Το 100% ηλεκτρικό τρακτέρ από την Seederal έρχεται το 2025 στις επόμενες εκθέσεις

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Το πρωτότυπο αμιγώς ηλεκτρικό τρακτέρ της γαλλικής νεοφυούς επιχείρησης βασίζεται αρχικά στο βρετανικό JCB Fastrac, ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο για διαφοροποίηση σχεδιασμού στο μοντέλο παραγωγής.

Η γαλλική νεοφυής επιχείρηση Seederal παρουσίασε το πρώτο της πρωτότυπο ηλεκτρικό τρακτέρ, αφού πέρασε ένας χρόνος από την πρώτη σημαντική χρηματοδότηση που έλαβε η εταιρεία. Με την εν λόγω χρηματοδότηση, η εταιρεία μπόρεσε να επιταχύνει την έρευνα και ανάπτυξη. Το εργατικό δυναμικό της εταιρείας, που ιδρύθηκε από τους μηχανικούς Arthur Rivoal και Antoine Venet, διευρύνθηκε τον τελευταίο χρόνο και περιλαμβάνει πλέον 12 εξειδικευμένα και συμπληρωματικά προφίλ, συμπεριλαμβανομένων ατόμων από το χώρο της κατασκευής ελκυστήρων και της ηλεκτροκίνησης στα αυτοκίνητα.

Με ρεύμα μια ολόκληρη ημέρα στο πεδίο

Η εταιρεία σκοπεύει να εφοδιάσει το όχημα με κινητήρα ίσο με έναν θερμικό 160 ίππων και μπαταρίες που θα παρέχουν αρκετή αυτονομία για την ολοκλήρωση μιας ολόκληρης ημέρας εργασίας. Αυτό θα είναι το πρώτο προϊόν της εταιρείας και ο σχεδιασμός του θα διαφέρει σημαντικά από το σημερινό πρωτότυπο που βασίζεται στο βρετανικό τρακτέρ JCB Fastrac. Προς το παρόν, το τελικό προϊόν μυστικό και θα αποκαλυφθεί το 2025.

Ο Arthur Rivoal, συνιδρυτής και CTO/CVO, δηλώνει: «Εξ όσων γνωρίζουμε, πρόκειται για τον πρώτο γεωργικό τρακτέρ χωρίς κιβώτιο ταχυτήτων. Ωστόσο, από την ιστορική εμφάνιση αυτών των μηχανημάτων, κάθε τρακτέρ έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί γύρω από αυτό το εξάρτημα. Επομένως, πρόκειται για ένα ιστορικό τρακτέρ!».

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαΐου 2024

Οι πρώτες δοκιμές ήταν κάτι παραπάνω από πειστικές και, ενάντια σε όλες τις αρχικές προσδοκίες, το τρακτέρ είναι ελαφρύτερο από τη θερμική του έκδοση. Αυτές οι εξελίξεις άνοιξαν το δρόμο για μια εντατική προσπάθεια βελτιστοποίησης του σχεδιασμού του τελικού τρακτέρ. Η συναρμολόγηση του πρώτου της πρωτοτύπου στη δυτική Γαλλία είναι η πρώτη απόδειξη της επιθυμίας της να επεκτείνει το έργο της σε βιομηχανικό επίπεδο στη Βρετανία.

Σε συνδυασμό με την αποκάλυψη του πρωτοτύπου, η Seederal ανακοίνωσε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 7,1 εκατομμυρίων ευρώ υπό την ηγεσία των Supernova Invest, Ankaa Ventures, Unilis (Unigrains Group), CA Morbihan Expansion, Kima Ventures και των ιστορικών εταίρων της Xplore by Épopée Gestion και Breizh Up.

Η πράξη αυτή αποσκοπεί στην επιτάχυνση της ανάπτυξης του ηλεκτρικού τρακτέρ της και στη στήριξη της συνέχισης των προσπαθειών έρευνας και ανάπτυξης. Σύμφωνα με την εταιρεία, ενώ άλλα έργα εξηλεκτρισμού επικεντρώνονται σε τρακτέρ χαμηλής ισχύος (έως 100 ίππους), η Seederal στοχεύει στο βασικό τμήμα των γεωργικών μηχανημάτων μεσαίας ισχύος (τρακτέρ μεταξύ 100 και 200 ίππων). Αυτό το τμήμα χαρακτηρίζεται από μια ισχυρή αγορά στην Ευρώπη λόγω της ευελιξίας αυτών των μηχανημάτων.

Με ετήσιες πωλήσεις άνω των 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, το τμήμα αυτό αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των τρακτέρ που πωλούνται στην Ευρώπη. Η πρόκληση της μετάβασης είναι μεγάλη: στην πραγματικότητα, τα γεωργικά μηχανήματα στο σύνολό τους αντιπροσωπεύουν 2% των ετήσιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και το 3% της κατανάλωσης ενέργειας στη Γαλλία.

Η Seederal τοποθετείται ως βασικός παίκτης στη μείωση αυτών των εκπομπών προσφέροντας ηλεκτρικά τρακτέρ που μειώνουν το αποτύπωμα άνθρακα κατά 15 έως 20 τόνους ανά μονάδα ετησίως, που ισοδυναμεί με τις ετήσιες εκπομπές 17 αυτοκινήτων.

Με πληροφορίες από FutureFarming και Seederal.fr

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Fendt Former C με δύο ρότορες, κεντρική μονάδα παράδοσης και πλήθος τεχνολογιών

Τα συλλεκτικά Former C είναι εντελώς καινούργια για το 2024, φέρουν πλήθος τεχνολογικών λύσεων, που προάγουν την άνεση αλλά και την υγεία του υλικού, το οποίο παραδίδεται ποιοτικά και αξιοποιείται αποδοτικά από τους παραγωγούς.

Προτεινόμενα