Αναβαθμισμένα με κιβώτιο PowerShuttle τα Deutz-Fahr 4E

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η νέα σειρά των μικρών τρακτέρ, λέει η εταιρεία, γίνεται τώρα πιο άνετη για την εργασία στο χωράφι και στο δρόμο χάρη στις λειτουργίες SenseClutch, ComfortClutch και Stop&Go.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Η Deutz-Fahr αναβάθμισε τη σειρά 4E, προσθέτοντας ένα PowerShuttle σε αυτή τη σειρά. Αυτό κάνει τα μοντέλα 4E πιο άνετα κατά την εργασία στο χωράφι, αλλά και κατά τη μεταφορά στο δρόμο και τις εργασίες στο αγρόκτημα, χάρη στις λειτουργίες SenseClutch, ComfortClutch και Stop&Go, καθώς και στην ηλεκτροϋδραυλική ενεργοποίηση του PTO.

Με ισχύ από 66 έως 102 ίππων, τα τέσσερα νέα μοντέλα προσφέρουν σύγχρονη τεχνολογία και άνεση. Διαθέτοντας ψεκασμό καυσίμου common rail 2000 bar, ανακυκλοφορία καυσαερίων, καταλυτικό μετατροπέα DOC, συμπαγές πακέτο ψύξης, ανεμιστήρα viscostatic και φίλτρο αέρα PowerCore, οι υπερτροφοδοτούμενοι και κινητήρες FARMotion 35 συνδυάζουν την απόδοση ισχύος με την αποδοτικότητα καυσίμου.

Τόσο το 4070E όσο και το 4080E είναι εξοπλισμένα με φίλτρο DPF χωρίς την ανάγκη χρήσης Ad-Blue, ενώ τα δύο μοντέλα μεγαλύτερης ισχύος, τα 4090E και 4100E, διαθέτουν σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων που χρησιμοποιεί τόσο φίλτρο DPF όσο και τεχνολογία SCR.

Ιδιαίτερα σημαντικό να τονισθεί ότι ο κινητήρας FARMotion μπορεί να λειτουργήσει με εναλλακτικά καύσιμα, έχοντας επίσημη πιστοποίηση για λειτουργία με HVO (υδρογονοκατεργασμένο φυτικό έλαιο), έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της γεωργίας του αύριο.

Δύο μεταδόσεις

Τα νέα μοντέλα 4E με PowerShuttle διατίθενται με επιλογή μεταξύ δύο εκδόσεων κιβωτίου ταχυτήτων: με 15+15 ταχύτητες ή 30+30 ταχύτητες με 2-Step Powershift. Και τα δύο κιβώτια ταχυτήτων προσφέρουν μέγιστη οδική ταχύτητα 40 χλμ./ώρα, που επιτυγχάνεται με οικονομικές στροφές στον κινητήρα. Όταν είναι εφοδιασμένα με το μεγαλύτερο δυνατό μέγεθος ελαστικών, τα τρακτέρ μπορούν να κινούνται με ταχύτητα 40 χλμ./ώρα με μόλις 1800 σ.α.λ., γεγονός που όχι μόνο μειώνει την κατανάλωση καυσίμου αλλά και τις εκπομπές θορύβου.

Το ευφυές PowerShuttle προσφέρει ουσιαστικά στο 4E ένα σύνολο πρόσθετων χαρακτηριστικών. Αρχικλά, η λειτουργία SenseClutch επιτρέπει τη ρύθμιση της ομαλότητας της αλλαγής κατεύθυνσης σε 5 βήματα -για μέγιστη προστασία του χλοοτάπητα ή ταχύτερους κύκλους φόρτωσης.

Η λειτουργία ComfortClutch προσθέτει ένα μπουτόν στο μοχλό ταχυτήτων, επιτρέποντας την αλλαγή ταχυτήτων χωρίς να χρειάζεται να πατάτε το πεντάλ του συμπλέκτη. Τέλος, η λειτουργία Stop&Go είναι ιδανική κατά την εφαρμογή εμπρόσθιου φορτωτή ή κατά τη διάρκεια της εκφόρτωσης, καθώς, όταν ενεργοποιηθεί, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να σταματήσει και να επανεκκινήσει το τρακτέρ χρησιμοποιώντας αποκλειστικά το πεντάλ του φρένου.

Μεγάλες δυνατότητες από το υδραυλικό σύστημα

Η προαιρετική αντλία 56 λ./λ. παρέχει λάδι σε έως και τρεις μηχανικά λειτουργικούς, διπλής ενέργειας οπίσθιους διανομείς. Το ανυψωτικό έχει ικανότητα φορτίου έως 3500 κιλά, ενώ το σύστημα EasyLift καθιστά το οπίσθιο ανυψωτικό σημαντικά απλούστερο στη χρήση. Το μηχανικά ελεγχόμενο ανυψωτικό μπορεί να ανυψωθεί ή να χαμηλώσει με το απλό πάτημα ενός κουμπιού.

Εργονομία ανώτερου επιπέδου

Τα χειριστήρια έχουν οργανωθεί στρατηγικά και λογικά με γνώμονα τη συχνότητα χρήσης και αναγνωρίζονται με σαφήνεια χρησιμοποιώντας το δοκιμασμένο σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης της μάρκας. Η αναλογική-ψηφιακή οθόνη στο ταμπλό παρέχει στον χειριστή σαφείς, άμεσα αναγνώσιμες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση λειτουργίας και τις λειτουργίες του τρακτέρ.

Το μονωτικό υλικό του τάπητα βελτιώνει περαιτέρω την άνεση, ελαχιστοποιώντας τον θόρυβο, τους κραδασμούς και τη θερμότητα που φτάνουν στον χειριστή από τον κινητήρα. Για να διευκολύνεται ο χειρισμός σε συνθήκες κακού φωτισμού, όλα τα μοντέλα μπορούν να εξοπλιστούν με έως και 5 προαιρετικά φώτα εργασίας. Διατίθενται, τέλος, δύο επιλογές ενσωματωμένου εργοστασιακά τοποθετημένου εμπρόσθιου φορτωτή (κιτ Light ή κιτ Ready), ώστε να είναι δυνατή η γρήγορη και απλή τοποθέτηση του εμπρόσθιου φορτωτή.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

To βαγόνι Schuitemaker Siwa της SVgroup πιο άνετο και τεχνολογικά προηγμένο

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του νέου Schuitemaker Rapide πέρυσι στην Agritechnica, η SVgroup εισέρχεται τώρα στην αγορά με άλλη μια νέα καινοτομία. Το ανανεωμένο Siwa θα παρουσιαστεί στην AgroTechniek Holland στο Biddinghuizen κατά 11 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Νέα σειρά τεσσάρων χορτοδετικών F5 σταθερού θαλάμου από την McHale

Στο Εθνικό Πρωτάθλημα Οργώματος της επόμενης εβδομάδας, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα F5-540, F5-550, F5-560 και F5-560 Plus, με το τελευταίο να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας διαθέτοντας πλήρως αυτόματο δέσιμο με φιλμ.

«Ανοιχτές Πόρτες» ετών 25 φέτος για την Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ με εγκαίνια στην Ορεστιάδα

Τα 25 χρόνια «Ανοιχτές Πόρτες» γιόρτασε φέτος η εταιρεία Γ. Χίγκας ΑΒΕΕ µαζί µε τους επισκέπτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση – θεσµό του αγροτικού κλάδου η οποία πραγµατοποιήθηκε σε ένα επετειακό τριήµερο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ορεστιάδα στις 7-8-9 Σεπτεµβρίου αντίστοιχα.

Προτεινόμενα

Μεγαλύτερα δεμάτια, λιγότερο φιλμ και περισσότερη οικονομία

Οι περισσότερες εκµεταλλεύσεις διαθέτουν πλέον ένα µέσο χειρισµού βαρύτερων δεµάτων. Πράγµα που γεννά το ερώτηµα: εάν αυξήσετε τη διάµετρο της µπάλας, µπορείτε να εξοικονοµήσετε χρήµατα για περιτύλιξη; Οι δοκιμαστές του profi μαζί µε την Krone δίνουµε την απάντηση.

Η αποκλειστική δοκιμή του Deutz-Fahr 6190 TTV στο profi Σεπτεμβρίου

Το 6190 TTV είναι το μικρότερο μοντέλο της τελευταίας σειράς 6 TTV που παρουσίασε η Deutz-Fahr το 2021. Κάτω από αυτά τα πράσινα πλαστικά υπάρχει ένα μέρος νέων εξαρτημάτων που παίρνουν τον πρώτο τους αέρα, μαζί με κάποια πιο παλιά στοιχεία. Πώς «το νέο και το παλιό» συνεργάζονται στην αποκλειστική αυτή δοκιμή;