Έτοιμο το 2026 το δεύτερο μεγαλύτερο εργοστάσιο της JCB στο Τέξας

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Στο Σαν Αντόνιο του Τέξας θα κατασκευαστεί το νέο εργοστάσιο της JCB, το οποίο θα γίνει το δεύτερο μεγαλύτερο της, όταν θα αρχίσει να παράγει μηχανήματα, με ορίζοντα το 2026.

Alice Bamford και Anthony Bamford βρέθηκαν τη Τρίτη στη τελετή έναρξης των εργασιών για την κατασκευή της δεύτερης μεγαλύτερης μονάδας παραγωγής της JCB. Η νέα μονάδα, στο Τέξας, είναι ένα έργο αξίας 390 εκατομμυρίων λιρών, που θα δημιουργήσει 1.500 θέσεις εργασίας τα πρώτα πέντε χρόνια στην έκταση των 400 στρεμμάτων και θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή τηλεσκοπικών μηχανημάτων και εξοπλισμού εναέριας πρόσβασης.

«Οι εταιρείας του κατασκευαστικού τομέα πωλούν περισσότερα από 300.000 μηχανήματα κάθε χρόνο στη Βόρεια Αμερική, γεγονός που την καθιστά τη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο», δήλωσε ο Bamford. «Η JCB αυξάνει σταθερά το μερίδιό της σε αυτή τη σημαντική αγορά τα τελευταία χρόνια και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επενδύσουμε στην παραγωγική μας ικανότητα στη Βόρεια Αμερική, όπου ήδη διαθέτουμε ένα εργοστάσιο. Η JCB έχει πραγματικά διανύσει σημαντικό δρόμο από τότε που πουλήσαμε το πρώτο μας μηχάνημα εδώ πριν από 60 χρόνια και μου δίνει τεράστια ευχαρίστηση να βλέπω πώς έχει αναπτυχθεί η επιχείρησή μας στη Βόρεια Αμερική. Σήμερα είναι πραγματικά μια μέρα-ορόσημο στην ιστορία της οικογενειακής μας εταιρείας», ανέφερε την περασμένη Τρίτη ο ίδιος.

Η JCB δραστηριοποιείται στη Βόρεια Αμερική από το 1964 και άνοιξε το πρώτο της εργοστάσιο το 2001 στη Σαβάνα της Τζόρτζια, όπου απασχολούνται 1.000 άτομα. Η νέα εγκατάσταση στο Σαν Αντόνιο του Τέξας θα αυξήσει τον αριθμό των εργοστασίων της JCB σε 22, με τα μισά από αυτά να βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου στο Ρότσεστερ (Στάφορντσαϊρ).

Ο Richard Fox-Marrs, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JCB Β. Αμερικής, δήλωσε: «Ο τηλεσκοπικός φορτωτής Loadall είναι το προϊόν με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της JCB στη Βόρεια Αμερική και είναι επίσης η μεγαλύτερη αγορά για εξοπλισμό εναέριας πρόσβασης παγκοσμίως και, ως εκ τούτου, είναι πολύ λογικό να κατασκευάσουμε αυτές τις δύο σειρές εδώ. Το Τέξας είναι μια προφανής επιλογή για τη νέα βορειοαμερικανική μονάδα παραγωγής μας, όχι μόνο επειδή η Πολιτεία είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής εξοπλισμού κατασκευών στις ΗΠΑ. Το Σαν Αντόνιο είναι επίσης η λογική επιλογή ως τοποθεσία για το νέο μας εργοστάσιο λόγω της κεντρικής του θέσης, της εγγύτητας στην αλυσίδα εφοδιασμού και του μεγάλου τοπικού εργατικού δυναμικού. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για το νέο εργοστάσιο της JCB στο Σαν Αντόνιο και για το μέλλον της επιχείρησής μας στη Βόρεια Αμερική».

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα

Δύο νέες προσθήκες στη σειρά φορτωτών 270 της JCB με αναβάθμιση στον κινητήρα

Τα δύο μοντέλα, τροχοφόρα και ερπυστριοφόρα αντίστοιχα, είναι τα νέα ευέλικτα μοντέλα της βρετανικής φίρμας, που φέρουν όμως και καλά αποτελέσματα στις μετρήσεις οικονομίας και ευκολίας χειρισμών.