Εγκαίνια για το πρώτο κέντρο τεχνογνωσίας της Krone στη Βαυαρία, επένδυση 5 εκατ. ευρώ

Κοινοποίηση:

του Βασίλειου Σοφού

Η εταιρεία από την Κάτω Σαξονία βρήκε τον κατάλληλο συνεργάτη για αυτό το σκοπό στην Igl Agrartechnik GmbH στο Nabburg και η νέα τοποθεσία εγκαινιάστηκε επίσημα με σκοπό την ανταπόκριση στις αυξανόμενες τεχνολογικές απαιτήσεις.

Η Krone πρόσφατα άνοιξε τις πόρτες του πρώτου Κέντρο Τεχνογνωσίας, έναν οργανισμό που λειτουργεί ως ανεξάρτητη εταιρεία. Η εταιρεία, η οποία διευθύνεται από τον Günther Igl και απασχολεί σήμερα 20 υπαλλήλους, έχει επενδύσει περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου μεγάλου μέρους της δικής της εργασίας.

Το κτίριο έχει έκταση περίπου 2.400 τετραγωνικά μέτρα και ως συγκρότημα διαθέτει ένα συνεργείο – εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά συστήματα και εργαλεία, σύμφωνα με την Krone-, έναν εκθεσιακό χώρο και μια αίθουσα καθαρισμού, μια αποθήκη ανταλλακτικών, αίθουσες εκπαίδευσης καθώς και γραφεία και κοινωνικούς χώρους. Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Krone σε σχετικό δελτίο Τύπου, οι αυξανόμενες απαιτήσεις ήταν ένας από τους κύριους λόγους για την ιδέα της δημιουργίας αυτού του συγκροτήματος.

Τόσο τα μηχανήματα όσο και η ζήτηση των πελατών έχουν γίνει όλο και πιο πολύπλοκες διαδικασίες. Ενώ στο παρελθόν προσφέρονταν προς πώληση κυρίως μικρότερα και απλούστερα μηχανήματα για κούρεμα και άλλες εργασίες, σήμερα η τάση εστιάζει στα μεγαλύτερα και τεχνικά πιο εξελιγμένα μηχανήματα. «Παράδειγμα αυτού είναι οι αυτοκινούμενες ενσιρωτικές BiG X και BiG M, το Premos 5000 και η αυξανόμενη ψηφιοποίηση του ελέγχου των μηχανημάτων και της αυτοματοποίησης των διαδικασιών», λέει η Krone.

Επιπλέον, το θέμα της χρηματοδότησης έχει γίνει όλο και πιο σημαντικό. Λόγω του αυξημένου κόστους των μηχανημάτων και του εξοπλισμού, οι πελάτες εξαρτώνται από τις ευνοϊκές προσφορές χρηματοδότησης των εμπόρων. Εκτός από την πώληση καινούργιων μηχανημάτων, στα Κέντρα πρόκειται να διακινούνται και μεταχειρισμένα μηχανήματα και να προσφέρονται προς πώληση. Προβλέπεται επίσης ένας στόλος οχημάτων, από τον οποίο οι πελάτες θα μπορούν να νοικιάζουν οχήματα και εξοπλισμό.

Σύμφωνα με την Krone, η συνολικά αυξανόμενη πολυπλοκότητα απαιτεί την υιοθέτηση πιο επαγγελματικών και εξειδικευμένων στρατηγικών του εμπορίου, την οποία η εταιρεία από την Κάτω Σαξονία θέλει να υποστηρίξει ενεργά μέσω του Κέντρου Τεχνογνωσίας. Ταυτόχρονα, οι τοπικοί αντιπρόσωποι έχουν καλές προοπτικές για το μέλλον στο πλαίσιο αυτού του ανοίγματος, καθώς η Krone συνεχίζει να προωθεί το κλασικό μοντέλο αντιπροσώπων. Ιδιαίτερα οι μικρότεροι συνεργάτες θα επωφεληθούν από την υποστήριξη και την τεχνογνωσία των ειδικών στα κέντρα τεχνογνωσίας.

Η Igl Agrartechnik είναι ο πρώτος ιδιώτης έμπορος που λειτουργεί ένα τέτοιο κέντρο για δικό του λογαριασμό ως αποκλειστικός συνεργάτης της Krone μετά από κατάλληλη εξειδίκευση, διαθέτοντας έτσι την εκτεταμένη τεχνογνωσία της σε άλλους εμπόρους και πελάτες.

Πληροφορίες από agrartechnikonline

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Vestrum 120 ActiveDrive 8 με φορτωτή Τ και Farmlift 742 στην DLG-Feldtage 2024

Τα τηλεσκοπικά Farmlift είναι πλέον ριζικά αναβαθμισμένα, ενώ η αυξημένη απόδοση του Vestrum 120 ActiveDrive 8 με τον εμπρόσθιο φορτωτή της σειράς T αποτελεί πακέτο αποδοτικό, αφού τρακτέρ και βραχίονας αλληλοβοηθούνται, για να προσφερθεί 35% μεγαλύτερη ανυψωτική ισχύς.

Ξεπερνώντας τα όρια της αυτοματοποίησης με το ρομπότ ζιζανιοκτονίας της FarmWise

Η FarmWise, αξιοποιώντας τη δύναμη της όρασης υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης (AI), βάζει τη ναυαρχίδα Vulcan να διαχειριστεί τα ζιζάνια της Καλιφόρνια. Και το καταφέρνει σε ειδικές καλλιέργειες.

Με 12 νέα χορτοκοπτικά τύπου πεταλούδας στην γκάμα της η Massey Ferguson

Με μεγάλη ποικιλία σε πλάτη εργασίας και στόχευση σε και μια σειρά από διαφορετικούς τύπους πεδίων, η Massey Ferguson φιλοδοξεί να εισέλθει ως λύση στις καλλιέργειες κάθε απαιτητικού παραγωγού με τα συνολικά 12 μοντέλα χορτοκοπτικών στην γκάμα της.

Προτεινόμενα

Επένδυση 70 εκατ. ευρώ από την AGCO για υβριδικούς, ηλεκτρικούς και εναλλακτικού καυσίμου κινητήρες

Η επένδυση ύψους 70 εκατ. ευρώ θα επιτρέψει επίσης στις εγκαταστάσεις του Linnavuori την επέκταση της κατασκευής εξαρτημάτων CVT για τα τρακτέρ του ομίλου (Fendt, Massey Ferguson και Valtra), με σχέδια για την παραγωγή περισσότερων εξαρτημάτων μετάδοσης κίνησης υψηλής ακρίβειας.

Ακριβής και αποδοτική η τεχνική λίπανσης των διανομέων Bogballe

Ο κατασκευαστής λιπασματοδιανομέων Bogballe καταφέρνει επιτυχημένη διανομή χωρίς την ανάγκη άμεσων, έμμεσων ή κρυφών ρυθμίσεων από τον χρήστη και, το πιο σημαντικό, χωρίς να φορτώνει τον λιπασματοδιανομέα με περίπλοκα και δαπανηρά στην συντήρηση ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά υποβοηθήματα.

Μεγαλύτερα δεμάτια, λιγότερο φιλμ και περισσότερη οικονομία

Οι περισσότερες εκµεταλλεύσεις διαθέτουν πλέον ένα µέσο χειρισµού βαρύτερων δεµάτων. Πράγµα που γεννά το ερώτηµα: εάν αυξήσετε τη διάµετρο της µπάλας, µπορείτε να εξοικονοµήσετε χρήµατα για περιτύλιξη; Οι δοκιμαστές του profi μαζί µε την Krone δίνουµε την απάντηση.