Με λεωφορεία νέας γενιάς κινητήρων CNG της IVECO ανανεώνεται ο στόλος της Αθήνας

Κοινοποίηση:

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επέλεξε την IVECO BUS και το μοντέλο URBANWAY CNG με αρθρωτό σύστημα. Το συγκεκριμένο μοντέλο κινείται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) και είναι συμβατό με βιομεθάνιο. Η παράδοση των 100 λεωφορείων νέας γενιάς URBANWAY CNG θα ξεκινήσει σταδιακά μέσα στο έτος συμβάλλοντας στην ανανέωση του στόλου της Αθήνας.

Με την προηγμένη τεχνολογία τους, τα λεωφορεία πόλης νέας γενιάς URBANWAY CNG ξεχωρίζουν ως η καλύτερη επιλογή για την ανανέωση των στόλων αστικών δημόσιων μεταφορών. Μέσω της επένδυσης αυτής ενισχύεται η βιώσιμη και πράσινη μεταφορά στις πόλεις με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Το νέο μοντέλο URBANWAY μήκους 18 μέτρων πληροί τα πρότυπα εκπομπών Euro VI-e για οχήματα CNG. Τα λεωφορεία που παραγγέλθηκαν θα εξοπλιστούν με τον κινητήρα Cursor 9 NP που κατασκευάζεται από την FPT Industrial και είναι γνωστός για την τεχνολογική του αρτιότητα. Με 4 πόρτες, 42 καθίσματα και χώρο για αναπηρικά καροτσάκια, μπορούν να φιλοξενήσουν συνολικά 144 επιβάτες. Τα οχήματα θα είναι εξοπλισμένα με το σύστημα ADAS (Συστήματα Προηγμένης Βοήθειας Οδηγού) σύμφωνα με τον κανονισμό GSR (Γενικοί Κανόνες Ασφαλείας) που θα τεθούν σε ισχύ τον Ιούλιο του 2024.

Από αριστερά: κος Χαράλαμπος Μαυρίδης / Γεν. Διευθυντής PJ Condellis S.A., Mr. Gianluca Annunziata / Italy & Greece Commercial Operations IVECO BUS, κα Χριστίνα Αλεξοπούλου / Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κος Χρήστος Σταϊκούρας / Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Mr. Giorgio Zino / Head of Europe Commercial Operations IVECO BUS, κος Γιάννης Ξιφαράς / Γεν. Γραμματέας Μεταφορών, κος Γιάννης Κοντέλλης,/ Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος PJ Condellis S.A., κα Πέγκυ Μακρή / Sales Manager Greece, Cyprus, Malta IVECO BUS.

«Με την υπογραφή της Σύμβασης με την «Iveco France SAS», για την προμήθεια 100 αρθρωτών αστικών οχημάτων 18 μέτρων, συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), γίνεται ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη ενός τριπλού στόχου που έχει θέσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και αφορά στην αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών, την ενίσχυση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και την επίτευξη υψηλού επιπέδου προσφερόμενων υπηρεσιών δημοσίων μεταφορών προς τους πολίτες», δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η τεχνολογία φυσικού αερίου της IVECO BUS και το νέο μοντέλο URBANWAY CNG επιλέχθηκαν από το Ελληνικό Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου λεωφορείων της πόλης της Αθήνας.

Το γεγονός ότι τόσες σημαντικές πόλεις σε όλη την Ευρώπη επιλέγουν την IVECO BUS για την ενεργειακή μετάβαση των στόλων τους, είναι απόδειξη της ποιότητας και της απόδοσης των οχημάτων μας για βιώσιμη κινητικότητα”, δήλωσε ο Giorgio Zino, Head of Europe Commercial Operations της IVECO BUS.

Στην Ελλάδα, η IVECO BUS εκπροσωπείται επάξια από τον όμιλο εταιρειών P J Condellis S.A. Από το 1992 είναι διαθέσιμη στην Ελληνική αγορά η πλήρης γκάμα επαγγελματικών οχημάτων IVECO και IVECO BUS (φορτηγά πάσης φύσεως και παντός μεγέθους, λεωφορεία, πυροσβεστικά κ.λ.π.).

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Ιδανική για καθημερινή εργασία στον αχυρώνα η σειρά Keyline από τη Deutz-Fahr με 75 έως 106 ίππους

Με ένα πακέτο βασικών αλλά λειτουργικών χαρακτηριστικών, τα μοντέλα Keyline 5 είναι τα ιδανικά τρακτέρ για καθημερινή εργασία στον αχυρώνα, στην αυλή ή ως δεύτερο τρακτέρ για ελαφρές εργασίες σε μεγαλύτερα αγροκτήματα.

Στην ευκολία χρήσης επικεντρώθηκε η Pöttinger για τις νέες σπαρτικές Vitasem

Τα νέα μοντέλα διαθέτουν έως και 25% μεγαλύτερες χοάνες για αυξημένη χωρητικότητα σπόρων, διευκολύνοντας για μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ των γεμισμάτων και βελτιώνοντας τη συνολική απόδοση.

Προτεινόμενα

Κάθε χρονιά να γίνει χρονιά των µηχανηµάτων

Με έναν στόλο αγροτικών µηχανηµάτων που ξεπερνάει σε ηλικία τα 26 έτη. η ανάγκη για ανανέωση είναι πιο επιτακτική από ποτέ και είναι ευκαιρία να συνδυαστεί µε τη χρήση των νέων τεχνολογιών, που έχουν µπει στον πρωτογενή τοµέα, σύµφωνα µε τον πρόεδρο του ΣΕΑΜ, Σάββα Μπαλουκτσή.