Steyr και TU Wien μαζί για το 4140 Expert CVT υδρογόνου με στόχο τη βιωσιμότητα

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Το πρότζεκτ TU Wien για το τρακτέρ κυψελών καυσίμου υποστηρίζεται από την CNH, η οποία ουσιαστικά τροποποίησε για το FCTRAC ένα STEYR 4140 Expert CVT. Αυτό συμπληρώνεται από το BioH2Module για ολοκληρωμένη βιωσιμότητα.

Σε συνεργασία με μηχανικούς του εργοστασίου τρακτέρ της CNH στο St. Valentin και του TU Wien, ένα καινοτόμο πρωτότυπο τρακτέρ STEYR με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου έκανε πρόσφατα το δημόσιο ντεμπούτο του. Το FCTRAC αναπτύχθηκε στο πλαίσιο ενός εθνικού ερευνητικού έργου που χρηματοδοτήθηκε από την Αυστριακή Υπηρεσία Προώθησης της Έρευνας (FFG) και είχε επικεφαλής το Ινστιτούτο Κινητήρων και Τεχνολογίας Αυτοκινήτων (IFA) του TU Wien.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Βασισμένη σε ένα τρακτέρ Steyr 4140 Expert CVT, η ανάπτυξη ήταν μια συνεργατική προσπάθεια μεταξύ της ομάδας μηχανικών της CNH με έδρα το St. Valentin και των εταίρων τους στο έργο από την επιστήμη και τη βιομηχανία, οι οποίοι συνεργάστηκαν για το σχεδιασμό, τη δημιουργία και τη δοκιμή του τρακτέρ και της μονάδας ισχύος κυψελών υδρογόνου.

Ο στόχος του πρότζεκτ Steyr FCTRAC για το τρακτέρ κυψελών υδρογόνου δεν ήταν άλλος από τη βιωσιμότητα, μέσω μιας μονάδας BioH2Module που αναπτύχθηκε για να συμπληρώσει το τρακτέρ. Πιο συγκεκριμένα, αυτή η μονάδα παράγει υδρογόνο από βιογενείς πρώτες ύλες και υπολείμματα, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτούνται 15-16 κιλά ξηρής βιομάζας για την παραγωγή υδρογόνου που ισοδυναμεί με περίπου 3,5 λίτρα πετρελαίου. Η μονάδα ισχύος εκπέμπει μόνο υδρατμούς και δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός όσον αφορά την ισχύ, με το τρακτέρ να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των γεωργικών εργασιών με τον ίδιο τρόπο όπως ένα αντίστοιχο πετρελαιοκίνητο.

Το FCTRAC, το οποίο διαθέτει μπαταρία υψηλής τάσης 14 kWh και ηλεκτρικό σύστημα 400 V, αναπτύσσει 95 kW, ισχύς που αντιστοιχεί σε εκείνη που αποδίδει το πετρελαιοκίνητο. Η κυψέλη καυσίμου και τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης αντικαθιστούν τον πετρελαιοκινητήρα, ενώ η δεξαμενή καυσίμου αντικαθίσταται από ένα σύστημα αποθήκευσης συμπιεσμένου υδρογόνου και μια μπαταρία υψηλής τάσης.

«Το Steyr FCTRAC προσέλκυσε το ενδιαφέρον πρόσφατα στο παλάτι Schönbrunn στη Βιέννη, όπου πραγματοποιήθηκε η απονομή του Αυστριακού Κρατικού Βραβείου Τεχνολογίας, για το οποίο το FCTRAC ήταν υποψήφιο στην κατηγορία «Τεχνολογίες κινητικότητας», ένα τμήμα που τιμά τις πρωτοποριακές αυστριακές τεχνικές καινοτομίες», λέει ο Marco Lombardi, επικεφαλής των εμπορικών σημάτων Case IH και Steyr (EMEA).

«Η κατηγορία επικεντρώνεται στην έρευνα και την ανάπτυξη βιώσιμων, κλιματικά ουδέτερων και ευφυών τεχνολογιών κινητικότητας. Είχαμε τη χαρά να διαδραματίσουμε καθοριστικό ρόλο, μαζί με την TU Wien, στην ανάπτυξη του FCTRAC και ήταν τιμή μας να συμμετέχουμε στην τελετή. Αυτό το τρακτέρ όχι μόνο ενσαρκώνει το βιώσιμο μέλλον για το οποίο αγωνίζεται ο κλάδος μας, αλλά και εδραιώνει τη θέση της CNH ως ηγέτη στις καινοτομίες εναλλακτικών καυσίμων. Ανυπομονούμε να εργαστούμε περαιτέρω σε αυτό το πολύ συναρπαστικό έργο», κατέληξε λέγοντας ο ίδιος.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα