Amatechnica 2024: Επιδείξεις μηχανημάτων στο πεδίο αφιερωμένες στην Amazone

Κοινοποίηση:

του Βασίλειο Σοφού

Στα κεντρικά της Amazone στη Γερμανία, όσοι παρευρέθηκαν είδαν από κοντά και σε πραγματικές δοκιμές τα μηχανήματα της εταιρείας να εργάζονται με στόχο τη βιωσιμότητα και την απόδοση. Η ιστορία της κατασκευάστριας αλλά και η λειτουργία της πνευματικής σπαρτικής Precea 6000-TCC εντυπωσίασαν.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

«Ιδέες για το μέλλον» προσέφερε η Amatechnica 2024, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Amazone στην έδρα της στο Hasbergen-Gaste και είχε μεγάλη επιτυχία με 6.500 αγρότες, εργολάβους και συνεργάτες πωλήσεων από 40 χώρες. H ημέρα προσέφερε άφθονες ευκαιρίες για να ενημερωθούν όσοι παρευρέθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις και καινοτομίες της Amazone.

Το πρόγραμμα της ημέρας περιελάμβανε πρακτικές επιδείξεις μηχανημάτων στο χωράφι και στην αρένα, παρουσίαση των τελευταίων καινοτομιών στο εκθεσιακό κέντρο, παρουσίαση του πλήρους χαρτοφυλακίου μηχανημάτων μαζί με εργοστασιακές ξεναγήσεις και μια έκθεση παλαιών μηχανημάτων με περίπου 120 παλαιά τρακτέρ.

Οι καινοτομίες της Agritechnica εν δράσει

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών επικεντρώθηκε κυρίως στον μεγάλο αριθμό νέων προϊόντων που είχε παρουσιάσει η Amazone τον περασμένο Νοέμβριο στην Agritechnica 2023. Οι επαγγελματίες καλλιεργητές μπόρεσαν με αυτό το τρόπο να δουν τα καινοτόμα εργαλεία κατεργασίας του εδάφους και τις σπαρτικές μηχανές να εργάζονται στο κοντινό πεδίο.

Ένα από αυτά ήταν η ολοκαίνουργια συρόμενη και πνευματική σπαρτική ακριβείας Precea 6000-TCC, η οποία ξετύλιξε το ταλέντο της στις επιδόσεις και την ακρίβεια εργασίας. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της σπαρτικής μηχανής υψηλών επιδόσεων, σε πλάτος εργασίας 6 μ., είναι η επιλογή μεταξύ του συστήματος κεντρικής παροχής σπόρων ή με μεμονωμένες χοάνες σπόρων σε κάθε μονάδα σποράς.

Για τον εορτασμό των 75 χρόνων των σπαρτικών μηχανών Amazone μάλιστα, εκτός από όλα τα τρέχοντα μοντέλα, παρουσιάστηκε και μια εκτεταμένη συλλογή παλαιών σπαρτικών μηχανών και συνδυαστικών σπαρτικών μηχανών. Η έκθεση αυτή προσέφερε στους επισκέπτες ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία της εξέλιξης της τεχνολογίας των σπαρτικών μηχανών, ενώ και πολλά ακόμη μηχανήματα, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων λίπανσης και προστασίας των καλλιεργειών, παρουσιάστηκαν από την ομάδα της Amazone σε επίδειξη.

Η τεχνογνωσία στον τομέα της φροντίδας του εδάφους παρουσιάστηκε στο πλαίσιο μιας ειδικής έκθεσης που έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν τα εξειδικευμένα μηχανήματα και εργαλεία για τη συντήρηση χώρων πρασίνου και τη χειμερινή φροντίσα δρόμων.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα στιγμή ήταν το θέμα «Walk of Innovation» στο εκθεσιακό κέντρο, το οποίο οδήγησε τους επισκέπτες σε μια εμπνευσμένη σειρά πρωτοποριακών τεχνολογιών και έξυπνων λύσεων για ακριβή και βιώσιμη γεωργία. Εμπειρογνώμονες από μεγάλο αριθμό εταιρειών ήταν επίσης διαθέσιμοι για προσωπικές συζητήσεις.

Επιπλέον, μεγάλος αριθμός επισκεπτών χρησιμοποίησε τη δωρεάν λεωφορειακή μεταφορά για να επισκεφθεί το υπερσύγχρονο κέντρο ανταλλακτικών στην τοποθεσία Tecklenburg-Leeden. Το νέο κέντρο δοκιμών της Amazone στο Wambergen ήταν ένας άλλος σταθμός. Εκεί η Amazone αναπτύσσει και δοκιμάζει τις πιο πρόσφατες γεωργικές και καλλιεργητικές ιδέες. Παράλληλα, στο φόρουμ εμπειρογνωμόνων «Arable Farming Dialogue», οι τεχνικές παρουσιάσεις και επιδείξεις έδωσαν στους συμμετέχοντες μια βαθύτερη εικόνα σε θέματα αποδοτικότητας, όπως η γεωργία ακριβείας, και τους έδωσαν επίσης τα πρώτα αποτελέσματα του νέου συστήματος «Controlled Row Farming» (CRF).

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Vestrum 120 ActiveDrive 8 με φορτωτή Τ και Farmlift 742 στην DLG-Feldtage 2024

Τα τηλεσκοπικά Farmlift είναι πλέον ριζικά αναβαθμισμένα, ενώ η αυξημένη απόδοση του Vestrum 120 ActiveDrive 8 με τον εμπρόσθιο φορτωτή της σειράς T αποτελεί πακέτο αποδοτικό, αφού τρακτέρ και βραχίονας αλληλοβοηθούνται, για να προσφερθεί 35% μεγαλύτερη ανυψωτική ισχύς.

Ξεπερνώντας τα όρια της αυτοματοποίησης με το ρομπότ ζιζανιοκτονίας της FarmWise

Η FarmWise, αξιοποιώντας τη δύναμη της όρασης υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης (AI), βάζει τη ναυαρχίδα Vulcan να διαχειριστεί τα ζιζάνια της Καλιφόρνια. Και το καταφέρνει σε ειδικές καλλιέργειες.

Με 12 νέα χορτοκοπτικά τύπου πεταλούδας στην γκάμα της η Massey Ferguson

Με μεγάλη ποικιλία σε πλάτη εργασίας και στόχευση σε και μια σειρά από διαφορετικούς τύπους πεδίων, η Massey Ferguson φιλοδοξεί να εισέλθει ως λύση στις καλλιέργειες κάθε απαιτητικού παραγωγού με τα συνολικά 12 μοντέλα χορτοκοπτικών στην γκάμα της.

Προτεινόμενα

Στα χέρια του Αγρότη της Χρονιάς Μιλτιάδη Χαρένη το νέο Amazon UX4200

Γνωστός για την αξιοποίηση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας στην αγροτική επιχείρηση που διατηρεί στη Νέα Γωνιά, Χαλκιδικής η επιλογή του Μιλτιάδη Χαρένη να συνεργαστεί για ακόµη µία φορά µε την Γ. Ι Αντωνάκης ΑΒΕΕ για την αγορά ενός ψεκαστικού παρουσιάζει το δικό της ενδιαφέρον.

Απέσπασε iF Design Award η πανίσχυρη ναυαρχίδα Quadtrac 715 της Case IH

Η αισθητική και η λειτουργικότητα φαίνεται πως, όταν συνδυάζονται αναγνωρίζονται, αφού εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών, που εστιάζουν τόσο στα καινοτόμα χαρακτηριστικά όσο και στην εμφάνιση πλέον. Ζωντανό παράδειγμα το θηριώδες Case IH Quadtrac 715, που τιμάται με το διεθνές «iF Design Award».

Συμμαχία αυτονομίας των Amazone, Claas, AgXeed προσφέρει νέες δυνατότητες στα συμβατικά τρακτέρ

Η AgXeed, η Amazone και η Claas προωθούν καθολικά τις αυτόνοµες λύσεις τους που θα µπορούσαν να ωφελήσουν όλους τους κατασκευαστές, δηµιουργώντας το δίκτυο 3Α που απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για συνεργασίες.