Govor: Αυτοματοποίηση των εργασιών με το ρομποτικό τρακτέρ της Agovor

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

H εταιρεία από τη Νέα Ζηλανδία παρουσιάζει τη δική της εκδοχή στα ρομποτικά μηχανήματα, λανσάροντας το μικρό όχημα Govor, ικανό να κινείται ελισσόμενο ανάμεσα σε καλλιέργειες με τη βοήθεια RTK-GPS και άλλων βοηθητικών τεχνολογιών.

Η εταιρεία Agovor παρουσίασε ένα αυτόνομο ελαφρύ ηλεκτρικό τρακτέρ, σχεδιασμένο για την αυτοματοποίηση των εργασιών χειρωνακτικής εργασίας σε εξωτερικούς χώρους για καλλιέργειες σε σειρά και ειδικές καλλιέργειες. Το όχημα έχει σχεδιαστεί για αυτόνομη ρυμούλκηση με δυνατότητες που περιλαμβάνουν ψεκασμό, κούρεμα, συλλογή δεδομένων και ανίχνευση καλλιεργειών.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαΐου 2024

Το ρομπότ λειτουργεί μέσω ενός ολοκληρωμένου συστήματος, που επιτρέπει την προσάρτηση διαφόρων εργαλείων, οδηγούμενο από προηγμένο λογισμικό για την αυτόνομη εκτέλεση εργασιών με υψηλή ακρίβεια. Το Govor χρησιμοποιεί λογισμικό που συνδυάζει RTK-GPS, υποστηριζόμενο από αισθητήρες και κάμερες, επιτρέποντάς του να πλοηγείται και να εκτελεί εργασίες με ελάχιστη ανθρώπινη επίβλεψη, μειώνοντας σημαντικά το κόστος εργασίας, τη συμπίεση του εδάφους και ενισχύοντας την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα.

Το ρομπότ είναι στη 4η γενιά του, με την εταιρεία να επιδιώκει να συνεργαστεί με εταίρους του κλάδου, για να επεκτείνει τη γκάμα των έξυπνων εξαρτημάτων ρυμουλκούμενων. Το ρομπότ είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ και προσφέρεται με χρηματοδοτική μίσθωση.

Το Govor ξεχωρίζει για το μικρό του βάρος, το οποίο ανέρχεται σε μόλις 50 κιλά. Διαθέτει ηλεκτροκινητήρα και τυποποιημένο κοτσαδόρο και μπορεί να ρυμουλκήσει μέχρι 600 κιλά. Οι μπαταρίες λιθίου του επιτρέπουν να λειτουργεί αυτόνομα όλο το εικοσιτετράωρο.

Ένας στόλος ρομπότ

Οι καλλιεργητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα από τα τρακτέρ ή ένα στόλο αυτών. Οι μπροστινές και οπίσθιες κάμερες επιτρέπουν στους καλλιεργητές να ελέγχουν το ρομπότ μέσω ζωντανής ροής και, ανάλογα με την εργασία, μπορούν να καλύφθούν περίπου 2 εκτάρια ανά ώρα για εργασίες όπως ο ψεκασμός αμπελώνων. Το λειτουργικό κόστος είναι χαμηλό, σύμφωνα με την Agovor.

Η ευελιξία είναι μεγάλη, λέει ο ιδρυτής και διευθυντής Richard Beaumont. «Και επειδή είναι ελαφρύ, δύο άτομα μπορούν να το σηκώσουν και πιθανότατα χωράει στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία επίδραση στη συμπίεση του εδάφους».

Ο Beaumont υπογραμμίζει ότι υπάρχουν πολλοί μικροί καλλιεργητές που δεν εξυπηρετούνται σήμερα από την τεχνολογία. «Με μια μονάδα αυτού του μεγέθους, μπορούμε να εξυπηρετήσουμε έναν μικρό καλλιεργητή, αλλά και έναν μεγάλο καλλιεργητή. Μπορούμε να τα λειτουργήσουμε σε ένα στόλο. Υπάρχουν πολλές χειρωνακτικές εργασίες που μπορούμε να κάνουμε αυτόνομα. Χρειάζεστε λιγότερους ανθρώπους, αλλά υπάρχει επίσης ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων που ξέρει να χρησιμοποιεί ένα έξυπνο τηλέφωνο και ένας μειούμενος αριθμός ανθρώπων που ξέρει να χειρίζεται ένα τρακτέρ».

Η Agovor επικεντρώνεται επί του παρόντος στον ψεκασμό ζιζανίων, το κούρεμα και τον ψεκασμό του θόλου και συνεργάζεται με εταίρους του κλάδου για την ανάπτυξη και τη δημιουργία ενός ευρύτερου οικοσυστήματος έξυπνων εξαρτημάτων ρυμουλκούμενων. Ένα από τα παρελκόμενα που έχει ήδη σχεδιάσει η Agovor για το ρομπότ, είναι ένα ψεκαστικό CDA. Με αυτόν τον ψεκαστικό, οι καλλιεργητές έχουν χρόνο λειτουργίας οκτώ ωρών πριν χρειαστεί να επανεφοδιάσουν. Η εταιρεία έχει, τέλος, αναπτύξει ένα πρωτότυπο για ένα ηλεκτρικό χλοοκοπτικό μηχάνημα.

Πληροφορίες από Future Farming

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Fendt Former C με δύο ρότορες, κεντρική μονάδα παράδοσης και πλήθος τεχνολογιών

Τα συλλεκτικά Former C είναι εντελώς καινούργια για το 2024, φέρουν πλήθος τεχνολογικών λύσεων, που προάγουν την άνεση αλλά και την υγεία του υλικού, το οποίο παραδίδεται ποιοτικά και αξιοποιείται αποδοτικά από τους παραγωγούς.

Προτεινόμενα

Η P J CONDELLIS S.A. συγχαίρει την Μηλένα Κοντού για την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, η P J Condellis S.A. συγχαίρει την αθλήτρια Μηλένα Κοντού για την εξαιρετική της επίδοση και την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το ερχόμενο καλοκαίρι.