Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Με ολόκληρη την κριτική επιτροπή να συνεδριάζει στο Μιλάνο στα τέλη Ιουνίου για την ετήσια επιλογή του βραβείου Τρακτέρ της Χρονιάς, ευρέως γνωστό ως TOTY, οι αποφάσεις έχουν πλέον παρθεί. Οι κατασκευαστές τρακτέρ παρουσίασαν τους υποψηφίους τους σε μια διεθνή κριτική επιτροπή 25 επαγγελματιών δημοσιογράφων από 25 διαφορετικές χώρες.

Η εκδήλωση κατέστη δυνατή χάρη στην υποστήριξη του ινδικού κατασκευαστή ελαστικών BKT, κύριου χορηγού του TOTY. Φέτος, 17 από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τρακτέρ στον κόσμο διαγωνίζονται με συνολικά 21 τρακτέρ σε διάφορες κατηγορίες, παρουσιάζοντας τις τελευταίες καινοτομίες και τεχνολογικές εξελίξεις.

Η νέα κατηγορία που εγκαινιάζεται φέτος είναι εκείνη με την ονομασία TOTYBot και περιλαμβάνει αυτόνομα ρομποτικά τρακτέρ πολλαπλών λειτουργιών. Αυτά τα ρομπότ, που είναι κατασκευασμένα με προδιαγραφές παρόμοιες με εκείνες των τυπικών τρακτέρ, μπορούν να εργάζονται με τα τρέχοντα τυπικά μηχανήματα σε ένα αγρόκτημα. Δε διαθέτουν καμπίνα, αλλά διαθέτουν τυπικό κοτσαδόρο, PTO ή ηλεκτρική ισχύ για τα μηχανήματα.

Το Future Farming έχει επιστρατευτεί για αυτή την κατηγορία και ως εκ τούτου υποστηρίζει αυτό το υψηλού κύρους βραβείο συμμετέχοντας στην κριτική επιτροπή. Τα υποψήφια ρομπότ για το βραβείο TOTYBot 2025 είναι τέσσερα και είναι τα εξής: AgXeed 5.115T2, AutoAgri ICS 20, Field Robotics HammerHead και Black Shire RC 3075.

Ανακοίνωση των νικητών

Οι νικητές του TOTY 2025 θα ανακοινωθούν στις 6 Νοεμβρίου 2024, κατά την ημέρα έναρξης της έκθεσης γεωργικών μηχανημάτων EIMA στην Μπολόνια της Ιταλίας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τους φιναλίστ σε υπαίθριο χώρο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Το βραβείο TOTYBot of the Year, υπογραμμίζει την αυξανόμενη σημασία της αυτόνομης τεχνολογίας στη γεωργία. Οι καινοτομίες αυτές υπόσχονται να φέρουν επανάσταση στις γεωργικές πρακτικές, καθιστώντας τες πιο αποτελεσματικές και βιώσιμες. Η προσμονή κορυφώνεται καθώς η γεωργική κοινότητα αναμένει την ανακοίνωση των νικητών το Νοέμβριο.


Πληροφορίες από FutureFarming

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Grimme αναβαθμίζει την αυτοκινούμενη REXOR 6300 με καινοτόμες προσθήκες

Η τελευταία γενιά της έξι σειρών μηχανής τεύτλων REXOR 6300 με χωρητικότητα 45 m³ είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά καμπίνας, με βοηθητική μονάδα ελέγχου IBX 200 ISOBUS αριστερό υποβραχιόνιο της καμπίνας, ενώ ο κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη συντήρηση και προσβασιμότητα.

Η αποκλειστική δοκιμή του Deutz-Fahr 6190 TTV στο profi Σεπτεμβρίου

Το 6190 TTV είναι το μικρότερο μοντέλο της τελευταίας σειράς 6 TTV που παρουσίασε η Deutz-Fahr το 2021. Κάτω από αυτά τα πράσινα πλαστικά υπάρχει ένα μέρος νέων εξαρτημάτων που παίρνουν τον πρώτο τους αέρα, μαζί με κάποια πιο παλιά στοιχεία. Πώς «το νέο και το παλιό» συνεργάζονται στην αποκλειστική αυτή δοκιμή;

Προτεινόμενα