Επένδυση 70 εκατ. ευρώ από την AGCO για υβριδικούς, ηλεκτρικούς και εναλλακτικού καυσίμου κινητήρες

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Ο όμιλος AGCO έχει δαπανήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο Linnavuori τα τελευταία πέντε χρόνια, στις εγκαταστάσεις εργάζονται περίπου 1.000 άτομα, ενώ τώρα ενισχύει τις επενδύσεις με εστίαση σε νέου τύπου κινητήρες.

Η επένδυση ύψους 70 εκατ. ευρώ θα επιτρέψει επίσης στις εγκαταστάσεις του Linnavuori την επέκταση της κατασκευής εξαρτημάτων CVT για τα τρακτέρ του ομίλου (Fendt, Massey Ferguson και Valtra), με σχέδια για την παραγωγή περισσότερων εξαρτημάτων μετάδοσης κίνησης υψηλής ακρίβειας. «Επί του παρόντος, παράγουμε περίπου ένα εκατομμύριο οδοντωτούς τροχούς και άξονες ετησίως, αλλά ο αριθμός αυτός αναμένεται να διπλασιαστεί μετά τις επενδύσεις», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος. Η νέα αίθουσα παραγωγής θα στεγάσει, τέλος, μια νέα γραμμή κατεργασίας με υψηλό βαθμό αυτοματισμού για την κατασκευή των κυλινδροκεφαλών των κινητήρων CORE.

Η επένδυση που ανακοινώνει ο όμιλος AGCO ότι κάνει στη Φινλανδία, θα προσθέσει στο εργοστάσιο ένα νέο εργαστήριο για τη δοκιμή κινητήρων εσωτερικής καύσης που λειτουργούν με εναλλακτικά καύσιμα, καθώς και μια σειρά ηλεκτρικών λύσεων, όπως υβριδικά συστήματα, κυψέλες καυσίμου και τεχνολογία μπαταριών υψηλής τάσης.

Τα νέα κτίρια 11.000 τ.μ., τα οποία θα ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια του 2024-2025, θα περιλαμβάνουν επίσης ένα κέντρο εκπαίδευσης και επισκεπτών, μια αίθουσα παραγωγής για την επεξεργασία κυλινδροκεφαλών και την κατασκευή εξαρτημάτων CVT, ένα βαφείο και δυνατότητες δοκιμών για ανακατασκευασμένους κινητήρες.

Ο Juha Tervala, διευθύνων σύμβουλος της AGCO Power, λέει ότι η επένδυση θα επιτρέψει στην εταιρεία να αναπτύξει τις ικανότητές της στην επισκευή. «Τα ανακατασκευασμένα προϊόντα αποσυναρμολογούνται στα επιμέρους εξαρτήματά τους, ελέγχονται, καθαρίζονται και ανακατασκευάζονται πλήρως», δήλωσε. «Από το 1990 ανακατασκευάζουμε μεταχειρισμένους κινητήρες προς μια κυκλική οικονομία. Οι βελτιώσεις του προϊόντος βασίζονται στην τελευταία αναθεώρηση και ο επισκευασμένος, δοκιμασμένος και βαμμένος κινητήρας λαμβάνει πλήρη εργοστασιακή εγγύηση».

Να σημειώσουμε ότι το Νοέμβριο του 2023, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Φινλανδίας Sauli Niinistö αναγνώρισε τόσο την AGCO Power όσο και το εμπορικό σήμα Valtra της AGCO, το οποίο λειτουργεί από το Suolahti, με βραβείο μακροπρόθεσμης επένδυσης. Οι επενδύσεις της AGCO στη λειτουργία του εργοστασίου Linnavuori λοιπόν ανήλθαν σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ κατά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το Profi Μαρτίου 2024

 

Εκτός από τους κινητήρες πετρελαίου, η AGCO επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο τεχνολογίας των προϊόντων της αναπτύσσοντας κινητήρες που χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα και διάφορες ηλεκτρικές λύσεις που μειώνουν τις εκπομπές. Το νέο ερευνητικό εργαστήριο στο Linnavuori αποτελεί φυσική επέκταση της ευθύνης της AGCO Power για την ανάπτυξη προϊόντων, δήλωσε η εταιρεία.

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Συμμαχία Kubota και Allianz Hydrogen Engine για περαιτέρω ανάπτυξη κινητήρων υδρογόνου

Η κίνηση αυτή αποτελεί την τελευταία πρωτοβουλία της επιχειρηματικής μονάδας Kubota Engines Europe, η οποία προωθεί τη χρήση διαφόρων εναλλακτικών καυσίμων, όπως το υδρογόνο. Η τελευταία προσθήκη ο 3,8 λίτρων απόδοσης 85 kW για χρήση και σε τρακτέρ

Με βραβείο σχεδιασμού Red Dot πλέον η ναυαρχίδα MF 9S από την Massey Ferguson

Η ναυαρχίδα MF 9S στέφεται νικητής στα βραβεία σχεδιασμού της κατηγορίας από το θεσμό Red Dot, με τη διεθνή επιτροπή να απονέμει το βραβείο κυρίως για την καινοτόμο λύση Protect-U και της καμπίνας, στοιχεία που ξεχώρισαν και στη σειρά 8S.

Προτεινόμενα

Ανώτερα επίπεδα ισχύος, αυτοµατισµού και ελέγχου για τη νέα Σειρά 9S της Massey Ferguson

Η Massey Ferguson αποκάλυψε τα ισχυρότερα τρακτέρ της γκάµας µηχανηµάτων της, τη Σειρά 9S µε αποδόσεις 285 έως 425 ίππων. ∆ιαθέτει καινοτόµο σχεδιασµό Protec-U και σχεδιάστηκαν για απόδοση, άνεση και νέα επίπεδα