Η Case IH στην αγορά των γεωργικών drone με δύο νέα μοντέλα από την XAG

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Την αντικατάσταση των παραδοσιακών αυτοκινούμενων ή μη ψεκαστικών προσπαθεί να προωθήσει -όπου αυτό επιτρέπεται- η Case, ξεκινώντας από την αγορά της Βραζιλίας και επεκτείνοντας ύστερα τα σχέδιά της.

Η Case IH ανακοίνωσε την εμφάνιση του πρώτου Sprayer Drone ως συμπληρωματική λύση στο χαρτοφυλάκιό της. Η εταιρεία θα εισάγει και θα διανέμει το XAG Vtol σε δύο μοντέλα, 30 λίτρων και 70 λίτρων, αρχικά στη Βραζιλία. «Η εμφάνιση αυτή σηματοδοτεί αυτή τη σημαντική συνεργασία με μία από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές εταιρείες στον τομέα των drone ψεκασμού, την XAG.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαΐου 2024

Εκτός από την ποιότητα του κατασκευαστή, υπάρχει και η έγκριση της Case IH, που συνυπολογίζει όλα τα ποιοτικά μας πρότυπα και την υποστήριξη μετά την πώληση», σχολιάζει ο Christian Gonzalez, αντιπρόεδρος της Case IH για τη Λατινική Αμερική.

Το Case IH Spray Drone ενδέχεται να είναι διαθέσιμο στην αγορά της Βραζιλίας από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους απευθείας στο δίκτυο αντιπροσώπων της μάρκας σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τη μάρκα, υπάρχουν σχέδια να επεκταθεί σύντομα η διανομή του προϊόντος στην υπόλοιπη Λατινική Αμερική και τον Ειρηνικό, περιοχές με μεγαλύτερη ζήτηση.

Αντικαταστάτες των ψεκαστικών

Απευθυνόμενο κυρίως σε μικρούς και μεσαίους αγρότες, το drone μπορεί να συμπληρώσει ή και να αντικαταστήσει τα ψεκαστικά σε ορισμένες περιπτώσεις. Το drone παρουσιάζει ευελιξία για τον ψεκασμό και τη διανομή στερεών ουσιών, εκτός από την εξαιρετική ποιότητα εφαρμογής, την ομοιομορφία των σταγόνων και τη μεγαλύτερη διείσδυση στο θόλο των φυτών. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό συμβαίνει χάρη στη μεταφορά των σταγονιδίων στο στόχο που δημιουργείται από την κίνηση των ελίκων τους.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του Case IH Spray Drone είναι η δυνατότητα χρήσης του σε περιοχές με ακανόνιστη τοπογραφία, όπου ένα βαρύτερο ψεκαστικό θα δυσκολευόταν να εισέλθει. Σε εκτάσεις με μικρότερα αγροτεμάχια, το drone πλεονεκτεί ξανά έναντι των μακρών βραχιόνων ενός αυτοκινούμενου ψεκαστικού μηχανήματος.

Αυτόνομα σχέδια πτήσης

Μια άλλη ιδιαίτερα σημαντική χρήση των drone είναι εκείνη μετά τη βροχή, αφού αποφεύγεται, για παράδειγμα, η του ψεκαστικού/τρακτέρ, η σύνθλιψη της καλλιέργειας και η συμπίεση του εδάφους. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι το drone διαθέτει αυτόνομα σχέδια πτήσης και απαιτεί μόνο ένα άτομο για την παρακολούθηση, την αλλαγή μπαταριών και τον ανεφοδιασμό.

«Βλέπουμε ότι η αγορά των drone επεκτείνεται σε μεγάλο βαθμό στη χώρα, οπότε είναι μια ακόμη επιλογή για να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών μας. Αυτή τη στιγμή προσφέρουμε τρεις σειρές αυτοκινούμενων ψεκαστικών μηχανημάτων, ένα από τα οποία είναι ειδικό για τις ανάγκες των αγρών ζαχαροκάλαμου», προσθέτει ο Gonzalez.

Με πληροφοίες από Future Farming

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Σπαρτική Lemken Solitair DT: Βγάζει τα µεγάλα όπλα

Η Lemken ολοκλήρωσε τη σειρά Solitair DT με την προσθήκη ενός εννιάμετρου μοντέλου με πλάτος κάτω των 3,0 μ. και ύψος 4,0 μ. Ρίχνουμε μια ματιά στο πεδίο και μαθαίνουμε τις λεπτομέρειες.

Claas: Το «Success Story» των 500.000 θεριζοαλωνιστικών και οι επετειακές εκδόσεις

Η CLAAS από το 1936 «κλειδώνει» ένα ορόσημο κατασκευής 500.000 θεριζοαλωνιστικών, κάτι που θα φέρει και αισθητική διαφοροποίηση στα ειδικά επετειακά μοντέλα LEXION, TRION, EVION και DOMINATOR, τα οποία θα παρουσιαστούν σε διάφορες εμπορικές εκθέσεις και επιδείξεις.

Προτεινόμενα

Με αέρα ανανέωσης το νέο Zetor Major 80

Ο κινητήρας παραμένει ο ίδιος τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος TCD 2.9 L4 πετρελαιοκινητήρας της Deutz, που προσφέρει 75 ίππους. Η Zetor ανανέωσε το μοντέλο της Major 80

Bαθύτερη εργασία για ίδια δύναμης έλξης με Väderstad Marathon Edge 50/80

Η Väderstad παρουσιάζει το νέο στέλεχος 50/80 χλστ. Marathon Edge για τη σειρά καλλιεργητών της. Χάρη στο σχήμα του, το Marathon Edge έχει υψηλή ικανότητα αναζήτησης χώματος, ενώ παράλληλα αυξάνει τη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με ένα τυπικό στέλεχος.

Το καλύτερο Case IH που έχει δοκιµαστεί ποτέ στο profi είναι το Puma 260 CVXDrive

Ξετυλίγει όλα τα µυστικά του, και… γενικά είναι το καλύτερο Case IH που έχει δοκιµαστεί ποτέ στο profi. ∆ιαβάστε για το νέο Puma 260 CVXDrive και µάθετε τι µας άρεσε και τι όχι, µια και πρόκειται για ένα αρκετά ιδιαίτερο µοντέλο.

Απέσπασε iF Design Award η πανίσχυρη ναυαρχίδα Quadtrac 715 της Case IH

Η αισθητική και η λειτουργικότητα φαίνεται πως, όταν συνδυάζονται αναγνωρίζονται, αφού εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών, που εστιάζουν τόσο στα καινοτόμα χαρακτηριστικά όσο και στην εμφάνιση πλέον. Ζωντανό παράδειγμα το θηριώδες Case IH Quadtrac 715, που τιμάται με το διεθνές «iF Design Award».