Παντελεήµονας Αµυνταίου, στις όχθες της λίµνης Βεγορίτιδας, επισκέφτηκε η εταιρεία Παναγιώτης Κατσαρός ΑΕΤΒΕ µε αφορµή την παρουσίαση του καινούριου εξειδικευµένου, αµπελουργικού τρακτέρ Antonio Carraro TONY 8700V.