Με ISObus και ρυθμίσεις βάθους εργασίας εν κινήσει η νέα σβάρνα Kubota PH3001F

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Με το νέο PH3001F, η Kubota εισάγει άλλο ένα μοντέλο σβάρνας με ISObus. Τα μηχανήματα προσφέρουν ράβδους ισοπέδωσης και ρύθμιση του βάθους εργασίας εν κινήσει. Η σειρά PH3001F της Kubota διατίθεται σε αναδιπλούμενο πλάτος εργασίας από 4 έως 6 μέτρα, ενώ ολόκληρη η φιλοσοφία του μηχανήματος αναπτύχθηκε από το μηδέν.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Απριλίου

Η σβάρνα PH3001F επιτρέπει στον οδηγό να ρυθμίζει το βάθος εργασίας είτε στη βασική έκδοση μέσω των υδραυλικών του τρακτέρ είτε μέσω του ISObus του τρακτέρ ή του τερματικού Kubota Tellus Pro/Tellus GO+ από την καμπίνα. Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ρύθμιση του βάθους εργασίας στο PH3001F επιτρέπει την πλήρη ρύθμιση όλων των προκαθορισμένων παραμέτρων χωρίς επαναρύθμιση του συνδέσμου τριών σημείων του τρακτέρ ή του πίσω κυλίνδρου.

Η ανάρτηση παραλληλογράμμου εξασφαλίζει ότι η σβάρνα παραμένει παράλληλα με το έδαφος. Το κιβώτιο ταχυτήτων και οι ράβδοι ισοπέδωσης μπορούν να ανυψωθούν ανεξάρτητα μία από την άλλη. Όλες οι ρυθμίσεις παρακολουθούνται από ένα ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα αισθητήρων που προστατεύει από υπερφόρτωση ή λανθασμένη λειτουργία.

Συνδυαστική χρήση

Το PH3001F μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο μεμονωμένα όσο και ως συνδυασμός σποράς.

Το βάθος σποράς και η πίεση του μαχαιριού της ράβδου CB2001F μπορούν να ρυθμιστούν εύκολα και υδραυλικά από την καμπίνα. Η ράβδος μαχαιριού μπορεί να συνδεθεί ή να αποσυνδεθεί γρήγορα, ώστε να εξασφαλίζεται πλήρης ευελιξία και αποτελεσματικότητα.

Για καλύτερη κατανομή του φορτίου, πρόσθετη σταθερότητα και νόμιμη οδική μεταφορά, διατίθεται ένας τροχός στήριξης που μπορεί να τοποθετηθεί στη σβάρνα ή στη ράβδο. Πέρα από τη σόλο λειτουργία λοιπόν, το PH3001F επιτρέπει την προετοιμασία της σποροκλίνης και τη σπορά με ένα πέρασμα σε συνδυασμό με την εμπρόσθια χοάνη SH1600/SH2200 της Kubota και τη ράβδο CB2001F.

Τα πλεονεκτήματα εν συντομία:

  • Υψηλή απόδοση με τεχνολογία υψηλής κατηγορίας και μικρό βάρος
  • Στιβαρό για μεγάλη διάρκεια ζωής
  • Έτοιμο για όλες τις συνθήκες με πλήρη επιλογή δοντιών και κυλίνδρων
  • Εύκολη ρύθμιση της έντασης εργασίας εν κινήσει
  • Προετοιμασία και σπορά με ένα πέρασμα σε συνδυασμό με την εμπρόσθια χοάνη SH1600/SH2200 της Kubota και τη ράβδο CB2001F
Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Στους πρωταγωνιστές της κατηγορίας 100-120 ίππων στην Ευρώπη τα Kioti HX

Με τα τρία μοντέλα της, HX9010, HX1001 και HX1201, η Kioti έλκει ολοένα και περισσότερους πελάτες της ευρωπαϊκής αγοράς, καθόλου τυχαία από όσο φαίνεται, αφού η συγκεκριμένη σειρά διατίθεται με αρκετά πλούσιο εξοπλισμό, ανταγωνιστικό των Ευρωπαίων κατασκευαστών.

Ρολάρει µε νέο στυλ η άνετη χορτοδετική New Holland Roll Baler 125

Κάτω από το ανανεωµένο στυλ των χορτοδετικών σταθερού θαλάµου Roll Baler 125 της New Holland, µε και χωρίς τυλιχτικό, υπάρχει µία σειρά από βελτιώσεις και ενισχύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν υψηλή παραγωγικότητα και ευκολία χρήσης.

Με ρυθμό ανάπτυξης 28,3% έως το 2030 η αγορά ηλεκτρικών και υβριδικών τρακτέρ

Έως το 2030, τα ηλεκτρικά τρακτέρ στο φάσμα 51-100 ίππων θα αντιπροσωπεύουν ένα καλό μερίδιο αγοράς παγκοσμίως, με ρυθμό ανάπτυξης 28,3%, αποτέλεσμα των αυστηρών κανόνων για τις εκπομπές ρύπων, την αυξανόμενη ζήτηση για λύσεις γεωργίας ακριβείας και το ενδιαφέρον για αθόρυβα τρακτέρ που χρησιμοποιούνται σε αμπελώνες και γαλακτοκομικές εφαρμογές.

Προτεινόμενα

Με ισχύ έως και 106 ίππους και νέα χαρακτηριστικά τα SAME Dorado του 2024

Το μοντέλο του 2024 φέρνει ανανεωμένα χαρακτηριστικά για βελτιστοποιημένη χρήση σε κλασικές εκμεταλλεύσεις, σε ευρύχωρους οπωρώνες, σε αχυρώνες, αλλά και σε εκμεταλλεύσεις αφιερωμένες στην πράσινη

Χωρίς SIMA το 2024 ελέω κινητοποιήσεων και μείωσης αριθμού εκθετών

Στην απόφαση να ακυρώσει την φετινή SIMA φαίνεται να προχωράει η διοργανώτρια αρχή, μετά και την σημαντική μείωση του αριθμού εκθετών τόσο λόγω της αλλαγής της τοποθεσίας της έκθεσης όσο και λόγω της γενικευμένης κρίσης στον ευρωπαϊκό πρωτογενή τομέα.

Συμμαχία Kubota και Allianz Hydrogen Engine για περαιτέρω ανάπτυξη κινητήρων υδρογόνου

Η κίνηση αυτή αποτελεί την τελευταία πρωτοβουλία της επιχειρηματικής μονάδας Kubota Engines Europe, η οποία προωθεί τη χρήση διαφόρων εναλλακτικών καυσίμων, όπως το υδρογόνο. Η τελευταία προσθήκη ο 3,8 λίτρων απόδοσης 85 kW για χρήση και σε τρακτέρ

Η Kubota αποκαλύπτει το Agri Concept στην έκθεση CES 2024 του Λας Βέγκας

Η Kubota στην πρόσφατη CES 2024 στο Λας Βέγκας βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει το μακροπρόθεσμο όραμά της «GMB2030». Το νέο όχημα Agri Concept αποτελεί μέρος του μέλλοντος της γεωργίας που οραματίζεται η Kubota, η οποία φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια παρουσίας στην ευρωπαϊκή αγορά.