Την «καθαρότερη ενέργεια» στην πράξη εγκαινιάζει η AGCO Power

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η AGCO Power εγκαινίασε ένα εργαστήριο καθαρής ενέργειας, μέρος μιας επένδυσης 70 εκατομμυρίων ευρώ στο εργοστάσιο Linnavuori της Φινλανδίας και θα υποστηρίξει την ανάπτυξη και δοκιμή καινοτόμων, βιώσιμων λύσεων μπαταριών και κινητήρων για αγροτικά μηχανήματα.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουλίου 2024

Η ομάδα επιστημόνων και μηχανικών του Linnavuori αναπτύσσει κινητήρες επόμενης γενιάς που τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια χαμηλών ή μηδενικών εκπομπών άνθρακα και εναλλακτικά καύσιμα, όπως υδρογόνο και μεθανόλη, που θα συμβάλουν στην ελαχιστοποίηση των παγκόσμιων γεωργικών εκπομπών και σε αυτό πρωτοστατεί ο όμιλος AGCO.

«Ενώ ο αριθμός των υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων στους παγκόσμιους δρόμους έχει αυξηθεί εκθετικά τον 21ο αιώνα, η υιοθέτηση της εναλλακτικής ενέργειας για μηχανήματα εκτός δρόμου/αγροτικά μηχανήματα έχει καθυστερήσει», υποστηρίζεται. Αυτό γιατί η χωρητικότητα των υφιστάμενων τεχνολογιών μπαταριών περιορίζει το μέγεθος των πλήρως ηλεκτρικών γεωργικών μηχανημάτων, με το εργαστήριο AGCO Power να εργάζεται για να αλλάξει αυτό το ζήτημα.

«Επενδύουμε σε μεγάλο βαθμό στην έρευνα και ανάπτυξη πολλαπλών τεχνολογιών χαμηλότερων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, όπως η ηλεκτροκίνηση των μηχανημάτων εκτός δρόμου και τα υβριδικά συστήματα», δήλωσε ο Kelvin Bennett, ανώτερος αντιπρόεδρος της AGCO.

«Είναι συναρπαστικό να γνωρίζουμε ότι αυτές οι επενδύσεις θα αρχίσουν να έχουν απτά αποτελέσματα αυτό το καλοκαίρι, όταν ο πρώτος πλήρως ηλεκτρικός ελκυστήρας της AGCO, το Fendt e100 V Vario, θα μπει στην παραγωγή το 2024». Εκτός από τις εκπομπές των μηχανημάτων εκτός δρόμου, η AGCO επιδιώκει έντονα και τη μείωση των εκπομπών στις δικές της δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, έχει θέσει στόχους για τη μείωση των εκπομπών Scope 1 και Scope 2 κατά 55% έως το 2033 και κατά 90% έως το 2050.

Η ανάπτυξη μηχανών επόμενης γενιάς με μηδενικές και χαμηλές εκπομπές ρύπων αποτελεί ένα από τα κύρια σημεία της φιλοδοξίας της εταιρείας για βιωσιμότητα, καθώς επιδιώκει να μειώσει τις εκπομπές της στο πεδίο εφαρμογής 3. Οι βασικές πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν την απαλλαγή του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της από τον άνθρακα, τη δέσμευση των προμηθευτών για τη μείωση των εκπομπών τους, την υποστήριξη της μετάβασης των γεωργών σε βιώσιμες λύσεις και τη συνεργασία με βιομηχανικές ενώσεις για ανανεώσιμα καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα στα γεωργικά μηχανήματα.

Εκτός από το εργαστήριο καθαρής ενέργειας, το εργοστάσιο του Linnavuori διαθέτει νέες εγκαταστάσεις παραγωγής τόσο για τις κυλινδροκεφαλές όσο και για τα εξαρτήματα του κιβωτίου ταχυτήτων συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων, επεκτάσεις στο εργαστήριο βαφής και στις εγκαταστάσεις δοκιμών για ανακατασκευασμένους κινητήρες, καθώς και ένα κέντρο εκπαίδευσης και επισκεπτών. Συνολικά, τα νέα κτίρια καλύπτουν μια έκταση 11.000 τετραγωνικών μέτρων, με ορισμένες φάσεις του έργου να εγκαινιάζονται φέτος και άλλες να πρόκειται να λειτουργήσουν το 2025.

Πληροφορίες από World-agritech

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Grimme αναβαθμίζει την αυτοκινούμενη REXOR 6300 με καινοτόμες προσθήκες

Η τελευταία γενιά της έξι σειρών μηχανής τεύτλων REXOR 6300 με χωρητικότητα 45 m³ είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά καμπίνας, με βοηθητική μονάδα ελέγχου IBX 200 ISOBUS αριστερό υποβραχιόνιο της καμπίνας, ενώ ο κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη συντήρηση και προσβασιμότητα.

Η αποκλειστική δοκιμή του Deutz-Fahr 6190 TTV στο profi Σεπτεμβρίου

Το 6190 TTV είναι το μικρότερο μοντέλο της τελευταίας σειράς 6 TTV που παρουσίασε η Deutz-Fahr το 2021. Κάτω από αυτά τα πράσινα πλαστικά υπάρχει ένα μέρος νέων εξαρτημάτων που παίρνουν τον πρώτο τους αέρα, μαζί με κάποια πιο παλιά στοιχεία. Πώς «το νέο και το παλιό» συνεργάζονται στην αποκλειστική αυτή δοκιμή;

Προτεινόμενα

Περισσότερος αυτοματισμός για τις χορτοδετικές FixBale 500 και RV5200 Plus της Vicon

Η διαχείριση των εργαλείων του τρακτέρ (TIM), η ανίχνευση της υγρασίας και η δυνατότητα δεσίματος του δεματιού με τη χρήση φιλμ, αντί για δίχτυ, είναι μερικές από τις αναβαθμίσεις των χορτοδετικών που εισάγει η Vicon.

Bαθύτερη εργασία για ίδια δύναμης έλξης με Väderstad Marathon Edge 50/80

Η Väderstad παρουσιάζει το νέο στέλεχος 50/80 χλστ. Marathon Edge για τη σειρά καλλιεργητών της. Χάρη στο σχήμα του, το Marathon Edge έχει υψηλή ικανότητα αναζήτησης χώματος, ενώ παράλληλα αυξάνει τη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με ένα τυπικό στέλεχος.

Ο όμιλος AGCO και η John Deere σκοράρουν στις πωλήσεις τρακτέρ Ευρώπης

Η Γαλλία ενίσχυσε τη θέση της ως η μεγαλύτερη αγορά τρακτέρ στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας 35.665 (+2,3%) από τα περίπου 140.000 νέα τρακτέρ που ταξινομήθηκαν πέρυσι. Η AGCO κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό τρακτέρ (20.243) στις τρεις πρώτες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ η John Deere πιάνει κορυφή στη Γαλλική αγορά.

Επένδυση 70 εκατ. ευρώ από την AGCO για υβριδικούς, ηλεκτρικούς και εναλλακτικού καυσίμου κινητήρες

Η επένδυση ύψους 70 εκατ. ευρώ θα επιτρέψει επίσης στις εγκαταστάσεις του Linnavuori την επέκταση της κατασκευής εξαρτημάτων CVT για τα τρακτέρ του ομίλου (Fendt, Massey Ferguson και Valtra), με σχέδια για την παραγωγή περισσότερων εξαρτημάτων μετάδοσης κίνησης υψηλής ακρίβειας.