Amatechnica 2024: Επιδείξεις μηχανημάτων στο πεδίο αφιερωμένες στην Amazone

Κοινοποίηση:

του Βασίλειο Σοφού

Στα κεντρικά της Amazone στη Γερμανία, όσοι παρευρέθηκαν είδαν από κοντά και σε πραγματικές δοκιμές τα μηχανήματα της εταιρείας να εργάζονται με στόχο τη βιωσιμότητα και την απόδοση. Η ιστορία της κατασκευάστριας αλλά και η λειτουργία της πνευματικής σπαρτικής Precea 6000-TCC εντυπωσίασαν.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

«Ιδέες για το μέλλον» προσέφερε η Amatechnica 2024, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Amazone στην έδρα της στο Hasbergen-Gaste και είχε μεγάλη επιτυχία με 6.500 αγρότες, εργολάβους και συνεργάτες πωλήσεων από 40 χώρες. H ημέρα προσέφερε άφθονες ευκαιρίες για να ενημερωθούν όσοι παρευρέθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις και καινοτομίες της Amazone.

Το πρόγραμμα της ημέρας περιελάμβανε πρακτικές επιδείξεις μηχανημάτων στο χωράφι και στην αρένα, παρουσίαση των τελευταίων καινοτομιών στο εκθεσιακό κέντρο, παρουσίαση του πλήρους χαρτοφυλακίου μηχανημάτων μαζί με εργοστασιακές ξεναγήσεις και μια έκθεση παλαιών μηχανημάτων με περίπου 120 παλαιά τρακτέρ.

Οι καινοτομίες της Agritechnica εν δράσει

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών επικεντρώθηκε κυρίως στον μεγάλο αριθμό νέων προϊόντων που είχε παρουσιάσει η Amazone τον περασμένο Νοέμβριο στην Agritechnica 2023. Οι επαγγελματίες καλλιεργητές μπόρεσαν με αυτό το τρόπο να δουν τα καινοτόμα εργαλεία κατεργασίας του εδάφους και τις σπαρτικές μηχανές να εργάζονται στο κοντινό πεδίο.

Ένα από αυτά ήταν η ολοκαίνουργια συρόμενη και πνευματική σπαρτική ακριβείας Precea 6000-TCC, η οποία ξετύλιξε το ταλέντο της στις επιδόσεις και την ακρίβεια εργασίας. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της σπαρτικής μηχανής υψηλών επιδόσεων, σε πλάτος εργασίας 6 μ., είναι η επιλογή μεταξύ του συστήματος κεντρικής παροχής σπόρων ή με μεμονωμένες χοάνες σπόρων σε κάθε μονάδα σποράς.

Για τον εορτασμό των 75 χρόνων των σπαρτικών μηχανών Amazone μάλιστα, εκτός από όλα τα τρέχοντα μοντέλα, παρουσιάστηκε και μια εκτεταμένη συλλογή παλαιών σπαρτικών μηχανών και συνδυαστικών σπαρτικών μηχανών. Η έκθεση αυτή προσέφερε στους επισκέπτες ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία της εξέλιξης της τεχνολογίας των σπαρτικών μηχανών, ενώ και πολλά ακόμη μηχανήματα, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων λίπανσης και προστασίας των καλλιεργειών, παρουσιάστηκαν από την ομάδα της Amazone σε επίδειξη.

Η τεχνογνωσία στον τομέα της φροντίδας του εδάφους παρουσιάστηκε στο πλαίσιο μιας ειδικής έκθεσης που έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν τα εξειδικευμένα μηχανήματα και εργαλεία για τη συντήρηση χώρων πρασίνου και τη χειμερινή φροντίσα δρόμων.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα στιγμή ήταν το θέμα «Walk of Innovation» στο εκθεσιακό κέντρο, το οποίο οδήγησε τους επισκέπτες σε μια εμπνευσμένη σειρά πρωτοποριακών τεχνολογιών και έξυπνων λύσεων για ακριβή και βιώσιμη γεωργία. Εμπειρογνώμονες από μεγάλο αριθμό εταιρειών ήταν επίσης διαθέσιμοι για προσωπικές συζητήσεις.

Επιπλέον, μεγάλος αριθμός επισκεπτών χρησιμοποίησε τη δωρεάν λεωφορειακή μεταφορά για να επισκεφθεί το υπερσύγχρονο κέντρο ανταλλακτικών στην τοποθεσία Tecklenburg-Leeden. Το νέο κέντρο δοκιμών της Amazone στο Wambergen ήταν ένας άλλος σταθμός. Εκεί η Amazone αναπτύσσει και δοκιμάζει τις πιο πρόσφατες γεωργικές και καλλιεργητικές ιδέες. Παράλληλα, στο φόρουμ εμπειρογνωμόνων «Arable Farming Dialogue», οι τεχνικές παρουσιάσεις και επιδείξεις έδωσαν στους συμμετέχοντες μια βαθύτερη εικόνα σε θέματα αποδοτικότητας, όπως η γεωργία ακριβείας, και τους έδωσαν επίσης τα πρώτα αποτελέσματα του νέου συστήματος «Controlled Row Farming» (CRF).

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Fendt Former C με δύο ρότορες, κεντρική μονάδα παράδοσης και πλήθος τεχνολογιών

Τα συλλεκτικά Former C είναι εντελώς καινούργια για το 2024, φέρουν πλήθος τεχνολογικών λύσεων, που προάγουν την άνεση αλλά και την υγεία του υλικού, το οποίο παραδίδεται ποιοτικά και αξιοποιείται αποδοτικά από τους παραγωγούς.

Προτεινόμενα

Ο κινητήρας D5 της Volvo Penta στην καρδιά του πρώτου πλήρους αυτόνομου οχήματος της Kuhn

Το Karl αποτελεί το καινοτόμο και πλήρως αυτόνομο όχημα της Κuhn, εξοπλιζόμενο με τον κινητήρα D5 της Volvo Penta, που θα είναι ικανός να έλκει ειδικά προσαρμοσμένα παρελκόμενα. Η συνεργασία αυτή με τη Volvo έρχεται ως συνέχεια της μακροχρόνιας εμπειρίας για την παραγωγή των αυτοκινούμενων ψεκαστικών Artec.

Valtra Coach: Εξοικονόμηση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων με νέα εφαρμογή

Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, η Valtra επιχειρεί να κάνει όλους ανεξαιρέτως τους χειριστές των τρακτέρ της ικανούς να μειώνουν όσο το δυνατόν περισσότερο την κατανάλωση καυσίμου, κάτι που οδηγεί και σε μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Lindner: Με πολυτέλεια και νέο κινητήρα Perkins 76 και 136 ίππων για επικλινή εδάφη

Τα τρακτέρ της Lindner γεννήθηκαν αρχικά για τα ιδιαίτερα πεδία της Αυστρίας, σκαρφαλώνοντας όμως με άνεση σε κάθε άλλη πρόκληση επί ευρωπαϊκού και όχι μόνο εδάφους. Η εταιρεία παντρεύει λοιπόν την πολυτέλεια με τις αυξημένες τεχνικές δυνατότητες.

Σπορά βάµβακος µε Amazone Precea και John Deere 6120M: Αχτύπητο δίδυµο για σπορά ακριβείας

Η ολοκαίνουρια πνευµατική σπαρτική µηχανή Amazone Precea µαζί µε το τρακτέρ νέο John Deere 6150M µπήκε σε σπορά βάµβακος σε κτήµατα του θεσσαλικού κάµπου, αποδεικνύοντας στην πράξη την ακρίβεια στην τοποθέτηση σπόρων.