Ανανέωση για τα μπροστινά κοπτικά της Pöttinger με το νέο Eurocat F

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Άλλο ένα μηχάνημα χορτονομής από όσα η Pöttinger λανσάρει αυτές τις ημέρες είναι το Eurocat F, μια μπροστινή χορτοκοπτική μονάδα τυμπάνου με πλάτος εργασίας από 2,7 και 3,5 μέτρα.

Η Pöttinger αναβαθμίζει την εκτεταμένη γκάμα χλοοκοπτικών μηχανημάτων της για τη νέα σεζόν και πρόσθεσε νέα μοντέλα. Σε αυτό το πλαίσιο, έκανε και ορισμένες αλλαγές στα χλοοκοπτικά με τύμπανο Eurocat F, προσφέροντας ομαλή λειτουργία και μια συνολικά προσιτή λύση. Τα πλάτη εργασίας των νέων μοντέλων είναι 2,70 και 3,05 μέτρα.

Η σειρά Eurocat F φημίζεται για τον ιδανικό συνδυασμό χαμηλού βάρους και σταθερότητας. Η κοντή κεφαλή με σύνδεση τριών σημείων φέρνει το κέντρο βάρους κοντά στο τρακτέρ και αυτό σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και ελαφριά τρακτέρ. Ακόμη και όταν χρησιμοποιείται σε πλαγιές, το χλοοκοπτικό επιδεικνύει εξαιρετική συμπεριφορά οδήγησης, λέει η κατασκευάστρια.

Καλύτερη ποιότητα κοπής

Τέσσερα τύμπανα κοπής ίσου μεγέθους εγγυώνται καλύτερα αποτελέσματα εργασίας σε όλες τις συνθήκες. Η περιφέρεια της λεπίδας είναι ίδια και για τα τέσσερα τύμπανα, γεγονός που εξασφαλίζει καθαρή και ομοιόμορφη κοπή, ενώ Τα μεγάλα τύμπανα στο κέντρο επιτρέπουν υψηλή απόδοση. Επιπλέον, τα δύο κεντρικά έχουν στενότερο λαιμό, ο οποίος αυξάνει περαιτέρω την απόσταση και, σημειωτέον, κάθε τύμπανο στηρίζεται στο έδαφος με την ίδια επιφάνεια επαφής.

Η ομοιόμορφα κατανεμημένη πίεση επαφής εξασφαλίζει βέλτιστη παρακολούθηση του εδάφους όπως είναι φυσικό. Τώρα, οι σφαιρικοί σύνδεσμοι στους βραχίονες σύνδεσης της μονάδας κοπής εγγυώνται ελευθερία κινήσεων και έτσι το εύρος ταλάντωσης +/- 8 μοιρών επιτρέπει στο χλοοκοπτικό να γλιστρά πάνω σε όλες τις ανωμαλίες του εδάφους.

Η ανακούφιση του χλοοκοπτικού γίνεται είτε μέσω της ανακούφισης του εργαλείου είτε προαιρετικά μέσω δύο ισχυρών ελατηρίων τάσης – μεταξύ της κεφαλής του χλοοκοπτικού και της κονσόλας του τρακτέρ. Βολικό και φιλικό προς το χρήστη Η αδιαβάθμητη ρύθμιση του ύψους κοπής PLUS προσφέρει ευκολία με την έννοια ότι το ύψος κοπής μπορεί να ρυθμιστεί κεντρικά και για τα τέσσερα τύμπανα από 40 έως 65 χλστ.

Τα πλευρικά προστατευτικά αναδιπλώνονται για ασφαλή οδική μεταφορά, προαιρετικά και υδραυλικά. Η γενναιόδωρη αναδίπλωση των προστατευτικών εξασφαλίζει τη βέλτιστη προσβασιμότητα στα τύμπανα κοπής, γεγονός που διευκολύνει τον καθαρισμό και τη γρήγορη αλλαγή των λεπίδων.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Το νέο βραβείο TOTYBot για πρώτη φορά φέτος στην EIMA με τέσσερις φιναλίστ

Το Νοέμβριο του 2024, θα ανακοινωθούν τα διάσημα βραβεία Tractor of the Year (TOTY) για τη σεζόν 2025 αλλά φέτος εισάγεται μια νέα κατηγορία για τα αγροτικά ρομπότ, με την ονομασία TOTYBot, που υποστηρίζεται και από τον ιστοχώρο Future Farming. Οι υποψήφιοι για αυτή την κατηγορία έχουν πλέον αποκαλυφθεί.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Προτεινόμενα

Εξοπλισμός αμπελουργίας για όλα τα στάδια και κάθε ανάγκη στην Ελλάδα από την Pellenc

Μία πλήρη γκάμα αμπελουργικού εξοπλισμού όπως αποφυλλωτές, κορφολογητές και δετικά Pellenc διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Agrotech Μποζατζίδης-Μητσιολίδης. Αποφυλλωτής μισής σειράς Soft Touch Με

Την «καθαρότερη ενέργεια» στην πράξη εγκαινιάζει η AGCO Power

Η AGCO Power εγκαινίασε ένα εργαστήριο καθαρής ενέργειας, μέρος μιας επένδυσης 70 εκατομμυρίων ευρώ στο εργοστάσιο Linnavuori της Φινλανδίας και θα υποστηρίξει την ανάπτυξη και δοκιμή καινοτόμων, βιώσιμων λύσεων μπαταριών και κινητήρων για αγροτικά μηχανήματα.

Ακρίβεια κοπής μέσω του Opticurve πετυχαίνουν τα χορτοκοπτικά Pöttinger Novacat F 3100

Για το συγκειριμένο παρελκόμενο κοπής, η Pöttinger πιστεύει στην ήπια κοπή με ακρίβεια, κάτι που εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα χορτονομής. Αυτός είναι ο λόγο που τα μπροστινά Novacat F 3100 συνοδεύονται από τη τεχνολογία Opticurve.

Μικρών απαιτήσεων και αποτελεσματικά σε θημωνιές τα νέα Pöttinger TOP VT

Tα TOP VT 6820 S και TOP VT 7620 S με πλευρική τοποθέτηση θημωνιάς διακρίνονται για το αυξημένο πλάτος εργασίας των 6,8 και 7,6 μέτρων αντίστοιχα, ενώ οι απαιτήσεις ισχύος από το τρακτέρ παραμένουν χαμηλές λόγω καινοτόμων χαρακτηριστικών που έχει ενσωματώσει η αυστριακή φίρμα.