Εγκαίνια για το πρώτο κέντρο τεχνογνωσίας της Krone στη Βαυαρία, επένδυση 5 εκατ. ευρώ

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η εταιρεία από την Κάτω Σαξονία βρήκε τον κατάλληλο συνεργάτη για αυτό το σκοπό στην Igl Agrartechnik GmbH στο Nabburg και η νέα τοποθεσία εγκαινιάστηκε επίσημα με σκοπό την ανταπόκριση στις αυξανόμενες τεχνολογικές απαιτήσεις.

Η Krone πρόσφατα άνοιξε τις πόρτες του πρώτου Κέντρο Τεχνογνωσίας, έναν οργανισμό που λειτουργεί ως ανεξάρτητη εταιρεία. Η εταιρεία, η οποία διευθύνεται από τον Günther Igl και απασχολεί σήμερα 20 υπαλλήλους, έχει επενδύσει περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου μεγάλου μέρους της δικής της εργασίας.

Το κτίριο έχει έκταση περίπου 2.400 τετραγωνικά μέτρα και ως συγκρότημα διαθέτει ένα συνεργείο – εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά συστήματα και εργαλεία, σύμφωνα με την Krone-, έναν εκθεσιακό χώρο και μια αίθουσα καθαρισμού, μια αποθήκη ανταλλακτικών, αίθουσες εκπαίδευσης καθώς και γραφεία και κοινωνικούς χώρους. Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Krone σε σχετικό δελτίο Τύπου, οι αυξανόμενες απαιτήσεις ήταν ένας από τους κύριους λόγους για την ιδέα της δημιουργίας αυτού του συγκροτήματος.

Τόσο τα μηχανήματα όσο και η ζήτηση των πελατών έχουν γίνει όλο και πιο πολύπλοκες διαδικασίες. Ενώ στο παρελθόν προσφέρονταν προς πώληση κυρίως μικρότερα και απλούστερα μηχανήματα για κούρεμα και άλλες εργασίες, σήμερα η τάση εστιάζει στα μεγαλύτερα και τεχνικά πιο εξελιγμένα μηχανήματα. «Παράδειγμα αυτού είναι οι αυτοκινούμενες ενσιρωτικές BiG X και BiG M, το Premos 5000 και η αυξανόμενη ψηφιοποίηση του ελέγχου των μηχανημάτων και της αυτοματοποίησης των διαδικασιών», λέει η Krone.

Επιπλέον, το θέμα της χρηματοδότησης έχει γίνει όλο και πιο σημαντικό. Λόγω του αυξημένου κόστους των μηχανημάτων και του εξοπλισμού, οι πελάτες εξαρτώνται από τις ευνοϊκές προσφορές χρηματοδότησης των εμπόρων. Εκτός από την πώληση καινούργιων μηχανημάτων, στα Κέντρα πρόκειται να διακινούνται και μεταχειρισμένα μηχανήματα και να προσφέρονται προς πώληση. Προβλέπεται επίσης ένας στόλος οχημάτων, από τον οποίο οι πελάτες θα μπορούν να νοικιάζουν οχήματα και εξοπλισμό.

Σύμφωνα με την Krone, η συνολικά αυξανόμενη πολυπλοκότητα απαιτεί την υιοθέτηση πιο επαγγελματικών και εξειδικευμένων στρατηγικών του εμπορίου, την οποία η εταιρεία από την Κάτω Σαξονία θέλει να υποστηρίξει ενεργά μέσω του Κέντρου Τεχνογνωσίας. Ταυτόχρονα, οι τοπικοί αντιπρόσωποι έχουν καλές προοπτικές για το μέλλον στο πλαίσιο αυτού του ανοίγματος, καθώς η Krone συνεχίζει να προωθεί το κλασικό μοντέλο αντιπροσώπων. Ιδιαίτερα οι μικρότεροι συνεργάτες θα επωφεληθούν από την υποστήριξη και την τεχνογνωσία των ειδικών στα κέντρα τεχνογνωσίας.

Η Igl Agrartechnik είναι ο πρώτος ιδιώτης έμπορος που λειτουργεί ένα τέτοιο κέντρο για δικό του λογαριασμό ως αποκλειστικός συνεργάτης της Krone μετά από κατάλληλη εξειδίκευση, διαθέτοντας έτσι την εκτεταμένη τεχνογνωσία της σε άλλους εμπόρους και πελάτες.

Πληροφορίες από agrartechnikonline

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Fendt Former C με δύο ρότορες, κεντρική μονάδα παράδοσης και πλήθος τεχνολογιών

Τα συλλεκτικά Former C είναι εντελώς καινούργια για το 2024, φέρουν πλήθος τεχνολογικών λύσεων, που προάγουν την άνεση αλλά και την υγεία του υλικού, το οποίο παραδίδεται ποιοτικά και αξιοποιείται αποδοτικά από τους παραγωγούς.

Προτεινόμενα

Nέα γενιά εμπρόσθιων φορτωτών Kubota LK-M για τα M4003, M5002 και M6002

Η τελευταία σειρά LK-M, μια επαναστατική σειρά εμπρόσθιων φορτωτών που έχει σχεδιαστεί για να ανεβάζει την εμπειρία εργασίας στο χωράφι σε νέα ύψη, φτάνει αναβαθμισμένη, ύστερα από εκτεταμένη έρευνα της εταιρείας.