Τα μηχανήματα χορτονομής της Massey Ferguson που θα πρωταγωνιστήσουν το 2025

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η Massey Ferguson φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες που προκύπτουν με τη διαθεσιμότητα μεγάλων μηχανημάτων ικανών να εγγυηθούν την υψηλότερη δυνατή απόδοση, αξιοποιώντας στο έπακρο τα όλο και στενότερα χρονικά περιθώρια που επιβάλλουν οι καιρικές συνθήκες.

Στη γκάμα της η Massey Ferguson εισάγει ή αναβαθμίζει μια ποικιλία μοντέλων, ικανών να ηγηθούν το 2025 στο τμήμα της χορτονομής.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Ιουνίου 2024

Χορτοκοπτικά MF DM 9612 TL και MF DM 10114 TL με μεγαλύτερο πλάτος και απόδοση

Η πρώτη νέα προσθήκη στην γκάμα είναι μια νέα σειρά συνδυαστικών δισκοκοπτικών χορτοκοπτικών με οπίσθια τοποθέτηση, με νέα χαρακτηριστικά που παρέχουν βελτιωμένη απόδοση σε συνδυασμό με τα ήδη δημοφιλή μπροστινά χορτοκοπτικά MF DM FP με εκκρεμές ή το MF DM FQ με τρισδιάστατο έλεγχο οριζοντίωσης βραχίονα.

Μετά τα αποκαλυπτήρια της Agritechnica για την οπίσθια τοποθετημένη χλοοκοπτική μηχανή συνδυασμού MF DM 8612 TL (TL σημαίνει σύστημα TurboLift για τον έλεγχο της πίεσης εδάφους με απεριόριστη μεταβλητή ρύθμιση), ακολουθεί τώρα η παρουσίαση του MF DM 9612 TL με συνδυασμό κοπής τελευταίας γενιάς, ικανό να αναπτύσσει μεγαλύτερη ροπή και να μειώνει το θόρυβο και τη φθορά χάρη σε ένα κιβώτιο ταχυτήτων πολλαπλών δοντιών.

Αυτά τα νέα χλοοκοπτικά μηχανήματα συμπληρώνονται με βελτιωτικά μηχανήματα κλαδέματος (KC) και κυλίνδρου (RC). Στην πραγματικότητα, το νέο μοντέλο MF DM 10114 TL (KC ή RC) μπορεί να ανταποκριθεί σε ακόμη μεγαλύτερες απαιτήσεις όσον αφορά πλάτη εργασίας έως και 10 μέτρα.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί η ποικίλη γκάμα των προσφερόμενων συστημάτων premium, στα οποία περιλαμβάνονται η διαχείριση του μπροστινού εργαλείου με σύστημα TIM, που μετατοπίζεται αυτόματα, ώστε να μην αφήνει κενά κοπής κατά τους ελιγμούς, αλλά και ο έλεγχος των τμημάτων, που ρυθμίζει τη θέση της μονάδας κοπής, όταν το όριο του χωραφιού δεν είναι ομαλό. Από την πλευρά της προετοιμασίας, τα μοντέλα KC (εξοπλισμένα με ξηραντικά) στη ρύθμιση PRO (Professional) επιτρέπουν τη ρύθμιση της προετοιμασίας σε πραγματικό χρόνο χάρη σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα και τη διαχείριση ISOBUS.

Νέα ξηραντικά TDX

Τα νέα μοντέλα TDX συμπληρώνουν την οικογένεια MF TD μειώνοντας το χρόνο που δαπανάται στο χωράφι, επιταχύνοντας την ξήρανση της σοδειάς και εξασφαλίζοντας υψηλότερη ποιότητα χάρη στην εξαιρετικά χαμηλή μόλυνση του εδάφους που προκύπτει. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αποτελείται από συνδυασμό ενός μακριού και ενός κοντού δακτυλίου με αγκιστρωτά άκρα για κάθε βραχίονα. Η τελευταία διαμόρφωση επιτρέπει στα ίδια τα δόντια να μαζεύουν περισσότερο προϊόν και καλύτερα, χωρίς να διαταράσσουν το έδαφος, εξασφαλίζοντας ότι το προϊόν παραμένει καθαρό από πέτρες και χώμα.

Η διαφορά στο μήκος των δοντιών, με τη σειρά της, βελτιώνει την ανάμιξη: το κοντό δόντι μαζεύει και διασκορπίζει το προϊόν που βρίσκεται στην κορυφή, το οποίο είναι πιο ξηρό, ρίχνοντάς το αμέσως πίσω από το ξηραντικό (λόγω της χαμηλότερης περιφερειακής ταχύτητας), ενώ το μακρύ δόντι μαζεύει το σανό που βρίσκεται από κάτω, το οποίο είναι πιο βαρύ και υγρό, και το ρίχνει πιο μακριά λόγω της υψηλότερης ταχύτητας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ταχύτερη ξήρανση και καλύτερο προϊόν.

Αναβαθμίσεις σε τσουγκράνες

Η Massey Ferguson σχεδιάζει επίσης κάποιες νέες εξελίξεις για την κατεργασία της θημωνιάς και αυτές σχετίζονται με τις νέες τσουγκράνες με διαφορετικές διαστάσεις, αλλά κυρίως προηγμένη τεχνολογία γεωργίας ακριβείας.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία αναβαθμίζει τα MF RK 762 TRC, MF RK 862 TRC και εισάγει τα μοντέλα MF RK 962 και PRO, καθώς και τα MF RK 862 και 1002 TRC PRO. Η νέα γεωμετρία της άρθρωσης των βραχιόνων του ρότορα επιτρέπει τη μείωση του ύψους μεταφοράς σε μόλις 3,99 μ. – για όλα τα μηχανήματα μέχρι το μοντέλο των 9,6 μ. – χωρίς να χρειάζεται να αποσυναρμολογηθούν οι βραχίονες των δοντιών, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο χρόνος διακοπής λειτουργίας κατά τη μεταφορά. Η αυξημένη ασφάλεια μεταφοράς εξασφαλίζεται επίσης από το υδραυλικό μπλοκ.

Οι ανανεωμένοι τροχοί, το σύστημα διεύθυνσης και σύστημα ρύθμισης βελτιώνουν τη σάρωση και βελτιστοποιούν την τελική ποιότητα της συγκομιζόμενης σοδειάς. Τέλος, το ISObus, το σύστημα ελέγχου τμημάτων και το σύστημα FlexiHigh επιτρέπουν την αυτόματη διαχείριση της θημωνιάς σε κεφαλάρια και ανώμαλα εδάφη, ρυθμίζοντας την απόσταση των δοντιών από το έδαφος ανάλογα με την ταχύτητα.

Πληροφορίες από Meccagri

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Fendt Former C με δύο ρότορες, κεντρική μονάδα παράδοσης και πλήθος τεχνολογιών

Τα συλλεκτικά Former C είναι εντελώς καινούργια για το 2024, φέρουν πλήθος τεχνολογικών λύσεων, που προάγουν την άνεση αλλά και την υγεία του υλικού, το οποίο παραδίδεται ποιοτικά και αξιοποιείται αποδοτικά από τους παραγωγούς.

Προτεινόμενα

Με 12 νέα χορτοκοπτικά τύπου πεταλούδας στην γκάμα της η Massey Ferguson

Με μεγάλη ποικιλία σε πλάτη εργασίας και στόχευση σε και μια σειρά από διαφορετικούς τύπους πεδίων, η Massey Ferguson φιλοδοξεί να εισέλθει ως λύση στις καλλιέργειες κάθε απαιτητικού παραγωγού με τα συνολικά 12 μοντέλα χορτοκοπτικών στην γκάμα της.

Με βραβείο σχεδιασμού Red Dot πλέον η ναυαρχίδα MF 9S από την Massey Ferguson

Η ναυαρχίδα MF 9S στέφεται νικητής στα βραβεία σχεδιασμού της κατηγορίας από το θεσμό Red Dot, με τη διεθνή επιτροπή να απονέμει το βραβείο κυρίως για την καινοτόμο λύση Protect-U και της καμπίνας, στοιχεία που ξεχώρισαν και στη σειρά 8S.