Kuhn GSE PRO: Το καινοτόμο σύστημα ακριβούς διανομής στα όρια του πεδίου

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Ο νέος περιοριστή εξάπλωσης GSE PRO αποτελεί επανάσταση στην ακρίβεια επέμβασης, ειδικά στα ακρωτήρια.

Η Kuhn λανσάρει τον νέο περιοριστή εξάπλωσης ορίων GSE PRO, ο οποίος αντιπροσωπεύει μια σημαντική εξέλιξη στην ακρίβεια επέμβασης. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του νέου συστήματος της Kuhn είναι η ικανότητά του να συνδυάζει δύο βασικούς παράγοντες της λίπανσης: τη βελτιστοποίηση της παραγωγής και το σεβασμό στο περιβάλλον.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαΐου 2024

Οι λιπασματοδιανομείς των σειρών AXIS και AXENT μπορούν πλέον να εξοπλιστούν με το νέο αυτό χαρακτηριστικό, το οποίο αντικαθιστά την υπάρχουσα έκδοση GSE.

Δύο εκδόσεις

Αρχικά, η έκδοση GSE 30 PRO είναι κατάλληλη για τους διανομείς AXIS 20.2, 30.2 και 40.2 της Kuhn με πλάτος εργασίας από 12 έως 42 μέτρα, ανάλογα με το μοντέλο- η έκδοση GSE 50 PRO είναι σχεδιασμένη για τον διανομέα AXIS 50.2 και το ρυμουλκούμενο εξάρτημα AXENT 100.1, το οποίο μπορεί να φτάσει σε πλάτος εργασίας έως και 50 μέτρα.

Εξοικονόμηση λιπάσματος

Προτεραιότητα για την ανάπτυξη του εξαρτήματος αυτού είναι ο οικονομικός και ο περιβαλλοντικός παράγοντας. Επιπλέον, υπάρχουν κανονισμοί σχετικά με τη διανομή αζωτούχων λιπασμάτων σε περιβαλλοντικά ευάλωτες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της διασποράς σε χορτολιβαδικές παρυφές κοντά σε υδατορέματα. Το GSE PRO βελτιστοποιεί τη δόση λίπανσης ώστε να ικανοποιεί αυτές τις απαιτήσεις, διανέμοντας μέχρι την άκρη, αλλά όχι πιο πέρα.

Η αρχή λειτουργίας

Πρόκεται για έναν υδραυλικό περιοριστή που ελέγχεται απευθείας από την καμπίνα του τρακτέρ. Η διασπορά γίνεται προς το εσωτερικό του αγροτεμαχίου, ενώ η οδήγηση γίνεται κατά μήκος της άκρης του χωραφιού. Ο αεραγωγός στην πλευρά των συνόρων παραμένει κλειστός, με τις ρυθμίσεις του νέου GSE PRO να είναι γρήγορες και εύκολες, αλλά και διαθέσιμες στην εφαρμογή Kuhn SpreadSet.

Αυτή η νέα έκδοση του συστήματος διαθέτει ένακεντρικό κανάλι και πλάκες εκτροπής στα εκτεταμένα πλευρικά φτερά. Τα πλευρικά φτερά αναδιπλώνονται αυτόματα όταν ανασηκώνεται η πλάκα εκτροπής, καθιστώντας έτσι το μηχάνημα πιο συμπαγές για αποθήκευση. Η ακρίβεια του νέου περιοριστή άκρων GSE PRO υπόσχεται περιορισμό του αριθμού των κόκκων που περνούν τα σύνορα σε λιγότερο από 3 % (3 ανά χίλιους), διατηρώντας παράλληλα την απόδοση.

Πληροφοριές από omnitrattore

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Grimme αναβαθμίζει την αυτοκινούμενη REXOR 6300 με καινοτόμες προσθήκες

Η τελευταία γενιά της έξι σειρών μηχανής τεύτλων REXOR 6300 με χωρητικότητα 45 m³ είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά καμπίνας, με βοηθητική μονάδα ελέγχου IBX 200 ISOBUS αριστερό υποβραχιόνιο της καμπίνας, ενώ ο κινητήρας έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη συντήρηση και προσβασιμότητα.

Η αποκλειστική δοκιμή του Deutz-Fahr 6190 TTV στο profi Σεπτεμβρίου

Το 6190 TTV είναι το μικρότερο μοντέλο της τελευταίας σειράς 6 TTV που παρουσίασε η Deutz-Fahr το 2021. Κάτω από αυτά τα πράσινα πλαστικά υπάρχει ένα μέρος νέων εξαρτημάτων που παίρνουν τον πρώτο τους αέρα, μαζί με κάποια πιο παλιά στοιχεία. Πώς «το νέο και το παλιό» συνεργάζονται στην αποκλειστική αυτή δοκιμή;

Προτεινόμενα

EuroTier 2024: Kόμβος καινοτομίας για τη διεθνή κτηνοτροφία 12 με 15 Νοεμβρίου

Μέχρι τώρα, περίπου 2.000 εκθέτες από 55 χώρες δήλωσαν συμμετοχή στην κορυφαία έκθεση για την επαγγελματική κτηνοτροφία και τη διαχείριση του ζωικού κεφαλαίου στον κόσμο, σε μία εκδήλωση που υποστηρίζεται από τη DLG και ανοίγει νέες θεματικές στο Ανόβερο.