Η Case IH στην αγορά των γεωργικών drone με δύο νέα μοντέλα από την XAG

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Την αντικατάσταση των παραδοσιακών αυτοκινούμενων ή μη ψεκαστικών προσπαθεί να προωθήσει -όπου αυτό επιτρέπεται- η Case, ξεκινώντας από την αγορά της Βραζιλίας και επεκτείνοντας ύστερα τα σχέδιά της.

Η Case IH ανακοίνωσε την εμφάνιση του πρώτου Sprayer Drone ως συμπληρωματική λύση στο χαρτοφυλάκιό της. Η εταιρεία θα εισάγει και θα διανέμει το XAG Vtol σε δύο μοντέλα, 30 λίτρων και 70 λίτρων, αρχικά στη Βραζιλία. «Η εμφάνιση αυτή σηματοδοτεί αυτή τη σημαντική συνεργασία με μία από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές εταιρείες στον τομέα των drone ψεκασμού, την XAG.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαΐου 2024

Εκτός από την ποιότητα του κατασκευαστή, υπάρχει και η έγκριση της Case IH, που συνυπολογίζει όλα τα ποιοτικά μας πρότυπα και την υποστήριξη μετά την πώληση», σχολιάζει ο Christian Gonzalez, αντιπρόεδρος της Case IH για τη Λατινική Αμερική.

Το Case IH Spray Drone ενδέχεται να είναι διαθέσιμο στην αγορά της Βραζιλίας από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους απευθείας στο δίκτυο αντιπροσώπων της μάρκας σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τη μάρκα, υπάρχουν σχέδια να επεκταθεί σύντομα η διανομή του προϊόντος στην υπόλοιπη Λατινική Αμερική και τον Ειρηνικό, περιοχές με μεγαλύτερη ζήτηση.

Αντικαταστάτες των ψεκαστικών

Απευθυνόμενο κυρίως σε μικρούς και μεσαίους αγρότες, το drone μπορεί να συμπληρώσει ή και να αντικαταστήσει τα ψεκαστικά σε ορισμένες περιπτώσεις. Το drone παρουσιάζει ευελιξία για τον ψεκασμό και τη διανομή στερεών ουσιών, εκτός από την εξαιρετική ποιότητα εφαρμογής, την ομοιομορφία των σταγόνων και τη μεγαλύτερη διείσδυση στο θόλο των φυτών. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό συμβαίνει χάρη στη μεταφορά των σταγονιδίων στο στόχο που δημιουργείται από την κίνηση των ελίκων τους.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του Case IH Spray Drone είναι η δυνατότητα χρήσης του σε περιοχές με ακανόνιστη τοπογραφία, όπου ένα βαρύτερο ψεκαστικό θα δυσκολευόταν να εισέλθει. Σε εκτάσεις με μικρότερα αγροτεμάχια, το drone πλεονεκτεί ξανά έναντι των μακρών βραχιόνων ενός αυτοκινούμενου ψεκαστικού μηχανήματος.

Αυτόνομα σχέδια πτήσης

Μια άλλη ιδιαίτερα σημαντική χρήση των drone είναι εκείνη μετά τη βροχή, αφού αποφεύγεται, για παράδειγμα, η του ψεκαστικού/τρακτέρ, η σύνθλιψη της καλλιέργειας και η συμπίεση του εδάφους. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι το drone διαθέτει αυτόνομα σχέδια πτήσης και απαιτεί μόνο ένα άτομο για την παρακολούθηση, την αλλαγή μπαταριών και τον ανεφοδιασμό.

«Βλέπουμε ότι η αγορά των drone επεκτείνεται σε μεγάλο βαθμό στη χώρα, οπότε είναι μια ακόμη επιλογή για να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών μας. Αυτή τη στιγμή προσφέρουμε τρεις σειρές αυτοκινούμενων ψεκαστικών μηχανημάτων, ένα από τα οποία είναι ειδικό για τις ανάγκες των αγρών ζαχαροκάλαμου», προσθέτει ο Gonzalez.

Με πληροφοίες από Future Farming

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Fendt Former C με δύο ρότορες, κεντρική μονάδα παράδοσης και πλήθος τεχνολογιών

Τα συλλεκτικά Former C είναι εντελώς καινούργια για το 2024, φέρουν πλήθος τεχνολογικών λύσεων, που προάγουν την άνεση αλλά και την υγεία του υλικού, το οποίο παραδίδεται ποιοτικά και αξιοποιείται αποδοτικά από τους παραγωγούς.

Προτεινόμενα

Pick-up της Χρονιάς για τρίτη φορά το Volkswagen Amarok δεύτερης γενιάς

Η κριτική επιτροπή, με τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, αναγνώρισε τη στιβαρότητα και τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά που πρεσβεύει η δεύτερη γενιά του επαγγελματικού οχήματος της Volkswagen.

Με κινητήρες FARMotion 45 106 ή 116 ίππων και χαμηλό προφίλ τα νέα Deutz-Fahr 5 ΤΒ

Το ιδιαίτερο προφίλ του καπό και των λασπωτήρων, σε συνδυασµό µε το χαµηλό κέντρο βάρους και τους στιβαρούς άξονες, καθιστούν τα τρακτέρ 5 TB µοναδικά και ιδανικά για εργασία σε πλαγιές ή ανάµεσα σε δέντρα.

Σε αμπελώνα στο Αμύνταιο, έδειξε τις αρετές του το Antonio Carraro TONY 8700V

Το χωριό Άγιος Παντελεήµονας Αµυνταίου, στις όχθες της λίµνης Βεγορίτιδας, επισκέφτηκε η εταιρεία Παναγιώτης Κατσαρός ΑΕΤΒΕ µε αφορµή την παρουσίαση του καινούριου εξειδικευµένου, αµπελουργικού τρακτέρ Antonio Carraro TONY 8700V.

Φουτουριστική εμφάνιση, λειτουργικότητα και βραβείο Red Dot Design στην αλωνιστική Axial-Flow

Η νέα θεριζοαλωνιστική AF κερδίζει το βραβείο Red Dot Design, ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός ανεβάζει την Axial-Flow στο επόμενο επίπεδο παραγωγικότητας και η νέα εξωτερική διαμόρφωση δημιουργεί φουτουριστική εμφάνιση.

Πιο ολοκληρωμένη και τεχνολογικά προηγμένη η νέα γενιά Quantum της Case

Στις σειρές Quantum V για αμπελώνες και Quantum F για δενδρώνες προστέθηκαν οι νέες σειρές Quantum CL για μικτές γραμμικές καλλιέργειες και Quantum N με τα στενά τρακτέρ, ενώ συνολικά η γκάμα αναβαθμίστηκε σε επίπεδο καμπίνας, κινητήρων, κιβωτίου και υδραυλικών.

Vestrum 120 ActiveDrive 8 με φορτωτή Τ και Farmlift 742 στην DLG-Feldtage 2024

Τα τηλεσκοπικά Farmlift είναι πλέον ριζικά αναβαθμισμένα, ενώ η αυξημένη απόδοση του Vestrum 120 ActiveDrive 8 με τον εμπρόσθιο φορτωτή της σειράς T αποτελεί πακέτο αποδοτικό, αφού τρακτέρ και βραχίονας αλληλοβοηθούνται, για να προσφερθεί 35% μεγαλύτερη ανυψωτική ισχύς.